• BIST 9557.83
  • Altın 3810.509
  • Dolar 37.9102
  • Euro 41.0095
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 11 °C

Antalya, Karalioğlu Parkı Ramazan etkinliğine hazırlanıyor

Antalya, Karalioğlu Parkı Ramazan etkinliğine hazırlanıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel Ramazan akşamlarını yaşatmak amacıyla Antalyalılar için dolu dolu bir program düzenleyecek.

Abdurrahman Büyükkeskin
Işıklar/Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’na gerçekleştireceği Geleneksel Ramazan etkinliklerinde Zara, Uğur Önür, Ekin Uzunlar gibi ünlü isimler sahne alacak. Hacivat-Karagöz gölge oyunu, tasavvuf müziği ve yöresel geceler Ramazan Ayı boyunca Antalyalılar ile buluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel Ramazan akşamlarını yaşatmak amacıyla Antalyalılar için dolu dolu bir program düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Geleneksel Ramazan etkinlikleri, 1 Mart-29 Mart tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ramazan etkinlikleri konserlere, Hacivat-Karagöz gölge oyununa, meddah gösterisi, tasavvuf müziği ve yöresel gecelere ev sahipliği yapacak.

karaalioglu-parki,-ramazan,-antalya.jpgkaraalioglu-parki,-ramazan,-antalya-001.jpgYÖRESEL GECELER

Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri, her akşam saat 19.45’te Hacivat-Karagöz gölge oyunu, illüzyon gösterisi ile başlayacak. 1 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30’da Yunus ÇUKURKAYA ile Tasavvuf Müziği Konseri ve Semazen Gösterisi ile start alacak Ramazan etkinliklerinde, 2 Mart Pazar akşamı Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası, 6 Mart Perşembe günü Ayça Aral, 7 Mart Cuma günü Yasin Ateş ve 8 Mart Cumartesi günü ise Zara konseri düzenlenecek. Etkinliklerde Erzurumlular, Konyalılar, Çanakkaleliler, Burdurlular, Şanlıurfalılar, Korkuteliler ve Kars-Iğdırlılar gecesi gibi yörelerin müzik ve kültürlerinin yaşatılacağı etkinlikler gerçekleştirilecek.

karaalioglu-parki,-ramazan,-antalya-002.jpgkaraalioglu-parki,-ramazan,-antalya-003.jpgGELENEKSEL RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Geleneksel Ramazan etkinliklerinde 22 Mart Cumartesi günü Ekin Uzunlar, 23 Mart Pazar günü VoSahne Antalyalılar ile buluşurken, İsmail Baha Süralsan Konservatuvarı’nın yanı sına tasavvuf müziği ve Kuran’ı Kerim tilaveti ile geleneksel Ramazan akşamları yaşatılacak. Karaalioğlu Parkı’nda kurulacak Ramazan çarsısında ise vatandaşlar alışverişten yeme-içmeye kadar birçok ihtiyacını karşılayabilecek.

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.