• BIST 10885.09
  • Altın 3521.374
  • Dolar 36.6854
  • Euro 39.952
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 15 °C

Boeing 737-800 Denver Havaalanında Alev Aldı

Boeing 737-800 Denver Havaalanında Alev Aldı
Denver Uluslararası Havaalanı'nda (DEN) bir American Airlines Boeing 737-800 alev aldı . Olay meydana geldiğinde uçak C38 kapısında park halindeydi ve acil tahliye gerekti.

DENVER - Denver Uluslararası Havaalanı'nda (DEN) bir American Airlines Boeing 737-800 alev aldı . Olay meydana geldiğinde uçak C38 kapısında park halindeydi ve acil tahliye gerekti.

Olayı video görüntüleri yakaladı, uçaktan dumanlar yükseliyor ve yolcular kanatta duruyor. Yangının hızla söndürüldüğü görüldü, ancak bazı küçük yaralanmalar bildirildi.

american-airlines,-boeing-737-800,-alev-aldi.jpgKapıdaki alevler

Yerel ABC iştiraki Denver 7'ye göre , uçak AAL1006 sefer sayılı uçuş numarasıyla Dallas/Fort Worth Uluslararası Havaalanı'na (DFW) gidiyordu .

Uçakta 172 yolcu ve altı mürettebat üyesi vardı. Hepsi uçaktan güvenli bir şekilde tahliye edildi ve terminale taşındılar.

25 Yıllık American Airlines Boeing 737-800, Mekanik Sorunlar Nedeniyle Charlotte'a Döndü Yolcular aynı günün ilerleyen saatlerinde başka bir uçağa yerleştirildi.
American Airlines, Simple Flying'e yaptığı açıklamada, olayın motor arızasıyla ilgili olduğunu belirtti.
“Denver Uluslararası Havaalanı'ndaki (DEN) güvenli bir şekilde iniş yaptıktan ve kapıya doğru taksi yaptıktan sonra, American Airlines Flight 1006 motorla ilgili bir sorun yaşadı. 172 müşteri ve altı mürettebat üyesi uçaktan indi ve terminale taşınıyor. Mürettebat üyelerimize, DEN ekibimize ve ilk müdahale ekiplerine, uçaktaki ve yerdeki herkesin güvenliğini öncelik olarak belirleyerek hızlı ve kararlı bir şekilde hareket ettikleri için teşekkür ederiz.”

american-airlines,-boeing-737-800,-alev-aldi-002.jpgMotor sorunları

Havacılık gözlemcisi JonNYC'ye göre , pilotlardan biri yüksek motor titreşimleri bildirdi. Flightradar24 verileri, uçuşun Colorado Springs Havaalanı'ndan (COS) başladığını gösteriyor. Kalkıştan kısa bir süre sonra mürettebatın motor sorunları nedeniyle DEN'e yön değiştirmeye karar verdiği bildirildi. Uçak saat 18:00'den hemen önce indi ve C Salonu'na taksi yaptı. Yangın uçağın sağ motorundan çıkmış gibi görünüyordu, ancak tam olarak ne zaman çıktığı belirsiz.

Görüntülerde, yolcuların uçağın sağ tarafındaki kaçış kaydıraklarından tahliye edildiği görülüyor.

ch-aviation'a göre uçağın tescil numarası N885NN - 13 yıllık bir gövde . Havaalanı, olayla ilgili olarak Perşembe günü geç saatlerde sosyal medyada bir açıklama paylaştı. Yetkililer, olayda birden fazla yolcunun "hafif yaralar" aldığını doğruladı.
"Bu akşamın erken saatlerinde, DEN acil durum ekipleri C38 kapısında bir uçak kazasına müdahale etti," diye açıkladı havaalanı. "Tüm yolcular uçaktan güvenli bir şekilde tahliye edildi. 12 kişi hafif yaralanmalarla yerel hastanelere kaldırıldı. DEN operasyonları normal."

american-airlines,-boeing-737-800,-alev-aldi-001.jpgUçuş yolu

AA1006'nın Colorado Springs'ten 16:40'ta ayrılması planlanıyordu. Veriler, 8 numaralı kapıdan 16:37'de üç dakika erken geri döndüğünü gösteriyor. 17L pistine taksi yaptı ve 16:52'de havalandı. 737-800 hızla yükseldi ve kalkıştan sadece üç dakika sonra 5.000 fit yüksekliğe ulaştı. Tırmanmaya devam ederken, DFW'ye uçuş yolunu almak için güneydoğuya döndü. 16:56'da, uçak yaklaşık 9.000 fitte tırmanışını durdurmuş gibi göründü. 360 ila 385 knot arasındaki hızlarla, uçak birkaç dakika daha güneydoğuya uçmaya devam etti.

Yaklaşık 17:12'de Springfield'ın hemen batısındaydı ve kuzeybatıya geri döndü. Uçak irtifasını koruyarak, sonraki 22 dakika boyunca yaklaşık 356 knot hızla DEN'e doğru yöneldi. Daha sonra hafifçe yaklaşık 8.000 feet'e alçaldı. 17:42'de, N885NN DEN'in hemen güneyindeydi ve doğuya, doğrudan Denver şehir merkezine doğru döndü. Uçak, Aurora'nın hemen batısında olduğu için kuzeye dönmeden önce daha fazla alçaldı. Brighton'a doğru devam ederken, uçak güneybatıdan gelen uçaklar için tipik yaklaşma yolunu aldı.

 

Yavaş yavaş alçaldı ve son yaklaşma için sıraya girmek üzere geri döndü. N885NN, yaklaşık 17:55'te 16R Pisti'ne indi. Uçağın pistten çıktığı ve kendi gücüyle taksi yaptığı düşünülüyor.

Olaydan başka hiçbir kalkış veya varış uçuşu etkilenmedi. American yolculuğa devam etmek için yedek bir uçak ayarlamadığı için uçuş iptal edildi. Havayolunun yerinden edilen yolculara nasıl yer sağladığı belirsizdir.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.