• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara -1 °C
  • Antalya 6 °C

Antep'te sanayici turizme giriyor

Antep'te sanayici turizme giriyor
Tarihi ve kültürel zenginliği sanayiciliğinin gölgesinde kalan Gaziantep, son beş yılda yapılan yatırımlarla bu kimliğini değiştirmek istiyor.

GAZİANTEP- Tarihi ve kültürel zenginliği sanayiciliğinin gölgesinde kalan Gaziantep, son beş yılda yapılan yatırımlarla bu kimliğini değiştirmek istiyor. Artık tarihi ve kültürel değerlerini de öne çıkarmak isteyen Gaziantepliler, yaptıkları ataklarla UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası aday kentleri arasına girmeyi başardı.
Sanayi kimliği, kültürel zenginliğini gölgelemeye başlayan Gaziantepliler, ‘buna bir çare’ diyerek silkinmeye başladı. Öncülüğünü Büyükşehir Beledi-yesi’nin yaptığı ve Kültür Bakanlığı ile Gaziantep Valiliği’nin de desteklediği birçok proje hayata geçirilirken, şimdi de bunun turizm boyutunu destekleyecek hamleler yapılıyor. Belediyenin de desteğiyle şehrin çeşitli bölgelerinde 15 yeni otel inşaatım başlatan Gaziantepliler, önümüzdeki yıllarda şehri kültür turlarına hazırlıyor. Önceki yıl Kültür Bakanlığı ile birlikte dünyanın en büyük mozaik müzesini açan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, “Tarih, kültür ve turizm konusundaki yatırımlarımızla Gaziantep’i bir ‘müzeler kenti’ yapacağız diyor.

YENİ BİR GÜÇ
Bu yatırımlarla kentin sanayi gücüne bir de kültürel bir güç katacaklarını, pozitif anlamda bir kimlik değişiminin tüm temel taşlarını oluşturduklarını söyleyen Güzelbey, “Kentin bugüne kadar ortaya çıkarılmamış tarihi dokusunu ortaya çıkaran projelerle dünya çapında tanınan bir desti-nasyon yaratacağız” diye konuşuyor. Gaziantep’te yapılan çalışmaların ana merkezi olarak Gaziantep Kalesi alındı. Bu tarihi kale merkez alınmak üzere 5,5 kilometrelik ‘Kültür Yolu’ oluşturan ve bu güzergahtaki birçok han, hamam, cami ve tescilli yapıyı yeniden restore eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmaları şehrin istihdamını da dolaylı olarakarttırdı. Yaklaşık 50 milyon dolar harcanarak baştan sona yeniden düzenlenen bu yol üzerinde yapılan yeni oteller ve yeni işletmeler, birer turistik tesise çevrilen metruk tarihi binalar sayesinde son beş yıl içinde 50 bin yeni istihdam yaratıldığı ifade ediliyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yapımı devam eden 15 otelin tamamlanmasıyla bu sayının daha da artmasını bekliyor.

SANAYİYE AYAK UYDURDU
Son 10 yılda gerçekleştirdikleri projelerle kentin ekonomisini güçlendirdiklerini söyleyen Asım Güzelbey, “Sanayicilerimizin devlet desteği olmadan imza attıkları başarı öyküsüne, biz de yerel yönetimler olarak ayak uydurmak için kolları sıvadık” diyor.

LAHMACUN, KEBAP GERİ PLANDA
Türkiye'nin 6'ıncı büyük şehri olan Gaziantep, yakın zamana kadar lahmacun ve kebapla anılan bir şehirdi. Şimdi hedef Gaziantep'i turizm pastasından daha fazla pay alır hale getirmek. Kültür, inanç, eğitim ve sağlık turizmi gibi potansiyellerin doğru değerlendirilmesiyle, sanayisi ile ünlenen Gaziantep'te yeni bir istihdam alanı yaratılacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.