• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 23 °C

Bodrum’da sürat teknesi kayalıklara çarptı, iş insanı ve eşi öldü

Bodrum’da sürat teknesi kayalıklara çarptı, iş insanı ve eşi öldü
Sürat teknesi Zeytinli Burnu açıklarındaki kayalıklara çarptı. Olayda botu kullanan Ankaralı iş insanı Uzaltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ile eşi Evrim Pala yaşamını yitirdi.

BODRUM- Bodrum Torba’da dün gece bir sürat teknesi Zeytinli Burnu açıklarındaki kayalıklara çarptı. Olayda botu kullanan Ankaralı iş insanı Uzaltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ile eşi Evrim Pala yaşamını yitirdi. Yanlarında bulunan ve çarpmanın şiddeti ile denize savrulan 12 yaşındaki kızları Mina ise yüzerek kayalıklara çıkmayı başardı. Küçük kızın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

unal-pala-002.jpgunal-pala-003.jpgBodrum Torba’da dün gece bir facia yaşandı. Tatil için Bodrum’da bulunan Ankaralı iş insanı Ünal Pala, akşam saat 22.00 sıralarında açıkta demirli yatlarına gitmek üzere eşi Evrim Pala ve 12 yaşındaki kızı Mina ile birlikte sürat teknelerine bindi.

unal-pala.jpgKıyıdan ayrıldıktan kısa süre sonra Ünal Pala yönetimindeki 12 metre boyundaki çift motorlu bot, Torba’nın yaklaşık 1.5 deniz mili kuzeydoğusunda ve Zeytinli Burnu’nun 100 metre açığındaki kayalıklara hızla çarptı.

unal-pala-001.jpgKÜÇÜK KIZI BALIKÇILAR KURTARDI

Çarpmanın etkisi ile bottan savrulan Ünal Pala (52) ve eşi Evrim Pala’nın (47) olay yerinde yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi. Suya düşen 12 yaşındaki kızları Mina ise yüzerek çıktığı kayalıklarda balıkçılar tarafından kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan küçük kızın kazayı hafif yaralı olarak atlattığı ve ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiği belirtildi.
Kazanın ardından iki kişiye mezar olan bot soruşturma nedeniyle Kaynak Koyu’na çekildi. Esat Pala ile eşi Evrim Pala’nın cenazeleri Muğla Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsiden sonra toprağa verilmek üzere Ankara’ya gönderilecek. 

unal-pala-004.jpgKAYALIKLAR BÖLGENİN KABUSU
Bölgede balıkçılık ve kaptanlık yapan kişiler, Kaynar Mevkii, Zeytinli Burnu önlerindeki 30 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki su seviyesindeki kayalıkların, deniz yükseldiğinde görünmez olduğunu, bölgeyi iyi bilmeyenler açısından tehdit oluşturduğunu ifade ettiler.

TÜGİAD BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
Yaklaşık 18 yıldır inşaat ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren Uzaltaş A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ünal Pala, Türkiye Genç İşadamları Derneği’nde (TÜGİAD) bir dönem Denetleme Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

Kaynak: TurkSail / DHA / Yaşar ANTER (Sözcü)
Bu haber toplam 2451 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.