• BIST 9774.49
  • Altın 2794.986
  • Dolar 34.07
  • Euro 37.8465
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 22 °C

Çeşme, Alaçatı’da “Müzecilik Zirvesi” yapılıyor

Çeşme, Alaçatı’da “Müzecilik Zirvesi” yapılıyor
Türkiye’de “Müzecilik” dalında önemli başarılara imza atan İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Fethiye Erbay“Müzelerde Deneyim Müzeciliği” başlıklı konuşma yapacak.

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
ALAÇATI / İZMİR -
İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çeşme’de bir çok kültürel, sosyal faaliyetleri yürüten gönüllüler ve kültür dünyasının başarılı kadınlarının işbirliğinde bugün (17 Eylül 2004. Saat 14.00) Alaçatı’da “Müzecilik Zirvesi” yapılıyor. Müzecilik zirvesine Çeşme’nin en özel bölgesi olan tarihi taş evleri, çiçekli sokakları, arnavut kaldırımları ile ünlü Alaçatı’nın önemli isimleri katılıyor.

muzecilik.jpg
muzecilik-zirvesi.jpg

ISTANBUL ÜNIVERSİTESİ VE BOĞAZIÇI ÜNIVERSİTESI

Alaçatı’nın kültürel bir etkinlikle tanıtılması için Kemerlihan Deluxe Hotel’de düzenlenen toplantıda yurtdışı ve yurtdışında bir çok müze kuran ve Türkiye’de “Müzecilik” dalında önemli başarılarak imza atan İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Fethiye Erbay“Müzelerde Deneyim Müzeciliği” başlıklı konuşma yapacak. Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç.Dr.Mutlu Erbay’da çalışmalar hakkında bilgi verecek

mutlu-erbay.jpg

Toplantıya katılanlar daha s onra akademisyenler eşliğinde “Yeni Sergileme Teknolojileri ve Uygulamalı Saha Çalışması” amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Efes Gece Müzesi”ne teknik gezi yaparak yerinde çalışma yapacaklar.

erbay.jpg
Kültür dünyamızın başarılı kadın öğretim üyeleri, İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Fethiye Erbay,  Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç.Dr.Mutlu Erbay,

muzecilik-zirvesi-001.jpg
Türkiye’nin başarılı kadınları: İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölüm Başkanı, Türkiye'de kurduğu müzelerle rekorlar kıran, Prof.Dr.Fethiye Erbay, Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Assoc. Prof. Dr Mutlu Erbay, Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yeşim Tüzün Yüksel, Türkiye’de yeni kurulan yerli ve yabancı büyük kuruluşlara pazarlama konusunda Danışmanlık hizmeti veren Meltem Yeğen, Yüzlerce öğrenci yetiştiren Emekli Edebiyat Öğretmeni Filiz Öney, Alaçatı Ovacık’da kurduğu Noni’s House adlı restoranda konuklarına Türk ve dünya mutfağının özel lezzetlerini sunan Selin Solmazer, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü mezunu gazeteci Özkan Altıntaş olarak başarılı kadınlarla zirvede buluştum

TURİZM GÖNÜLLÜLERİ ÇEŞME İÇİN BULUŞTU

İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Fethiye Erbay, Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç.Dr.Mutlu Erbay, Boğaziçi Üniversitesi Seramik ve Heykel Bölüm Başkanı Dr. Nilgün Çakmak, Ege Üniversitesi Gastronomi Bölüm Kurucusu, Kadın Tarım Kooperatifi Başkanı, Çeşme Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Tüzün Yüksel, Tatil Bahçesi Seyahat Acentesi ve Alaçatı Kemerlihan Oteli Başkanı Fatih Cansızoğlu önderliğinde 30’a yakın turizm gönüllüsü katılımcı toplantıda yer alıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı ve dünyaya örnek olan “Efes Gece Müzesi” ziyareti ise Türkiye’de gece müzeciliğini başlatan Dem Museum Pazarlama Driktörü Meriç Özgen ile Efes Müzesi Müdürü Murat Kaleağası’nın ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

erbay-fethiye.jpg

PROF.DR. FETHIYE ERBAY HAKKINDA

Halen İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölümü Başkanı olan Prof.Dr. Fethiye Erbay 1984 yılında Marmara Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nde Yüksek Lisansını, Müzelerin Personel Yönetim, Organizasyon ve Eğitimi, adlı teziyle tamamladı.
1992 yılında İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi'nde doktora derecesi Çağdaş Müze İşletmeciliğinde Planlama Fonksiyonu ve Planlama Açısından Müzelerin Değerlendirilmesine Yönelik Uluslararası Bir Çalışma,adlı teziyle aldı.
1994 yılında Leicester Univ. Museum Studies / Management doktora sonrası programına devam etti. 1996 yılında Marmara Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde ikinci doktora çalışmasını Sanat’ın Yönetimi adlı teziyle tamamladı. 2002 yılında doçent oldu.
1994 yılından itibaren müze kurma ve planlama çalışmalarında bulunarak bir ç ok müzeye danışmanlık yaptı. Bu süre içinde müzeler kurdu. Yeniden planlama çalışmaları yanında sanat laboratuvarı, sanat atölyeleri kurdu.
Sanat Yönetiminin Boyutları ( 2009 ), Müzeleri Kurumlaştırma Çabası ( 2009 ), Cumhuriyet Dönemi Atatürk'ün Sanat Politikası ( 2006 ), Cumhuriyet Dönemi Sanatsal Değişimin Yayınlara Yansıması (2005) adlı yayınlanmış kitapları bulunuyor. Basılmış 90 adet yayını, kitap İçinde 4 bölüm yazarlığı, ansiklopedi içinde 2 bölüm yazarlığı yaptı. Gazetelerde 8 makalesi yayınlandı. 12 TV Programına katılmıştır. 6 TRT Radyo Programın da yer almıştır. Çok sayıda sanatçı kataloğunda yeralmıştır. Uluslararası ve Ulusal Konferans yöneticiliği yapmıştır. 15 yüksek lisans öğrencisinin tez danışmanlığını yapmıştır. Bogaziçinden Haberler Dergisi, Sanat Sokağı Dergisi ve Eleştiri Dergisi’nin editörlüklerini yapmış ve hakem kurulunda yer almıştır. Sanat, sanat eğitimi ve müzecilik alanlarında 3 uluslararası,10 ulusal konferans düzenlemiştir.
2000-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi, Sanat Yönetimi Bölüm’nde Adverticement Management, İşletme Yüksek Lisans Programı’nda Art Marketing and Audience Development, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde Sanat-İşletme ve Hukuk ile Sanat Yönetimi dersleri vermiştir. 2003-2006 yılları arasında da Boğaziçi Universitesi, Eğitim Fakültesi- Okulöncesi Eğitimi Bölümü’nde Art Activities for Children dersini vermiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Müzecilik Yüksek Lisans Programında 1989-2001 yılları arasında Kültür Kurumları İşletmesi, 1989-2009 yılları arasında da Müze Yönetimi derslerini vermiştir
Istanbul Kültür Üniversitesi, Sanat Tasarım Fakültesi’nde Sanat Yöneticiliği, Sanat Kurumları Modelleri ve Plastik Sanatlar’da Sergileme Yöntemleri derslerini vermektedir. Boğaziçi Universitesi, Güzel Sanatlar Bölümü’nde Painting, Applied Arts ve Art & Architecture of Historical Capitals derslerini, İstanbul Üniversitesi’nde Müzelerin Planlanması ve Müzelerin Değişim, Gelişim Stratejileri derslerini vermektedir.
Yurt dışında Almanya ve Amerika’da 14 kişisel sergi açmıştır. Yurt dışında Brüksel ve Suriye’de 2 karma sergiye katılmıştır. Yurt içinde 10 kişisel sergi, 29 karma sergi açmıştır. 37 sergide kuratör ve sergi danışmanı olarak görev almıştır
1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından Üstün Hizmet Ödülü, 2000 yılında Hamburg Turkischer Frauen Kultur Verein tarafından Uluslararası Düzeyde Sanat ve Kültüre Katkı Ödülü, 2002 yılında Genç Öğretim Üyeleri Rektörlük Akademik Yayın Destek Ödülü sahibidir.
Sanat Yazarları ve Eleştirmenleri Derneği (SAYED), Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, Müzecilik Derneği, Gezginler Kulübü, Türk Tıp Tarihi Kurumu Derneği, UPSD Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

erbay-mutlu.jpg

DOÇ.DR.MUTLU ERBAY HAKKINDA

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Doç.Dr.Mutlu Erbay, 1989 Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Resim Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1992 Boğaziçi Üniversitesi Tarih Enstitüsü’nden yüksek lisansını 4.4 ile tamamladı.
1995 Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Sanat alanında doktora yaptı. 1997 İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü II. Doktorasını tamamladı. Prof.Dr. Abdullah Kuran, Prof. Dr. Semra Öğer ve Prof.Dr. Metin Sözen’in öğrencisi olarak sanat tarihi alanında akademik çalışmalarını geliştirdi ve 1999 yılında doçent ünvanını almaya hak kazandı.
1989 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Sanat politikası, sanat tarihi, sanat eleştirisi konularında uluslararası ve ulusal çok sayıda yazılmış makaleleri ve kitapları da bulunuyor. Türk Tarih Kurumu Ansiklopedisi içinde bölüm yazarlığı yaptı. Sanat politikası, sanat tarihi, sanat eleştirisi konularında çok sayıda yazılmış makaleleri ve kitapları bulunuyor.

Yazdığı Kitaplar:
1997 Plastik Sanatlar Eğitimi’nin Gelişimi, Mutlu Erbay (İstanbul : BÜ. Yayınları, ISBN 975-518-105-9)
2004 Cumhuriyet Dönemi Sanatsal Değişimi Yayınlara Yansıması, Fethiye Erbay, N. Özer Erbay (İst,BÜ. Yayınları, ISBN 975-518-218-7)
2006 Atatürk’ün Sanat Politikası, Fethiye Erbay, Mutlu Erbay (İst: BÜ. Yayınları, ISBN 975-518-270-5)
2007 Resim Sanatı Disiplinleri (İstanbul: Alternatif Yayınları, ISBN 9789758015047)

Ödüller:
1998 Proje İş Sergisi Sergilenmeye Değer Eser, Unesco Plastik Sanatlar Derneği
2000 Uluslararası Düzeyde Kültür ve Sanata Katkı,Turkischer Frauen Kultur Verein Hamburg
2005 Akademik Yayın Destek Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi

Sergiler:
Uluslararası Kişisel Resim Sergileri:
1994 II. Internationale Kulturtage in Barmbek, Hamburg,
1995 Landesfrauenrat, Hamburg
1995 III. International Cultural Organization of Hamburg,.
1996 IV.International Cultural Organization of Hamburg
1996 Arbeiterwohlfahrt- Hamburg,
1996 Europe-Week I , Lübeck,
1996 Europe Week II in Lübeck
1997 V. International Cultural Organization of Hamburg
1997 Ev. Frauenwerk in Lübeck, Lübeck,
1998 VI. International Cultural Organization of Hamburg, Selebration 75. year Türkish Republic,
1999 VII. International Cultural Organization of Hamburg,
1999 Treffpunkt Alterwerden TKKD, (Care Center) Harburg,
2000 Schleswig – Holstein
2000 Michigan University, USA,
2001 VIII. International Cultural Organization of Hamburg
2001 Türkisher Frauen Kultur Verein, Hamburg

Uluslararası Karma Resim Sergileri:
2006 Brussels Avrupa’nın Başkentinde Dostlu Sergisi, Monty Small Design Center
2010 Suriye Kültür Bakanlığı Dostluk Sergisi

Ulusal Resim Sergileri:
1985 Yıl sonu Karma Resim Sergisi, Ümraniye Lisesi. Garanti Sergi Salonu.
1988 Yıl sonu Karma Fotoğraf Sergisi, Marmara Üniversitesi. Atatürk Eğitim Fak. Sergi Salonu.
1989 Marmara Üniversitesi Yıl sonu Karma Resim Sergisi, MÜ.Sergi Salonu.
1994 Resimde Buluşalım Kişisel Resim Sergisi, Boğaziçi Üniversitesi. Kütüphane Sergi Salonu.
1998 Proje İş Karma Resim Sergisi, Unesco Aıap Türkiye Ulusal Komitesi Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği,
1999 Kişisel Resim Sergisi Tekel Sanat Galerisi
1999 Mutlu Erbay Kişisel Resim Sergisi , Altunizade Kültür Merkezi Sanat Galerisi
2001 1967'den 2001 'e MÜ Mezunlar Sergisi 1, Karma, Marmara Üniversitesi,
2002 Kişisel Resim Sergisi , Cemal Reşit Rey Sergi Salonu
2002 Cumhuriyet ve Kadın Resim Sergisi, Boğaziçi Üniv. Kültür Merkezi Sergi Salonu, 80 Yıl Etkinliği, Kişisel
2003 Tıbbın Sanatla Buluşması Karma Resim Sergisi Ceylan Continental Oteli
2004 Gazi Eğitim Fakültesi Resim Heykel Sergisi, Güzel Sanatlar Eğitimi Böl.
2004 Nikart/ Sanat Karma Resim Sergisi, Akatlar Kültür Merkezi
X2004 Düşlerde Kadın Sergisi-II, Kişisel, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi Müzesi
2004 Erbay M. Resim Sergisi (BÜ Natuk Birkan Sergi Salonu)
2005 Doktorlar Karma Resim Sergisi, Medika Tanı Merkezi
2005 Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, 96 Yıl Bahar Sergisi, Karma Resim Sergisi, Taksim Sanat Galerisi
2005 Erguvanların Dönüşü, 20 Yıl Etkinlikleri, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Sergisi, Karma
2006 Sokak Çocukları Karma Resim ve Heykel Sergisi, Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği,
2006 Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği,AKM
2006 Sanatkar Hekimler Resim Sergisi,Gaziosmanpaşa Belediyesi, Karma
2006 Deniz/Nik Sanat Karma Resim Sergisi , Deniz Müzesi Sergi Salonu,
2006 Geleneksel Bahar Karma Sergisi 97, Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği,
2006 El Sanatları ve Resim Sergisi, Cevahir Alışveriş Merkezi,
2006 Güzel Sanatlar Birliği, Resim ve Heykel Sergisi, Atatürk Kültür Merkezi .
2007 Tüyap - Sayed Karma Resim Sergisi .
2008 Geleneksel Bahar Sergisi,Güzel Sanatlar Birliği,Taksim Sanat Galerisi .
2008 Anayasada Kadın ve Aile, TOBB Üniversitesi Sergi Salonu,
2008 Dansın Resmi Sergisi. Aya İrini
2008 Renklerin Dansı Resim Sergisi. Cemal Reşit Rey
2008 Nik Sanat Galerisi Karma Resim Sergisi. Kültür Üniversitesi
2008 Barışın Gelini Pippa Baca Resim ve Heykel Sergisi. Taksim Sanat Galerisi,
2008 Rengin Karma Resim Sergisi, Selçuk Üniversitesi, Kültür Merkezi Sergi Salonu
2009 Kentleşme Kişisel Resim Sergisi . Dolmabahçe Sarayı Sergi Salonu,
2009 Atatürk Portreleri Karma Resim Sergisi, ArtPoint, Teşvikiye .
2009 IX.Geleneksel Bahar Sergisi, Harbiye Askeri Müze Hasan Rıza Sergi Salonu,
2009 MısırIın Gizemi Sergisi, Mısır Kültür Merkezi Ateşeliği
2009 100. Yıl Sergisi-3, Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, Tayyare Kültür Merkezi, Bursa
2009 100. Yıl Sergisi-4, Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, Mardin İl Kültür ve Turizm Müd. Güzel Sanatlar Galerisi, Mardin
2009 100. Yıl Sergisi-5, Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, Gaziantep Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Gaziantep
2009 100. Yıl Sergisi-6, Van Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Atatürk Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Va

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.