• BIST 9672.99
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C
  • Antalya 11 °C

Boğaza kaçan balık kılçığını 1 dakikada çıkarma yöntemi!

Boğaza kaçan balık kılçığını 1 dakikada çıkarma yöntemi!
Boğaza kaçan balık kılçığı, ciddi bir durumdur ve uygun müdahale yapılmadığı takdirde sağlık sorunlarına yol açabilir.

İSTANBUL- Boğaza kaçan balık kılçığı, ciddi bir durumdur ve uygun müdahale yapılmadığı takdirde sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, aşağıda paylaştığımız yöntemleri uygulamaya çalışmalısınız.

Boğaza kaçan balık kılçığı, oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bu durumda yapılacak en önemli şey, panik yapmadan doğru yöntemleri uygulamaktır. Bu içeriğimizde, boğaza kaçan balık kılçığını 1 dakikada çıkaran yöntemi açıklayacağız.

Öncelikle, boğaza kaçan balık kılçığının çıkarılması için kesinlikle parmak kullanılmamalıdır. Çünkü parmakla yapılan müdahaleler, kılçığın daha da batmasına ve yayılmasına neden olabilir. Bunun yerine, aşağıdaki adımları takip ederek kılçığı güvenli bir şekilde çıkarabilirsiniz.

balik-kilcigi.jpgAdım 1:

Öncelikle, kılçığın kaçtığı bölgeyi belirleyin. Eğer kılçık boğazın alt kısmına kaçmışsa, öksürme refleksi ile kendiliğinden çıkabilir. Ancak kılçık daha yukarıya kaçmışsa, öksürme refleksi yeterli olmayabilir.

Adım 2:

Kılçığın kaçtığı bölgeyi belirledikten sonra, bir dilim limonu sıkın ve suyunu yavaş yavaş için. Limon suyu, boğazdaki kasların gevşemesine yardımcı olur ve kılçığın daha kolay çıkmasını sağlar.

Adım 3:

Eğer limon suyu işe yaramazsa, bir dilim ekmek alın ve onu yavaşça çiğneyin. Ekmek, boğazdaki kasları harekete geçirir ve kılçığın çıkmasına yardımcı olur.

Adım 4:

Kılçık hala çıkmadıysa, bir miktar zeytinyağı alın ve yavaşça yutun. Zeytinyağı, boğazdaki kasları yumuşatır ve kılçığın daha kolay çıkmasına yardımcı olur.

balik-kilcigi-001.jpgBalık kılçığı sorunu için hangi doktora gidilir?

Artigercek.com sitesindeki habere göre; Kılçığın kendiliğinden saplandığı yerden ayrılması durumunda bile birkaç gün boğazda takılma ve batma hissi görülebilmektedir. Balık yedikten sonra ortaya çıkan ve geçmeyen takılma hissiniz varsa bir kulak burun boğaz uzmanına görünmeniz uygun olacaktır.

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.