• BIST 9931.97
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 9 °C

Av turizminden 2 milyon 528 bin TL

Av turizminden 2 milyon 528 bin TL
Av Turizmi Izin Belgeli Seyahat Acenteleri ile yapılan av organizasyonlarında; sürenci, kılavuz, rehber hizmetleri için istihdam sağlanıyor.

ANKARA- Türkiye’nin 21 ilinde 107 Av Turizmi Izin Belgeli Seyahat Acenteleri 2013-2014 yılında Türkiye'yi yi ziyaret eden 29 farklı ülkeden yabancı avcıları ağırladı. Av turizmi kapsamında yapılan av organizasyonlarında; sürenci, kılavuz, rehber hizmetleri için istihdam sağlanıyor. Ayrıca alışveriş, yem, konaklama ve ulaşım gibi değişik sektörlere de katkıda bulunuluyor. Türkiye'ye gelen yabancı avcılar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen avlaklar ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından işletilen örnek ve özel avlaklarda av yapabiliyor

SEYAHAT ACENTELERİ İLE AVLANIYORLAR
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen av turizmi ile Almanya, Amerika, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İtalya, Norveç, Macaristan, Rusya, İspanya, Bulgaristan ve İsveç'ten yabancı avcı geldi.
Bu kişilerin ülkede av yapabilmesi için seyahat acenteleri aracılığıyla ya da seyahat acentelerine bağlı kalmaksızın özel avlanma izin belgesi almaları gerekiyor.
Yabancıların av için, en çok tercih ettiği iller arasında da Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Çanakkale, Mersin, Konya, Muğla, Sinop, Kastamonu, Tokat ve Zonguldak bulunuyor.
Yabancı avcılar yaban domuzu avını tercih ediyor. Bunun yanında yaban keçisi, kızıl geyik, çengelboynuzlu dağ keçisi, Anadolu yaban koyunu, karaca ve ceylan tercih edilen diğer türler arasında bulunuyor.

AV TURIZMINDEN 528 BIN LIRA GELIR
Orman ve Su İşleri Bakanlığı özel avlaklar dışındaki avlakların işletilmesi amacıyla bu avlaklarda sahası bulunan belde belediyesi ve köy tüzel kişiliklerine katkıda bulunuyor. Bu amaçla av turizminden 2013-2014 sezonunda elde edilen 2 milyon 528 bin lira gelirin 875 bin lirası, belde belediyeleri ve köy tüzel kişiliklerine aktarıldı.
Koruma, üretim, bakım ve avcılığın düzenlenmesi karşılığı yapılacak işbirliği protokolü çerçevesinde, bu avlaklarda yapılacak av organizasyonları sonucunda elde edilen avlama gelirlerinin yüzde 20 ile 82'si katılım payı olarak veriliyor.
Örnek avlaklarda ise ihale bedelinin KDV hariç yüzde 50'si işbirliği protokolü çerçevesinde belde belediyesi veya köy tüzel kişiliklerine katılım payı olarak aktarılıyor. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.