• BIST 10029.31
  • Altın 3116.655
  • Dolar 35.5821
  • Euro 37.0084
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara -6 °C
  • Antalya 11 °C

Bursa hakettiği yerde değil

Bursa hakettiği yerde değil
GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Dilmen, ''Bursa'nın turizm potansiyelinin hak ettiği noktada bulunmadığı bir gerçektir'' dedi.

BURSA- Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Dilmen, ''Bursa'nın turizm potansiyelinin hak ettiği noktada bulunmadığı bir gerçektir'' dedi. 

Suphi Dilmen, GÜMTOB Yönetim Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de turizmin hızla geliştiğini, yaklaşık 40 yan sektörü de etkileyerek ülkenin gelişmesinde öncü rol oynayan ana sektör haline geldiğini belirtti.

 

Bursa'nın tarihi ve kültürel dokusu, termal kaynakları ve Uludağ'ı ile turizm potansiyeli açısından ülke genelinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Dilmen, kentin turizm çeşitliliğinin yanı sıra tesisleri ve tesislerin hizmet kalitesiyle de önem arz ettiğini söyledi.

 

Dilmen, Bursa turizminde 2007'de bir önceki yıla göre oda doluluğunda ortalama yüzde 20 oranında artış gözlendiğini, bu yıl aksilik olmazsa Bursa turizminde ortalama yüzde 10 oranında artış beklediklerini bildirdi.

Kentte hizmet veren turizm işletme belgeli tesislerde Uludağ dahil 3 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Dilmen, şöyle konuştu: ''Her aile 4 kişi kabul edildiği takdirde sadece turizm belgeli tesisler bazında 12 bin kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. Bu da en az sanayide sağlanan istihdam kadar önem arz etmektedir. Bursa'da 2007 yılı sonu itibarıyla elde edilen ortalama brüt turizm gelirinin 100 milyon dolara ulaşacağı düşünülmektedir. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle ortaya çıkacak ilave yatak talebi karşısında Bursa'da yatak arzının yetersizliği söz konusu olabilecektir. Bu nedenle, Bursa'da otel ve yeme-içme tesisi anlamında yatırımlar devam etmektedir. Kentte ulusal ve uluslararası zincir ve marka otel yatırımlarının devam ettiği ve edeceği gözlenmektedir. Bütün bunlara rağmen, Bursa'nın turizm potansiyelinin hak ettiği noktada bulunmadığı bir gerçektir.''

 

Dilmen, Bursa'nın turizm değerlerinin ulusal ve uluslararası anlamda tanıtılması gerektiğini, yurt dışındaki fuarlarda stant açılmasının zorunluluk haline geldiğini belirtti.

 

GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uludağ sorumlusu Haluk Beceren de kış turizm merkezi Uludağ'da son yıllarda yabancı turistlere de hizmet verildiğine dikkati çekti. Haluk Beceren, ''beyaz cennet''e 2006-2007 kış sezonunda çoğu Rusya ve Hollanda'dan gelenler olmak üzere toplam 5 bin turist geldiğini, 2007-2008 sezonunda da bu sayının artacağına inandıklarını söyledi. Turizm potansiyelinde yaşanan hareketliliğe rağmen Uludağ'ın alt ve üst yapı sorunlarının halen çözümlenemediğine işaret eden Beceren, şunları kaydetti:

 

''Uludağ'daki sorunların başlıcaları enerji, su, atık su, ısınma ve katlı otoparktır. Önceliklerimizden birisi Uludağ'a doğal gaz getirilmesidir. Bu gerçekleştiği takdirde Uludağ çok daha güzel ve temiz bir yer haline gelecek.  Uludağ'a doğal gaz geldiği takdirde doğa şimdikinden daha fazla rahatlayacaktır. Ayrıca, Uludağ'a ulaşımı sağlayan yol, bazı noktalarda genişletilmelidir. Umumi tuvalet sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Maalesef beyaz cennette günübirlik ziyaretçilerin kullanabileceği umumi tuvalet yok.''

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.