• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Basın emekçisine yapılan her türlü baskının karşısındayız

Basın emekçisine yapılan her türlü baskının karşısındayız
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde İzmir'de bir grup muhabir yaşadıkları sorunları dile getiren bir bildiri yayımladı. Basın emekçilerine yapılan her türlü baskının karşısında olduklarını söyledi.

İZMİR- 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde İzmir'de bir grup muhabir yaşadıkları sorunları dile getiren bir bildiri yayımladı. Basın emekçilerine yapılan her türlü baskının karşısında olduklarını söyledi.
İzmir’de yerel ve ulusal basında çalışan bir grup muhabir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında yaşadıkları sorunları dile getiren bir bildiri yayımladı.

Alanda çalışan muhabirler olarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdiklerinde dikkate alınmadıklarını aktarılan bildiride, bazı haber takiplerinde uygun fiziki koşulların sağlanmamasından dolayı da mağduriyet yaşadıkları ifade edildi.

Bildiride, “Özel sektör çalışanı olsak da aynı zamanda bir kamu görevi yaptığımızın farkına varılmasını talep ediyor ve işimizi yaparken herhangi bir kişi, kurum ya da kuruluş tarafından engellemeyle, müdahaleyle karşılaşmak veya şiddete uğramak istemiyoruz. Mesleğimizi layıkıyla yapmak için elimizden gelen çabayı sarf ederken mobbinge uğramak istemiyoruz. Basın emekçisine yapılan her türlü baskının karşısında olduğumuzu hatırlatıyoruz” denildi.

calisan-gazeteciler-gunu.jpg“EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALABİLMEYİ TALEP EDİYORUZ”

“Sigortasız/basın sigortasız, yemek ve yol desteği olmaksızın, düşük ücretle çalışmaya mecbur bırakılmak istemiyoruz. ‘Esnek çalışma’ adı altında yaptığımız fazla mesailer için emeğimizin karşılığını alabildiğimiz bir iş hayatı talep ediyoruz” denilen bildiride şu ifadelere yer verildi;

“Gazetecilerin ‘çalışan ve çalışmayan’ olarak ayrılmadığı, baskıların son bulduğu, işsiz kalma korkusu yaşamadığımız, mesleğimize gereken saygının gösterildiği ve haklarımıza sahip olabildiğimiz 10 Ocak’lar diliyoruz. Görevleri başındayken gadre uğrayan ve öldürülen; haber alma hakkının bedelini ağır şekilde ödeyen tüm gazeteci arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.