• BIST 9521.04
  • Altın 2803.099
  • Dolar 33.9343
  • Euro 37.6288
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 27 °C

Antalya'da Balon balığı avlayanlara ödül

Antalya'da Balon balığı avlayanlara ödül
25 Ağustos Pazar günü, saat 06.00'da Antalya Balıkçı Barınağı'ndan başlayacak bir balon balığı avlama yarışması düzenlenecek.

Abdurrahman Büyükkeskin
ANTALYA-
Antalya Büyükşehir Belediyesi, denizlerdeki istilacı türlerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, 25 Ağustos Pazar günü, saat 06.00'da Antalya Balıkçı Barınağı'ndan başlayacak bir balon balığı avlama yarışması düzenlenecek.
Büyükşehir Belediyesi, denizlerdeki istilacı türlerle mücadele çerçevesinde önemli bir adım atıyor. 25 Ağustos Pazar günü, 06.00’da Antalya Balıkçı Barınağı'nda düzenlenecek balon balığı avlama yarışmasıyla bu tehlikeli türün yayılımının kontrol altına alınması hedefleniyor. Hint ve Pasifik Okyanusları kökenli bir deniz canlısı olan balon balığı, 2000'li yıllarda Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz'e göç etti. Akdeniz'in sıcak sularında hızla çoğalarak istilacı bir tür haline gelen balon balığı, bu bölgenin ekosistemine ciddi tehditler oluşturuyor.

balon-baligi-.jpgİSTİLACI TÜRLERLE MÜCADELEYE DEVAM

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu türle mücadele etmek amacıyla çeşitli kampanyalar ve etkinlikler düzenleyerek balon balığı avlama yarışması ile türün popülasyonunu kontrol altına almayı ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Yarışmaya katılmak isteyenler, 0542 112 89 88 numaralı telefondan başvuru yapabilir.

BALON BALIĞININ ZARARLARI VE TEHDİTLERİ

Balon balığı, içerdiği tetrodotoksin adlı güçlü bir zehir nedeniyle insan sağlığına doğrudan bir tehlike oluşturuyor. Yanlışlıkla tüketilmesi durumunda ölümcül olabilen bu balık, aynı zamanda yerel balık populasyonları için de büyük bir tehdit. Besin zincirinin üst noktalarında yer alan balon balığı, diğer balık türlerinin besin kaynaklarını tüketerek, onların sayısının azalmasına yol açıyor. Bu durum, bölgedeki balıkçılık endüstrisini de olumsuz etkiliyor.

Balon Balığı Avlama Yarışması ile ilgili tüm detaylar ve gelişmeler Derya Yolyapan yönetimindeki "Balık Dedektifi" youtube kanalından izlenilebilir.

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.