• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Biden yarıştan çekildi ve Kamala Harris'i destekliyor

Biden yarıştan çekildi ve Kamala Harris'i destekliyor
Biden başkanlık yarışından vazgeçip Kamala Harris'i destekleyerek ABD siyasi ortamında yeni bilinmeyenlerin önünü açtı.Biden "Donald Trump'ı yenmek için Demokrat Parti'yi ve ulusumuzu birleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım^ dedi.

WASHINGTON- Joe Biden Beyaz Saray yarışından çekildi ve Cumhuriyetçi Donald Trump'ı yenecek aday olarak onun yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i onayladı . Harris, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde "Donald Trump'ı yenmek" amacıyla "Demokratik adaylığı kazanmayı" planladığını açıkladı. Harris, kendisini aday olarak desteklediğini açıklayan 81 yaşındaki Demokrat başkanın "özverili ve vatansever davranışına" övgüde bulundu. "Donald Trump'ı yenmek için Demokrat Parti'yi ve ulusumuzu birleştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" diye yazdı.

biden-mektup.jpgModern Amerikan tarihinde ilk kez yeniden seçilmek için yarışan bir başkan, kampanyanın bu kadar ileri bir aşamasında geri çekildi ve olağanüstü hamle, hem Demokratlar arasında hem de Donald Trump ile yaşanan çatışmada seçim oyunlarını yeniden başlattı (video) birçok bilinmeyen arasında.

kamala-harris,-joe-biden.jpg

Demokratlardan gelen baskı

Parti içinde ve seçmenler arasında artan baskıyla karşı karşıya kalan ve 81 yaşında gösterdiği kırılganlıktan endişe duyan Biden, havlu atmaya karar verdi. Biden emekliliğini Amerikalılara yazdığı bir mektupta duyurdu ve "Başkanınız olarak hizmet etmenin hayatımdaki en büyük onur olduğunu" ancak artık kenara çekilmenin "partinin ve ülkenin çıkarlarına en uygun olduğunu" söyledi. Dünyamı tamamlamaya odaklan.” Cumhurbaşkanı önümüzdeki günlerde millete bir konuşma yapacağını duyurdu. Biden daha sonra sosyal medya aracılığıyla kampanya bayrağını devralması için Harris'e desteğini ifade etti.

Sonraki adımların belirsizliği

Sonraki adımlar artık kesin değil. Demokratların önünde iki yol var: Harris'in etrafında birleşmeye karar verebilirler ve delegeler arasında erken bir sanal oylama yapabilirler; artık Biden'ın çekilmesi karşısında diğer adaylara oy vermekte özgürler ve başkan yardımcısının seçimine odaklanabilirler. yeni bilet, belki de partinin en popüler eyalet valilerinden biri. Delegelerin çoğunluğunun lehte olması halinde adaylık kararı verilecek. Çoğunluk olmadan veya Harris üzerinde anlaşma sağlanamadan, diğer olasılık birden fazla aday arasında mini bir yarış ve seçimlerin yeni standart taşıyıcısının tartışılıp karara bağlanabileceği açık bir toplantıdır. Özellikle ikinci seçeneğin riskleri arasında partide kaos yaratma riski de var. Duruşmanın yasallığı ve meşruiyeti konusunda şüphe uyandırabilecek Cumhuriyetçi rakiplerden gelen itirazlarda eksiklik yok.

Parti isyanı

Şu anda kesin olan tek şey, partideki isyan karşısında Biden'ın geri çekilme hikayesi. Bu, belki de alışılmadık bir şekilde, partinin ılımlı ve merkezci üyelerinden oluşan küçük bir şubeyle başlamıştı. Ama yavaş yavaş partinin daha geniş kesimlerine bulaştı, Başkan'ın tüm değişken eyaletlerde geride kaldığını gösteren giderek daha acımasız anketlerle desteklendi; gerçekten de tartışmalı eyaletlerin listesi her geçen gün daha da uzuyordu; sadece Wisconsin, Pensilvanya, Michigan, Georgia ve diğer eyaletler değil. Arizona, aynı zamanda Nevada, New Mexico, Virginia, New Hampshire. Sonunda Demokrat liderler ve Başkan'ın en yakın müttefikleri arasında da bir ilerleme sağlandı. Biden'ın çekilmesine yol açan iç isyan, gruplararası çatışmalar ve liderler arasındaki anlaşmazlıklarla başlayan bir hikaye. Geri çekilmeden önce yaklaşık 40 milletvekili ondan kenara çekilmesini istemişti ve gizlice Kongre'deki Demokrat grubun %80'i istifasından yanaydı.

Sonraki adımların belirsizliği

Sonraki adımlar artık kesin değil. Demokratların önünde iki yol var: Harris'in etrafında birleşmeye karar verebilirler ve delegeler arasında erken bir sanal oylama yapabilirler; artık Biden'ın çekilmesi karşısında diğer adaylara oy vermekte özgürler ve başkan yardımcısının seçimine odaklanabilirler. yeni bilet, belki de partinin en popüler eyalet valilerinden biri. Delegelerin çoğunluğunun lehte olması halinde adaylık kararı verilecek. Çoğunluk olmadan veya Harris üzerinde anlaşma sağlanamadan, diğer olasılık birden fazla aday arasında mini bir yarış ve seçimlerin yeni standart taşıyıcısının tartışılıp karara bağlanabileceği açık bir toplantıdır. Özellikle ikinci seçeneğin riskleri arasında partide kaos yaratma riski de var. Duruşmanın yasallığı ve meşruiyeti konusunda şüphe uyandırabilecek Cumhuriyetçi rakiplerden gelen itirazlarda eksiklik yok.

KORKUNÇ TARTIŞMANIN ARDINDAN

Biden'a karşı direniş, Donald Trump'la yaşanan feci tartışmadan önce başlamıştı: Hoşnutsuzluk, bir geçiş dönemi başkanı olma, kendisini her şeyden önce yeniden yapılandırma misyonuna adayarak yeni nesil demokratik liderlerin önünü açma vaadinin çiğnenmesine yol açmıştı. Trump'ın ilk döneminde kaos ve krizin tırmanmasının ardından siyasette ve Amerikan demokrasisinde normalleşme. Tamamen ileri yaşıyla ilgili endişelere dayanan bir söz Biden, yeniden aday olma kararını, Trump'ın geri dönüşünün ülke için hala yüksek risk taşıdığını öne sürerek açıkladı. Gerçekte, Kongre'de korkulan Cumhuriyetçi dalganın gerçekleşmediği ve Trump'ın sponsor olduğu bir dizi adayın sandıkta başarısız olduğu 2022 ara seçimlerinin sonucu, onun kararında belirleyici olacaktı. Biden bu sonucu liderliğine verilen bir güven oyu olarak gördü ve onu riskleri küçümsemeye itti.

Beyaz Saray'ın bu riskleri dikkatli bir şekilde yönetmesi, televizyonda yayınlanan tartışma karşısında başarısız oldu. Düelloyu istedikten sonra şok edici bir kırılganlığı açığa çıkaran Biden'ın görüntüsü, Joe'nun Biden'ı reddetmesi karşısında özellikle Temsilciler Meclisi'ndeki koltuklarının tehlikede olduğunu gören parlamenterler arasındaki ilk bir avuç muhalifi gün ışığına çıkardı. Her şeyden önce bunlar merkezci temsilcilerdi ve neredeyse her zaman bağımsız seçmenlerin güçlü varlığıyla belirsiz seçim bölgelerindeki adaylardı. Bu seçmenler arasında anketler Biden'ı Demokratlara kıyasla daha fazla reddetti. Temmuz ayının başında sahaya çıkan ilk kongre üyesi, 77 yaşındaki Teksaslı kıdemli Lloyd Doggett oldu ve ardından onu Arizona'dan Michigan'a, Illinois'den Colorado'ya kadar düzinelerce meslektaş izledi. Bağımsız geleneğe sahip bir senatör olan Peter Welch de safları kırdı ve onu dört kişi daha izledi.

İLK ÇATIŞMA

Başlangıçtaki hizip, yalnızca Biden'ın öfkesiyle değil, aynı zamanda partinin sol kanadının ve Kongre'deki Afrikalı-Amerikalı grubun kendisine sunduğu destekle de çatıştı. Biden'ın farklı ırklardan temsilcilerle olan bağlantısı tarihi bir bağ ve kısmen onların partinin kurumsal figürlerini destekleme eğilimlerini yansıtıyor: Biden'ın 2020'deki Demokrat önseçimlerindeki ilk adaylığı, tam da siyahi oyların seferber edilmesi sayesinde Güney Carolina'da ezici bir zaferle kurtarıldı. Kongredeki Siyah Grup, Meclisteki milletvekillerinin dörtte birini temsil ediyor ve Başkana desteğini sonuna kadar sürdürdü. Senatör Bernie Sanders ve Temsilci Alexandria Ocasio-Cortez'in solu, başlangıçta Biden'da bir müttefik görerek bir araya geldi. sendikaya verilen destekten enerji geçiş planına ve antitröstlere kadar, ılımlı biri olarak kazandığı itibarın gerektirdiği politikalardan daha ilerici politikalarla yönetti. Bu, Gazze'deki savaşla ilgili anlaşmazlıklara rağmen.

ÇAĞRI

Biden'ın isyanın yayılmasına karşı direnişi aynı zamanda bazı üst düzey parti yetkililerine yönelik şüphelerden de kaynaklanıyordu. Biden, Barack Obama'yı hiçbir zaman affetmedi ve görünen o ki Demokrat isimlendirme, daha sonra Trump tarafından mağlup edilen Hillary Clinton'ın adaylığına yer açmak için onu kenara çekilmeye itti. Ancak Biden, NATO'da olduğu gibi ikna edici performanslar sunamadı. Röportajlar ve TV ile şube büyüdü. Partinin Chicago'daki kongresi öncesinde Biden'ın adaylığını resmileştirmek için sanal delege sayımının Ağustos ayına ertelenmesini zorladı. Açık isyancıların isimleri giderek ağırlık kazanıyor. Bunlar arasında, Kaliforniyalı kongre üyesi ve senatör adayı Adam Schiff, Trump'ın resmi olarak tarafsız olan baş soruşturmacısı Obama, çekilme lehinde giderek artan mesajlar gönderdi. O zamana kadar en etkili bağışçılardan biri olan George Clooney'nin bu anlamda yaptığı çağrıya yeşil ışık yaktı.

BAĞIŞÇILARIN GÜCÜ

Bir alternatifi zorlamak için yeni fonları engelleyen bağışçıların Hollywood'dan teknolojiye göçü, dışarıdan gelen baskıyı artırdı. Biden'ın kampanyasının eşbaşkanı olan imparator Jeffrey Katzenberg bile Başkan'la yüz yüze yaptığı görüşmede paranın buharlaştığını doğruladı. Obama daha sonra endişelerini diğer etkili Demokrat liderlere daha doğrudan ifade ederek çıkmazdan kurtuldu. Ve parti liderliği her zamankinden daha açık bir şekilde hareket etti: Temsilciler Meclisi'nin saygın eski Sözcüsü Nancy Pelosi, Biden'ı, adaylığı nedeniyle Meclis'teki seçim umutlarının tehlikeye atıldığı konusunda özel olarak uyardı. Benzer bir alarm Temsilciler Meclisi Lideri Hakeem Jeffries tarafından da Biden'a iletilirken, Senato lideri Chuck Schumer de Başkan'ı ezici yenilgiler hayaleti konusunda uyardı. Bu noktada gayrı resmi koalisyonda liderler, merkezciler ve ilericiler, bağışçılar ve hatta medya kişiliği Je Scarborough da dahil olmak üzere Başkan'ın sırdaşları yer alıyordu. Hatta aile üyelerinden ve sadık işbirlikçilerden oluşan küçük bir grup bile silahlarını indirerek Biden'ın teslim olmasına hazırlandı.

kamala-harris,.jpg

KAMALA HARRIS: ABD’NIN OLASI ILK KADIN BAŞKANI

Çünkü Kamala Harris, cinsiyet ve ırk ayrımını aşarak Amerika Birleşik Devletleri başkanlık makamını işgal eden ilk kadın olabilir.
"İlk olabilirsin. Ama emin ol sonuncu değilsin."
Kamala Harris'in tekrarlamayı sevdiği slogan, annesinin ona çocukken söylediği bir cümledir. Kendisi, Biden'ın geri adım atmasından sonra en muhtemel Demokrat başkan adayı (buna 19-22 Ağustos tarihleri ​​arasında Chicago'da yapılması planlanan Demokratik Kongre'de karar verilecek) ve Asya ve Afro-Amerikan kökenli olası ilk kadın Amerikalı başkan Beyaz Saray'ı kazanma yarışında 5 Kasım'da Donald J. Trump'a karşı yarışacak.

“KADIN BARACK OBAMA”

Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk Afrikalı-Amerikalı başkanıyla Senato adaylığına kadar uzanan, kendisinden bahsederken kaçınılmaz bir basitleştirme olan "kadın Barack Obama" olarak tanımlanmaktan hoşlanmıyor. San Francisco Başsavcısı olarak Kamala, 2008'deki Demokrat adaylığı için Chicago'dan genç senatörü destekleyen ilk üst düzey ABD yetkilisiydi.
 

Çok kültürlü ve çok ırklı Amerika'nın entelektüellerinin kızıdır. Berkeley'den doktorası bulunan Hintli bir bilim adamı olan annesi Shyamala Gopalan, hayatını onkoloji çalışmalarına adadı. Keynesyen okulun Jamaikalı ekonomisti olan babası Donald J. Harris, Stanford Üniversitesi'nde fahri profesördür ve hala hayattadır. İkili, 1960'ların başında üniversite çalışmaları sırasında San Francisco Körfezi bölgesindeki Berkeley kampüsünde buluştu ve sivil hakların fethi hareketine olan siyasi bağlılıkları nedeniyle birleşti.

Kamala, 20 Ekim 1964'te Berkeley'den bir taş atımı uzaklıktaki Oakland şehrinde doğdu. İsmini annesi seçti: Kamala, nilüfer çiçeği anlamına gelir ve şans, güç ve güzellik tanrıçası olan Hindu tanrıçası Lakshmi'yi çağırmanın başka bir yoludur. Hint kökenlerine ve kadınların özgürleşmesine gönderme. Ailesi Kamala yedi yaşındayken boşandı. Annesi onu ve kız kardeşi Maya'yı Berkeley'deki küçük bir evin ikinci katındaki tek yatak odalı bir evde büyüttü.

SIYAH GURURU, HINT ETKILERI

Çocukken Evanjelik Baptist kilisesine ve Hindu tapınağına gitti. "Annem - otobiyografisi The Truths We Hold: An American Journey'de şöyle yazıyor - iki siyah kız çocuğu yetiştirdiğini çok iyi biliyordu ve bizim kökenlerimizle gurur duyan ve kendimize güvenen iki siyah kadın olmamızı sağlamaya kararlıydı. " Çocukken Hindistan'ı ziyaret etti ve burada Hindistan'ın bağımsızlığı için savaşan üst düzey bir hükümet yetkilisi olan büyükbabasından ve okuma yazma bilmeyen kadınlara doğum kontrol tekniklerini öğretmek için ülkeyi gezen bir aktivist olan büyükannesinden büyük ölçüde etkilendi.

ÖNCE HUKUK, SONRA YARGI

Genç Kamala, annesinin mesleki hareketlerini takip ederek liseye Kanada'nın Montreal kentinde devam eder. Mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne döndüğünde, Washington DC'de siyah elitlere yönelik tarihi ve prestijli bir kolej olan Howard Üniversitesi'ne kabul edildi ve burada Siyaset Bilimi ve Ekonomi okudu. Hukuk eğitimine San Francisco'da devam etti ve 1990 yılında mezun oldu ve hemen Oakland'da Alameda İlçe Bölge Savcılığı'nda stajyer olarak çalışmaya başladı. “Amirimin uyuşturucu kullanımı suçunu içeren bir dava üzerinde çalıştığı zamanı asla unutmayacağım. Polis, baskında, aralarında masum bir seyircinin de bulunduğu belirli sayıda kişiyi tutuklamıştı: yanlış zamanda yanlış yerde bulunan bir kadın" diye yazıyor başka bir kitapta "Suç konusunda akıllı" diye yazıyor ve burada bir soruşturmacı olarak hayatını anlatıyor. o stajı takip eden yargıç. Genç Harris aynı gün masum kadının davasını incelemesi için hakime çaresizce baskı yaptı. İnadı sayesinde kadının serbest bırakılmasına ve onu bir hafta sonu hapishanede kalmanın zararından kurtarmaya katkıda bulundu. Onun için, kendi yazdığı gibi, "kariyerimde belirleyici bir an olan" küçük bir zafer, asla görünüşle yetinmemek. Bu işi yapan herkesin peşinde olduğu ideal olan ve hem siyasi eyleminin hem de savcılık kariyerinin yönlerinden biri olmaya devam eden adalet arayışında.

İLK SIYAHI KADIN SAVCI

2003 yılında Harris, rakip adaya kıyasla oyların %56,5'ini alarak San Francisco Savcısı seçildi; bu, siyah bir kadın için ilk kez oldu. Daha sonra rütbeleri yükseltip iki dönem için Kaliforniya Eyaleti Başsavcısı seçilecek. Kaliforniya, 40 milyon nüfusuyla Amerika'nın en zengin eyaletidir: GSYİH değerine bakıldığında, eğer bağımsız bir ulus olsaydı, G7'nin bir parçası olurdu ve Almanya'nın hemen ardından altıncı dünya gücü olurdu.

Harris kendisini “ilerici bir savcı” olarak tanımlıyor: “Benim için ilerici bir savcı olmak bu ikilemi esas alarak hareket etmektir. Bir insan bir başkasının canına kıydığında, bir çocuk tacize uğradığında, bir kadına tecavüz edildiğinde faillerin ağır cezaları hak ettiğinin anlaşılmasıdır. Bu adaletin bir gereğidir. Ancak aynı zamanda bunu garanti etmesi gereken bir yargı sisteminde adaletin az olduğunu anlamaktır. İlerici bir savcının görevi gözden kaçırılanları bulmak, sesi duyulmayanlar adına konuşmak, suçun sadece sonuçlarını değil nedenlerini de görüp ele almak ve adaletsizliğe yol açan eşitsizliğe ışık tutmaktır. Herkesin cezaya ihtiyacı olmadığının, birçok kişinin açıkça yardıma ihtiyacı olduğunun farkına varmaktır."

YAPTIĞI IŞIN NUMARALARI

San Francisco bölge savcısı olarak kariyerinin ilk yıllarında, bölgenin mahkûmiyet oranı 2003'teki yüzde 52'den 2006'da yüzde 67'ye yükseldi; bu oran son on yılın en yüksek oranıydı. Harris'in San Francisco savcılığının başında olmasıyla uyuşturucu bağlantılı suçlara ilişkin soruşturmalar katlanarak arttı ve 2006'da %74'e çıktı. Eyalet savcısı olduğunda da aynı sert tavırlar. Harris'in Kaliforniya Eyalet Savcılığı'nı yönettiği yıllarda, Golden State'te hüküm giymiş kişilerin sayısı çift haneli bir oranda arttı.

2014 yılında Kaliforniya başsavcısı olarak, aşırı kalabalıklığa ilişkin iki protestonun ardından şiddet içermeyen mahkumların hapishaneden serbest bırakılmasını engelledi ve serbest bırakılmalarının cezaevlerinde başlatılan birçok ekonomik faaliyet için iş gücü kaybına yol açacağına itiraz etti.

2016 yılında, seks işçilerinin işletmelerinin reklamını yapmak ve müşterilerle toplantıları kolaylaştırmak için kullandıkları bir web sitesi olan Backpage.com'a karşı iki insan kaçakçılığı suçlamasında bulundu. Sitenin ele geçirilmesine yol açan önlemlerin ortak tanıtımını yaptığı Senato'da da çevrimiçi sekse karşı bir kampanya devam etti.

Barack Obama, 2013 yılında başkan olarak onu "Amerika Birleşik Devletleri'nin en güzel Başsavcısı" olarak tanımlamıştı. Daha sonra cinsiyetçi olarak etiketlenen yorumuna yönelik çığ gibi eleştiriden sonra özür dilemek.

KALIFORNIYA'DAN SENATO'YA

2014 yılında Los Angeles'ta iş avukatı Doug Emhoff ile kız kardeşi Maya'nın kutladığı özel bir törenle evlendi. Halen Beyaz Saray'da ikinci beyefendi olarak yanında yer alan Emhoff'un, referans aldığı önceki evliliğinden iki kızı var.

Hillary Clinton ile 2016'da Senato'ya seçilmesinden bu yana kendini siyasete adamış bir Beyoncé arasında bir profil (Senato'ya giren ilk Asyalı Amerikalı ve ikinci Afrikalı Amerikalı) Harris, Demokrat Parti'nin yeni yüzlerinden biri olarak ortaya çıktı. otuz yaşındaki Alexandria Ocasio -Cortez, her ne kadar pozisyonları daha merkezli olsa da.

TRUMP YILLARINDA YÜKSELIŞ

Donald Trump'ın bölücü politikası onun yükselişine yardımcı oldu. Her türlü ayrımcılığı veya yasa ihlalini bildirme konusunda her zaman ön planda olmuştur. Kadınlara karşı, düşük gelirli insanlara karşı, farklı ırklardan insanlara karşı. Son. Trump'ın başkanlığı sırasında, düzen karşıtı tweetleri çok sıktı ve açıkça, büyük olasılıkla bir sonraki rakibi olan iş adamı başkanına karşıydı. Daima ön sıralarda. Hedeflenen tweet veya röportaj hazır olduğunda. Russiagate'in örtbas edilme girişimlerinden Brett Kavanaugh'un Yüksek Mahkeme'ye tartışmalı adaylığına kadar. Aynı durum, George Floyd'un öldürülmesi üzerine Amerika'nın 140 şehrinde patlak veren halk protestolarında da yaşandı. Trump, sükunetin sağlanması için orduyu konuşlandırmak istediğini açıklamıştı. Kamala, gerçek bir siyasi hayvan gibi, sorumlu Başkan Yardımcısı pozisyonuna dair şansının arttığını hissederek yanıt verdi ve saldırdı: “Bunlar bir başkanın sözleri değil. Bunlar bir diktatörün sözleridir."

Başkan birkaç saat boyunca hiçbir şey konuşmayacak veya tweet atmayacak - ki bu onun için alışılmadık bir durum - ertesi gün yine Pentagon'dan gelen iki partili eleştirilere gömülmüş bir halde geri çekilinceye kadar, şöyle bir dönüş yaparak geri çekilecek: "Gerekmeyebilir Orduyu konuşlandırın", diye belirtti

BIDEN'LA BAŞKAN YARDIMCILIĞI

Floyd'un ölümünün ardından yaşanan ırkçı protestolar, son seçim kampanyasında Biden'la birlikte başkan yardımcısı adayı olan Başkan Yardımcısı koltuğunun ele geçirilmesini destekledi. Başlıca Afro-Amerikan Hıristiyan kiliselerinin dini liderleri onun adaylığına olumlu baktılar ve sonunda Biden onu seçti. Harris bu seçimlerde Demokratların adaylığı için aday olmuştu, ancak Aralık 2019'un başında Demokrat adayların listesi hala uzun olduğundan, şaşırtıcı bir şekilde yarışı terk etmeye karar vererek birçok gözlemciyi hayrete düşürdü. Partiden ayrılmadığını, parti içinde kaldığını ve en büyük mücadeleye, yani Demokratların kazanmasını sağlamaya kararlı olduğunu belirtmişti. Böylece gitti. Parti liderleri arasında siyahi tek kadın.

BIR SONRAKI ZORLUK: BEYAZ SARAY

Pek çok gözlemci onun Donald Trump'a karşı çıkıp çıkamayacağını merak ediyor. Biden'ın dört yıllık başkanlığı boyunca - kasıtlı olarak - hiçbir zaman başkanına gölge düşürmedi. Her zaman gözden uzak. Yaşlı ve beceriksiz Başkomutanı gölgede bırakmamak için her zaman bir adım geride. Ancak onun hikayesi yetenekli ve kararlı bir liderliği anlatıyor. Kuralların Amerika'sının ve çok etnik gruptan oluşan Amerika'nın sembolü. Yanında kararlılık, hazırlık, yaş, zarafet ve titizlik var. İçine kapanmayan, ileriye bakan bir Amerika'nın umudu olabilir. Hikâyesinde de söylediği gibi zorluklar onu hiçbir zaman korkutmadı. Annesi ona "İlk olabilirsiniz ama bu arada son olmadığınızdan emin olun" dedi... Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk kadın başkanı olabilir.

Kaynak: il sole 24 ore
Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.