• BIST 9419.66
  • Altın 2745.552
  • Dolar 33.9941
  • Euro 37.487
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 30 °C
  • Antalya 28 °C

Bodrum’un yeşili mandalini dalından toplandı

Bodrum’un yeşili mandalini dalından toplandı
‘’Bodrum Yeşili’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum Belediyesi Mandalin Uygulama Bahçesi’nde Yeşil Bodrum Mandalini Hasat Etkinliği gerçekleştirdi.

BODRUM - Pernod Ricard Türkiye, türü tükenme tehdidi altında olan, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünü Bodrum Mandalini’nin kullanım alanlarının ve ekonomik değerinin artırılması, bölgeye katma değer sağlanması, bahçelerin korunması ile yerel tarımsal ve ekonomik döngünün geliştirilmesi hedefiyle hayata geçirdiği ‘’Bodrum Yeşili’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum Belediyesi Mandalin Uygulama Bahçesi’nde Yeşil Bodrum Mandalini Hasat Etkinliği gerçekleştirdi.

Pernod Ricard Türkiye ev sahipliğinde Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi destekleriyle gerçekleşen hasat etkinliğine yerel üreticiler,Bodrum Mandalinine gönül verenlerin yanı sıra Nebil Özgentürk, Murat- Şeyda Tomruk, Ece Vahapoğlu, oyuncu Kaan Çakır, Duygu Şen Benveniste Metin Zakoğlu ve Bay J gibi isimler katıldı.

yesil-bodrum-mandalini-hasat-etkinligi-.jpgPernod Ricard Türkiye Hukuk Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Zümrüt Yezdani Kedik’in açılış konuşması ile başlayan hasat etkinliği Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Mandalin Üreticisi Fatma Gözütok Satı’nın konuşmaları ile devam etti.

Yeşil Bodrum Mandalini’ni dalından hasat etme fırsatı bulan davetliler hasat etkinliği boyunca Bodrum Mandalini ikramları ve Pernod Ricard Türkiye’nin özel Bodrum Mandalini lezzetlerini tadımladı.

bodrum,-yesili-mandalin.jpgbodrum,-yesili-mandalin.jpgPernod Ricard Türkiye Hukuk, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Zümrüt Yezdani Kedik etkinlikte yaptığı konuşmada;

‘Bodrum Yeşili projemizle Bodrum’a özgü ve coğrafi işaretli Bodrum Mandalini’nin tarihsel ve kültürel önemini korumayı ve sürdürülebilir bir şekilde üretimini ve kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. ‘’Bodrum Yeşili’ adıyla Pernod Ricard Türkiye olarak hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projemiz ile tüm yıla yayacağımız etkinliklerle Bodrum Mandalini'ni hep gündemde tutmak ve üretici ile tüketici arasında köprü olmak niyetindeyiz.

Ülkemizin topraklarında yetişen bu eşsiz meyvenin yok olmaması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Her birimize düşen görevler var. Biz Pernod Ricard Türkiye olarak bu güzel meyveyi tanıtmak üzere yerel ve global arenada farkındalığını arttırmak üzere çalışmalarımız devam edecek.

bodrum,-yesili-mandalin-002.jpgYazın en güzel döneminde gerçekleştirilen Yeşil Bodrum Mandalin hasat etkinliğimizde bizlerle olup, heyecanımıza ortak olduğunuz için mutluluk duyuyoruz ve Bodrum başta olmak üzere ülke çapındaki tüm işletmelere, Pernod Ricard Türkiye olarak Bodrum Mandalini kullanımı çağrısında bulunuyoruz.’ dedi.

Pernod Ricard Türkiye, Bodrum Mandalini’nin Bodrum’un kültürel bir mirası olarak hak ettiği yeri bulması için başlattığı projenin kısa ve uzun vadede kapsamını ve hedefini genişleterek sürdürmeye devam edecek. Bodrum Mandalini’nin kullanım alanlarına yönelik özel workshop’lar düzenleyerek bu kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilir kullanım alanlarının geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürütecek.

bodrum,-yesili-mandalin-001.jpgPernod Ricard Türkiye Hakkında:

Pernod Ricard Türkiye, dünya çapında 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren ve Chivas, Absolut, Ballantines, Beefeater, Jameson, Martell, Mumm, Olmeca, Havana Club, Malibu gibi uluslararası markaların sahibi olan Fransa merkezli Pernod Ricard şirketinin %100 iştirakidir.

ela-excellence-resort-belek,-executive-sef-sevket-gokcen’in-ev-sahipliginde-gerceklesen-etkinlik,-7-9-eylul-tarihlerinde-2-michelin-yildizina-sahip-sef-gregory-mirer’in-menu-sunumuyla-son-bulacak.-.jpgPernod Ricard Türkiye Bodrum Yeşili Projesi Hakkında:

‘Bodrum Yeşili’, Pernod Ricard Türkiye'nin, coğrafi işaretli Bodrum Mandalini kullanım alanlarının ve ekonomik değerinin artırılması, bölgeye katma değer sağlanması, bahçelerin korunması ile yerel tarımsal ve ekonomik döngünün geliştirilmesi hedefiyle başlattığı sosyal sorumluluk projesidir.

Bodrum Mandalini'nin geniş kitlelere ulaşması ve bilinirliğinin artması için Bodrum Kent Konseyi bünyesindeki gönüllü girişimlerin organizasyonlarına 2022'den beri destek veren Pernod Ricard Türkiye, "Bodrum Yeşili" projesiyle türü tükenme tehdidi altında olan Bodrum Mandalini'nin korunması ve ekonomik değerinin artırılmasıyla ilgili farkındalık çalışmaları yapmaktadır.

Bu haber toplam 736 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.