• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 21 °C

Beyaz et üretimi Manisa'da

Beyaz et üretimi Manisa'da
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, şehirde yumurta ve tavuk eti üretiminin hızla arttığını bildirdi.

MANİSA- Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, şehirde yumurta ve tavuk eti üretiminin hızla arttığını bildirdi. Türkiye’nin 1 milyon 700 bin ton beyaz et üretiminin yaklaşık yüzde 13’lük kısmının Manisa’da yapıldığını ve kanatlı yetiştiriciliğinin önemli bir noktaya ulaştığını söyledi. İlde yumurta üretiminin de yılda yaklaşık 2 milyar adete ulaştığını ve her geçen gün arttığını dile getirerek, “Yumurta üretimimizin bir kısmı da ihraç edilmektedir. 2012 yılı sonu itibariyle 54 milyon ad
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, şehirde yumurta ve tavuk eti üretiminin hızla arttığını bildirdi. Türkiye’nin 1 milyon 700 bin ton beyaz et üretiminin yaklaşık yüzde 13’lük kısmının Manisa’da yapıldığını ve kanatlı yetiştiriciliğinin önemli bir noktaya ulaştığını söyledi. İlde yumurta üretiminin de yılda yaklaşık 2 milyar adete ulaştığını ve her geçen gün arttığını dile getirerek, “Yumurta üretimimizin bir kısmı da ihraç edilmektedir. 2012 yılı sonu itibariyle 54 milyon adet yumurta ihraç edilmiştir.” dedi.
Manisa'da kanatlı sektörünün gelişmesinin, önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini aktaran İl Müdürü Çebi, “Kanatlı eti, ucuz ve kaliteli protein kaynağı olarak halkımızın güvenle tüketmesi gereken bir besin maddesidir. Sektörün üretim prosesine baktığımız zaman onaylı işletmeler kapsamında yapılması gereken her türlü iş ve işlemler yapılmaktadır. Hijyen kurallarına uyulmakta, kesim öncesi ve kesimden sonra tüketim sürecine gelinceye kadar bütün aşamalarda denetimlerimiz, bakanlığımızın belirlediği ölçülerde devam etmektedir.” şeklinde konuştu. Manisa’daki yumurta ve broyler tavukçuluğu hakkında da bilgi veren Hasan Çebi, “Broyler ile yumurta tavukları ayrı ayrı yetiştirilmektedir. Broyler tavukçuluğunda tavuklar, gezinerek ve eşinerek büyümektedir. Bunların büyüme süresi, optimum şartlar sağlandığı zaman 40-45 gün arasında değişmekte olup sonrasında belirli ağırlığa eriştiklerinde kesime hazır hale gelmektedir. Belli koşullar altında marketlerde satılan yumurta ve tavuk etini güvenle tüketebiliriz, çünkü bu kaynak, artan protein ihtiyacımızı karşılamaktadır.” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.