• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 14 °C

Bağlıkaya: Ulusoy Kanunu sabote etti

Bağlıkaya: Ulusoy Kanunu sabote etti
TÜRSAB Başkan Adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya, Türsab”a getirecekleri yeniden değişimi ve istifa sebeplerini anlattı

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 22’inci Genel Kurulu için başkan adaylığını açıklayan Detur Turizm Şirketi CEO’su Firuz Bağlıkaya, seçimi kazanırlarsa Başaran Ulusoy’un layık olduğu yerde olacağını söyledi. Bağlıkaya, “Seçimden sonra sağa sola boncuk dağıtıyor ve birilerine mevkiler verecek durumda olmadığını belirterek Türsab Yeniden Değişim Başlıyor’ hareketi yepyeni bir vizyon ve anlayışla güçlü isimlerle yola çıkıyor” dedi.

Türsab için 2.5 yıl çalışmayla hazırladıkları kanun için “Hazırladığımız kanunu bilerek ve isteyerek Başaran Ulusoy sabote etmiştir” şeklinde konuştu.
Firuz Bağlıkaya Türsab’tan istifa dilekçesinin içeriğinde bulunan üç temel unsuru şöyle özetledi:
“Tek adamlık bitecektir Birden birliğe geçeceğiz. Diyarbakır’daki BYK’nın tuvalet kağıdı alınırken başkana sorulmaz ki! Temsilde yetersizlik sona erecek. Kamuya karşı temsilde yetersizlik var. Rus acentelerine ve tur operatörlerine teşvikler çıktı ve TÜRSAB masada yoktu. İlk kez acentelere teşvik çıktığında masada olmayan Türsab’a hükümet Türsab’a istifa edin demiştir. Masada yoksan koltukta olmaya da hakkın yoktur. Üçüncüsü ise kanunla ilgili yetersizliktir. Biz bunların hepsini derleyip, toplayıp istifa sebebi yaptık. Biz başkan “Artık süren doldu yeter” dedik. Son ana kadar ayrılacağını düşünüyordum. Yeniden başkanlığını açıkladı ve bizde adaylığımızı açıkladık.”

firuz4.jpg

YÖNETİM YOK, HAREKET ÜYELERİ VAR
Türsab Yeniden Değişim Başlıyor’ hareketinde yönetim bulunmadığını belirten Firuz Bağlıkaya şunları anlattı:
“Türsab yeniden diye bir platform oluşturduk. Burada herkes çalışacak. Seçimlerden belli bir süre sonra herkes oturacak ve yönetimi belirleyeceğiz. Bizim yöntemimizde sen yönetimdesin, sen şuradasın demiyoruz. Güçlü isimlerle birlikte yola çıktık. Bunlarla çalışmalarımızı bitireceğiz, seçimden önce oturup yönetimi belirleyeceğiz. En güçlü, en yüksek, temsil kabiliyeti en güçlü, kapıyı çaldığı zaman bakanlıktan randevu alabilecek, otoriteyle görüşebilecek nitelikte bir ekip oluşturarak seçime o ekiple gireceğiz. Herekette kimler var dersen Mehmet Ersoy, Ali Çalışkan. Selçuk Boynueğri, Levent Güner, Orhan Sancar var. Habere yorum yazarak destekleyenler var.”

TÜRSAB’A ZARAR VERENİ TESPİT ETTİK
Türsab’a zarar veren yapının nereden zarar verdiğini tespit ettiklerini belirten Bağlıkaya “Temsilde sıkıntı var, tek adamlık sıkıntısı var. Bunlar çok ciddi sıkıntılardır. Bunlar temel sıkıntılardır. Bunlardan kurtulduğumuz zaman zaten önümüz açılacak ve yürüyeceğiz. Kamuya muhatap olursanız işlerin yüzde 90’ını çözmüş olursunuz. Bizim derdimizi birbirimizle değil ki! Kamuyla. Acenteler birbirini değil kamuyu şikayet ediyor” dedi.

firuz2.jpg

4 SENE DAHA İSTEMEK İHTİRASIN İLANIDIR
TÜRSAB’ta Başaran Ulusoy’un geçmiş 18 yılını yok saymak imkansız olduğunu belirten Bağlıkaya “Ama iyi bir şeyler yapsaydı biz orada dururduk. Bir şey yapmadığı için ayrıldık” dedi.
Başaran Ulusoy’un tutarsız vaatlerde bulunduğunu belirten Firuz Bağlıkaya şunları anlattı:
“Bir insanın bir sonraki seçimle ilgili vaadi seçimin süresini 4 yıla çıkaracağız olamaz. Bizim söylediğimiz “süren doldu, yeter artık”tır. Bu “yeter artık” arkasında “çok kötüydü, rezaletti” demek yoktur. Böyle bir şey söylemiyoruz. Geçmiş geçmişte kaldı. Biz önümüze bakıyoruz. Bin soruna getirdiği en önemli vaat önümüzdeki seçim dönemini 4 sene daha uzatmak mıdır? Zaten bir insanın 18 seneden sonra tekrar aday olması ihtirasın ilanı değilmi dir? 18 senede yapamadım bir 2 sene daha bana verin, “Zaten yapamadım, yapamıyorum” demek değil midir? Biz bunu kibarca kendisine anlatıyoruz. “Bırak artık, yeter artık” diyoruz.
Biz onun bırakmayayacağını görünce adaylığımızı açıkladık. Ben hala onun bırakacağını düşünüyordum. Burakması gerekiyor. Bizim bir 2 sene daha vaktimiz yok. Çok ciddi sorunlarımız var. Bu konuda sabrımız taştı. Yapılacak çok şey var ve yapmamız gerekiyor.

TURİZMCİLERE YEŞİL PASAPORT VADETTİ
Heryerde tutarsız vaatlerde bulunuyor. Turizmcilere yeşil pasaport vadediyor. Bunu başbakan söyleyebilir. Yapabiliyorsan Rus turistin pasaportsuz gelişini sağla. Türkiye’ye çok büyük katkı sağlar. Geçen sene herkese Shengen vizesi , Arabistan vizesi alacağım dedi. Bu sene ise yeşil pasaport vadediyor. Ama üyelerin bunun hesabını sorması lazım. Yazılı bir müracaatın var mı? Hangi kuruma başvurdun. Bu konuda çalışman var mı diye sormaları lazım. Yoksa kürsüye çıkar daha bırçok tutarsız vaatlerde bulunur. Bir dönem daha seçersek, turizmcilere Avrupa Birliği pasaportu vaadinde bulunabilir.

firuz3.jpg

KİM NE YAPTIYSA HESABINI VERİR

Burası Türkiye… Kim ne yaptıysa 30 senede geçse hesabını verir. Hangi yönetim gelirse gelsin herhalde bu şirketleri inceletecek. Bütün hesaplara bakacaktır. Bunu yapmasa abesle iştigal edecektir. Bunu herkes yapacaktır. Bina filan şu aşamada konuşulmuyor. Biz acenteler ne yapacak diyoruz. Acenteler bunu mu merak ediyor, yoksa yarın evime nasıl ekmek götürereceğini mi merak ediyor? Acenteler işini merak ediyor. Ortaya çıkıp onu savcılığa bunu mahkemeye vereceğim dememin anlamı yok. Ortaya çıkıp ucuz kahramanlık yapmanın anlamı yoktur. Her gelen yönetim bunu zaten yapacaktır.

BAŞARAN’IN MESLEK AŞKI, TÜRSAB’TIR
Başaran’ın koltukta oturma isteği herhalde alışkanlıktan kaynaklanıyor. Buna “meslek aşkı” diyelim. Türsab’ı meslek olarak görüyor. Buranın bir birlik olduğunu yıllardır ona anlatamadık. Burası bir birlik, görev yapılır. Zamanı gelince başkasına bırakacağın şeffaflıkta çalışan düzende bir yer olması lazım. Bunları anlatamadığımız için ayrılamadık. Beraberdik ama aynı karakterde olmadık.

BAŞARAN BEYLE AKRABA DEĞİLİM
Bir de akrabamız denildi. Ben eşi Şadiye ablayı sever ve saygı duyarım. Akraba olmaktan gurur ouyarım. Ama öyle bir akrabalığımız yok. Keşke olsaydı. Ne Şadiye Ablayla ne de Başaran beyle bir akrabalığımız yok. Olsaydi bunu gururla söylerdim. Akraba olmak aynı fikirleri paylaşmak değildir. İki kardeş ayrı partilerde olabiliyor. Bununla bize ne yamamaya çalışıyorlar anlamıyorum. Al birini vur birine mi demek istiyorlar. Anlamadım.

firuz6.jpg

KİMSENİN DEĞNEĞİ OLMADIM
1982 yılında acenteciliğe başladım. 34 yıldır bu mesleği yapıyorum. Öyle kimsenin değneği olmadım. Öyle kalkıpta birinin yedeği gibi kenara çıkacağım. Onu yapacağım. Beni tanıyan insanlar zatin böyle olmadığını çok net bilir. Tanımayanlara böyle algı operasyonu yapıyorlar. Onlarda zamanı gelince görür. Bizim böyle bir amacımız olamaz.
Rıza Epikmen olayı ile benzerliğimiz bile yok. Rıza’yı aday gösteren kendisi, geri çeken yine kendisidir. Biz istifa etmişiz ve karşı olduğumuzu söylüyoruz ve kongrede karşı olduğumuzu söyleyeceğiz. Yayında kimse kalmadığı için algı operasyonu yapıyor. Hanımın akrabası veya başka bahanelerle bizi yıpratmaya çalışıyor. Kullanacağı başka materyal kalmadı.

TÜRSAB’TA VAROLAN DÜZENİN PARÇASI OLMADIK
Eski eski türsabın içinde mücadele ediyerek bir takım sorunların halledilebileceğini düşündük. Biz bu temiz duygularla gidip orada hizmet verdik. Hizmet verdiğimiz dönem içinde de orada varolan düzen, yani eleştirilen düzenin hiçbir zaman parçası olmadık.
Türsab yönetiminde görev yaptığım süre içinde benim itirazım olan hiçbir kararda imzam yoktur. Zaten insanın önüne bir karar gelirse muhalefet şerhi koyar. Zaten bizim imzalamayacağımz kararlar hiçbir zaman önümüze gelmedi. Bizim bulunduğumuz toplantılarda da bizim itirazımız olan kararlar varsa onları aldırmadık. Benim itirazım olan hiçbir kararda imzam yoktur. Biz muhalefet şerhinden çok daha şiddetli davrandık.
Biz içerde muhalefet yaptık darken öyle hukuksal ona imza attım, buna imza atmadım şeklindenin ötesinde davranarak Türsab’ın işlevini türsabın işlevini yetkinliğini etkinliğini artırmk için çaba sarfettik.
bir kanun tasarısı hazırladık 2.5 sene sürdü. Bu kanun tasarısı için gerçekten iyi niyetle mesaimizi vererek maddi manevi heşeyimizi işin içine dahil ederek
muhalefetin bile çok güzel olmuş harika bir yasa olmuş elinize sağlık dediği

YASANIN ÇIKMASINI ULUSOY ENGELLEDİ
Yasa taslağını alıp bakanlığa onaya gittim. Bakanlığın hukuk müşavirliğinden ve gerekli yerlerden onay aldık ve başkana gittik eline teslim ettik bunu götür artık son işlem kaldı dedik. Nedir o işlem. Başbakan ve bakanlarla konuşulup torba yasayla çıkması sağlanacak bir yasaydı. Başaran bey şimdi bazı yerlerde konuşuyormuş. Duyuyorum. Yasanın çıkması mümkün değildi zaten diyormuş. Normal yollarla çıkmayacağını kendisi gayet iyi biliyordu. Çünk hazırlanış şekli değişik kuruların değişik bakanlıkların yetki alanlarına girdiği için ancak torba yasayla çıkabılırdı. Biz bunu zaten başından beri torba yasa için hazırlandığını bakanlıkta biliyor, kendisi de biliyordu.

İSTİFAMA ANA SEBEP YASA OLAYIDIR
Ancak torba yasa yerine işi normal yollardan işi halletmeye çalıştı. O normal yollarında olmayacağını daha müracaat ederken biliyordu. Bunun aksine bir tavır ve davranış içinde olması mümkün değildir. Zaten elimizde işin yapıldığı tarih belli Başaran Ulusoy imzasıyla bakanlığa keslim edilmiş bir evraktı tarihi belli sayısı bellidir. İletişiminden sorumlu olduğu konusunda yönetim kurulunda karar almamıza rağmen bu işlevini sonuçta yerine getirmedi. Yani bizim ve benim istifa etmemin temelinin ana noktası budur. Ben orada gözlerimle gördüm kü orada herhangi bir etkinlik herhangi bir yetkinlik, herhangi bir temsil kabiliyeti yoktur. Bizim 2.5 senelik bütün emeğimiz orada heba edildi. Dolayısıyla orada sektor adına çok ciddi bir fırsat kaçtı. Sektörün neredeyse tüm sorunlarının tamamını çözecek biçimde hazırlanmış bir yasa taslağıydı.

SEÇMEN 18 YILLIK SORUNLARI ÇÖZENİ SEÇECEK
Emin beyin yayınladığı manifestosuna bakıyorum. Yapılacak olan bütün maddeler kanun taslağından alınmadır. Birlikte istişare yapmıştık.
Emin beyin manifestosunda yer alan bütün maddeler kanun taslağından alınmadır derken o konulara vakıf değildir anlamında söylemiyorum. Hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. Burada acentelerin vereceği karar şudur. Temsil kabiliyeti yüksek, arkasında güç olanlar bu işi çözebilir demelidir. Bu sorunu daha iyi biliyor, şu sorunu daha iyi biliyor değildir. Benim sorunlarım bellidir. Verilecek karar çok basittir. 18 yıldır çözülmüyor, çözülemiyor ve bunu hangi ekip çözer.

KAMUYA YAĞ ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR
Bizim işimiz kamu iledir. Ankara’ya gittiğimiz zaman sorunlarımızı çözmek için itibar bu görmeliyiz.İstediğimiz kadar aynalı laflar söyleyelim, estiğimiz kadar amuda kalkalım, istediğimiz kadar takla atalım sonuç itibarıyla bu işi çözecek ekibin kamuyla ilişkisinin çok iyi olması lazımdır. Seyahat acenteleri kimi takdir ederse etsin, sonuçta bu işi çözecek ekibin kamuyla ilişkisinin çok iyi olması gerekir. Belediye ile sorun var kamu, bakanlıkla sorun var kamu, THY ile sorunun var kamu. Sonuç itibarıyla her yerde kamu ile muhatap olunmaktadır. Şu bizim içinden istifa ettiğimiz yönetimin kamu ilişkileri ile bir alakasının olmadığını gördük. Herşeyi yapıyormuş gibi görünerek hiçbirşeyi yapmadan, herşeyi hallediyormuş gibi görünerek hiçbirşeyi halletmeden, konuşmalarında kamuya yağ çekerek orada kalmayı sağlamaya çalışıyor.

YÖNETİMİN MALİYEDE GÜCÜ YOKTUR
Hakkımızda bazı haberler yayınlandı. Türsab yönetiminin muhalif gruplara Maliyeden teftiş için müfettiş gönderdiği söyleniyor. Biz böyle bir şeye ihtimal vermiyoruz. Ayrıca yönetime böyle güçler vehmedilmesi de çok enteresandır. Kamu ile ilişkileri iyi ise Maliye’de damga vergisini çözselerdi. Böyle bir gücü olmayan Türsab nasıl müfettiş gönderebilir ki? Bizim teftişlerimiz rutin teftişlerdir. Bizim özel bir durumumuz yok.

TÜRSAB’IN GÖREVİ TİCARET YAPMAK DEĞİLDİR
Bizim şeffaflıktan kastımız yapılmış, bitmiş işlerle sınırlı değildir. Biz kendi seçim beyannamemizde yayınlayacağız. Bundan sonra Türsab vakfı herhangi bir yerde bir şirket açacaksa o şirket için genel kuruldan özel onay alınması şarttır. Ben yönetimi seçildim canımın istediği kadar şirket kurarım, istersem kapatırım, istersem Işık Sigorta ile ortak olurum, istersem Fransız şirketine burayı veririm, istersem giderim Komer’de ortaklık yaparım diyemez. Böyle bir Türsab olmaz. Türsab’ın görevi ticaret yapmak değildir.

ÜYELERİYLE REKABET İÇİN TİCARET YAPMAZ
Türsab’ın görevi üyelerinin önünü açmak, üyelerine yeni iş imkanları sağlamak, üyeleri ile ilgili iletişim kanallarını açmaktır. Üyelerinin rekabetini azaltacak şeyler yapmak. Türsab’ın bin tane görevi varken kalkıpta ticaretle uğraşmasını doğru bulmuyoruz. Türsab ne zaman ticaret yapar. Türsab’ın gerçekten seyahat acentelerinin ihtiyacı olan bir ticaret faaliyeti varsa ve bunu serbest piyasada hiç kimse yapmıyorsa, Türsab yarı kamu görevlisi olarak elini taşın altına üyeleri için koyar. Üyeleriyle rekabet etmek için ticaret yapmaz.

TÜRSAB LİMİTED’İN YÖNETİMİNDE OLMADIM
Şirketlere gelince yönetimdeydin şirketleri nasıl bilmiyorsun denilemez. Biz Türsab’ın yönetimindeydik Türsab Limited’in yönetiminde değildik. Türsab şirketleri ile ilgili herhangi bir karar bizim yönetimimize gelmiyordu. Şirketlerle ilgili bizim imzaladığımız herhangi bir karar yoktu. Sen yönetimdeydin nasıl bilmezsin denilemez. Vakıfta ve şirketlerde herhangi bir görevimde yoktu.
Türsab yönetimine seçilen otomatik olarak vakıf yönetimine girdiniz diye yazı geliyor. Ancak üyesi değilim diyerek hiçbir vakıf toplantısına katılmadım.
Varolan şirketlerini herkese açık olması ve yılda bir kere mali genel kurulu üyelere bildirilmelidir diyoruz.

MALİ RAPORLARDA NE GİZLENİYOR?
Başkan, “Mali raporlar Nisan ayından Nisan ayına açıklanır. Bir daha ki sene yayınlarım” dedi. Bizde istifa etmeden önce mali raporların açıklanması için direttik. Aramızda çıkan çatışmalardan biri de budur. Nisan’dan sonra yayınlaması gerekiyordu. Ama Eylül’e geldik hala yayınlanmadı. Burada yayınlanmayacak ne var? Ne gizleniyor. Herkes bilmek istiyor. Ne merak ettiriyorsun. Belki de hiçbir şey yok. Varsa da ne varsa çıksın ortaya! Bizim önümüze gelmeyen bir şey hakkında şüphe duyuyoruz. Bu konuda farklı düşünen kimse yok. Bunlar Türsab’a bağlı şirketlerse mali bilonçoları yönetimin veya genel kurulun önüne getirilmesi lazımdır. Kaldı kı Türsab ortaklığı veya katkılarıyla kurulmuş şirketler hakkında Türsab yönetiminde “şirket kurulsun” diye alınmış bir karar yoktur.

LAFIMIZI DİNLETEMEDİK İSTİFA ETTİK
Bundan sonra şirket kurulacaksa kurulsun. Bağımsız Denetim Kuruluşları denetlesin. Kimse zan altında kalmasın. Nisan ayında da bilançolar açıklansın, üyelere bilgi verilsin. Herkes Aralık’taki genel kurula mali hesapları inceleyerek gelsin. Biz de bunu istiyoruz. Biz lafımızı dinletemediğimiz için istifa ettik.

TÜRSAB BİNASI HAKKINDA YÖNETİM KARARI YOK
Beşiktaş’taki Türsab binasının arsasının temini, inşaat ve ihale ile ilgili ne bizim imzamız ne de yönetim kuruluna gelen bir karar yoktur. Bu soruların muhatabı biz değiliz. Hukukusuz işler vardır yoktur bizim görevimiz değil. Bizim dönemimizde hukuki temele dayanmayan işler yapılmayacaktır. Geçmişte bizim bilgimiz dışında hukuksuz yapılan işler varsa hesabı sorulur. Bizim geriye dönük hiç kimseyle hesabımız yok. Hesap soracağız diye de yola çıkmadık. Biz iş yapmak için yola çıktık. Hesabı genel kurul soracak zaten. Bütün üyelerin takdiridir.

TÜRSAB BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞIYOR
Olayların tamamının okuyamama sıkıntısı var. Bugünü doğru okursan gelecekle ilgili fikrin olur. Türsab başka işlerle uğraşmaktan bugün doğru okuyamadıkları için ileriye doğru bakamıyorlar ve karar veremiyorlar. Başımıza geldikten sonra tedbir almaya çalışıyorlar. Kanun çıkıyor, kanuna itiraz ediyorlar. Mahkemeden karar çıkıyor ona itiraz ediyorlar. Bir tanesini de çıkmadan, önce yakala!
rehberler Kanunu’nun seyahat acentelerini ne kadar rahatsız ettiği biliniyor. Neredeyse seyahat acentelerine patronluk yapıyorlar. Uçağı alıp yurtdışından getiriyorum. Pazarlama, transfer, konaklama riskine giriyorum. Havalimanından alıp otele götüreceğim rehber beni almadan gidemezsin diyor. Rehber “Yasamız böyle” diyor.

REHBER YASASI SORUN OLDU
Bu yasa çıkarken kime sayfa sayfa teşekkür ilanı verildi. Başaran’a teşekkür ilanı verildi. Kanunun çıkmasına kim yardım etti. TÜRSAB Başkanı. Nereye yardım etti TUREB’e… Bizde teşekkür ederiz. Ama şimdi o yasa ile uğraşıyoruz. Şimdi o yasanın seyahat acentelerine gitirdiği sıkıntıları aşmak için TUREB’teki arkadaşlarımızla görüşmelerde bulunuyoruz. Kanun çıkmış atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Şimdi itiraz ediyoruz. Peki çıkarken itiraz etseydik. Gazetede teşekkür yerine itiraz ilanımız çıksaydı.

TÜRSAB’DA YÖNETİM 2 DÖNEM GÖREV YAPACAK
Bizim önümüzdeki günlerde koyacağımız hesaplarla bu ortaya çıkacaktır. Bizim ona ne ihtiyacımız olacaktır. Biz Türsab başkanlığına aday olamayacak mıyız? Türsab’ın bizlere ihtiyacı vardır. Türsab’ın iki dönemde bir yere getirilip birilerine teslim edilmesi lazımdır. Biz bunu yasayla yapmak istiyoRuz. Kim gelirse gelsin değiştirmesin istiyoruz. “Söz verdim ama camia beni çok istedi dönüyorum” diyemeyecek. “Olmaz öyle bir şey yasa kabul etmiyor” denilecek. Genel kurul önünde yemin ederek değil, bu iş yasayla olacaktır.

TEK ADAMLIKTAN VAZGEÇMİYOR
Tek adamlıktan vazgeçmiyor. Kendinden başka kimsenin ortaya çıkmasını istemiyor. Tek başına herşeyi yapabileceğini bilsek bizde rahat edirdik. Ama öyle bir durumu yoktur. Herşeyi yap bizde rahat edelim. Ama hiçbir zaman öyle birşey olmadı. Baaran Ulusoy adının Türsab’ın önüne geçmesinin sebebi 18 sene orada kalmanın etkisindendir.

HERKESİN KANUNUN OLMALI
Milyar dolarlık otelcilik sektörünün kanunu yok. Ama 6 aylık kursla alınan rehberlik belgesinin rehberlerinin kanunu var. Komikliğe bakar mısınız? Konaklama sektöründe elini taşın altına koyup milyarlarca lira yatırım yapan otelcilik sektörüde seni ciddiye almıyor. Peşin para vermeden acente kapıdan giremiyor. Kanun var ama ne işe yarar. Her yerde denge lazım. Bizim kanunumuz var diye arkasına sığınacağına paydaşlarınında aynı şekilde yasalarının olması için seninde çalışman lazım ki herkes eşit masaya oturabilsin.

TÜRSAB MAHKEMELERDE TURİZMİ TEMSİL ETMELİDİR
Turizm İhtisas Mahkemesi turizmle ilgili olmayan kişiler turizm hakkında karar veriyor. Tüketici Mahkemesi varken, 35 milyar dolar getiren bir sektörün derdini anlayacak mahkemeler oluşmalıdır. Buralarda Türsab’ın temsilcileri yer almalıdır. Sektörün içinde de davalar var. Konusunda uzmanlaşmış kadrolar yer almalıdır. Tüketici heyetleri ve mahkemelerde Türsab bilişkişi olarak yer almalıdır. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.