• BIST 9758.14
  • Altın 2830.064
  • Dolar 34.0499
  • Euro 37.8975
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 26 °C

Avrupalı ​​gezginler 2025'te İngiltere'ye girmek için ücret ödeyecek

Avrupalı ​​gezginler 2025'te İngiltere'ye girmek için ücret ödeyecek
ngiltere İçişleri Bakanı Yvette Cooper'ın duyurduğu plana göre, bebekler ve çocuklar dahil olmak üzere vizesi veya yaşama, çalışma veya eğitim izni olmayan tüm İngiltere ziyaretçilerine iade edilmeyen ücret uygulanacak.

LONDRA - Vizesiz İngiltere'yi ziyaret eden Avrupalı ​​gezginlerden yakında 10 sterlin (yaklaşık 13 dolar) muafiyet ücreti alınacak. Önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek yeni kurallarla, ilk olarak Katar vatandaşları için uygulamaya konulan Birleşik Krallık'ın elektronik seyahat yetkilendirme (ETA) sistemi, Avrupa Birliği vatandaşları da dahil olmak üzere diğer tüm ülkelerden gelen gezginleri de kapsayacak şekilde genişletilecek.

İngiltere İçişleri Bakanı Yvette Cooper'ın duyurduğu plana göre, bebekler ve çocuklar dahil olmak üzere vizesi veya yaşama, çalışma veya eğitim izni olmayan tüm İngiltere ziyaretçilerine iade edilmeyen ücret uygulanacak.

Şu anda Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarının İngiltere'ye girmeden önce ETA başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Kasım ayında, ABD'liler dahil ancak Avrupalılar hariç olmak üzere diğer çoğu vatandaşı kapsayacak şekilde genişletilecek. Önümüzdeki baharda, program Avrupa vatandaşlarını da kapsayacak şekilde tekrar genişletilecek.

İlgili makaleTayland neden gezginlerin daha uzun süre kalmasını kolaylaştırıyor?

Kurallar İrlanda vatandaşları için geçerli olmayacak.

Cooper yaptığı açıklamada, "ETA planı tam olarak hayata geçirildiğinde, önceden alınan izinlerdeki mevcut açığı kapatacak ve ilk kez İngiltere'ye seyahat edenler hakkında kapsamlı bir anlayışa sahip olacağız" dedi.

İngiltere hükümetinin internet sitesine göre, Ürdün vatandaşları artık İngiltere'ye girmek için ETA başvurusunda bulunamayacak .

Vize muafiyet planları kesinlikle yeni bir şey değil. Şu anda 21 dolara mal olan ve iki yıl süren ABD'nin elektronik seyahat yetkilendirmesi ESTA ilk olarak 2009'da tanıtıldı.

Öte yandan, üç yıl geçerliliği olan ve seyahat edenlere 7 avro (yaklaşık 7,50 dolar) maliyeti olacak Avrupa Birliği'nin ETIAS'ının devreye alınması 2025'e ertelendi.

İngiltere, Ocak 2020'de resmen Avrupa Birliği'nden ayrıldı.

Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.