• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 32 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya turizminin gücü nitelikli tarım uygulamalarına bağlıdır

Antalya turizminin gücü nitelikli tarım uygulamalarına bağlıdır
Tarım Makineleri İhtisas Fuarıni ziyaret eden Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, kültür, tarih,yayla ve eko turizminde Antalya'nın en ayrıcalıklı ilçesinin Elmalı olduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ELMALI/ANTALYA -
Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, sürdürülebilir turizmin yolunun temiz bir doğa, temiz su kaynakları , ormanlar, yeşil alanlar ve bozulmamış bakir toprak ve yeşillik alanlar olduğunu söyledi. Üç gündür devam eden ve bugün sona erecek olan Elmalı Belediyesi öncülüğünde yapılan Marfo Marmaris Fuarcılık işbirliği ile "Elmalı Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Tarım Makineleri İhtisas Fuarıni ziyaret eden Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, kültür, tarih,yayla ve eko turizminde Antalya'nın en ayrıcalıklı ilçesinin Elmalı olduğunu söyledi. Bereketli Elmalı Ovası ve toprak zenginliği ile nitelikli tarım uygulamaları ile her türlü sebze ve meyvenin ilçelerinde yetiştiğini vurgulayan Başkan Halil Öztürk,son 10 yıl içinde Elmalı'da örtüaltı sebze üretiminde büyük artış olduğunu söyledi.

tarim-makineleri-ihtisas-fuarini-.jpgtarim-makineleri-ihtisas-fuarini--001.jpgElmalı'da üretilen ve yetiştirilen meyve ve sebzenin Antalya'da beş yıldızlı otel mutfakları süslediğini belirten Başkan Halil Öztürk,''Kadim şehir Elmalı, çok zengin tarihi ,kültürel zenginliği yanı sıra çok bereketli toprakları sayesinde başta iyi tarım uygulamaları olmak üzere her türlü meyve ve sebze yetiştiriliyor. Turizmi besleyen en önemli faktörü başında nitelikli tarım uygulamaları geliyor. Elmalı'da üretilen yazlık, kışlık ve turfan sebze ve meyve Kaş'tan Kemer'e Kemer'den Aksu'ya, Aku'ya, Aksu'da Kundu'ya Belek'e Kadriye Manavgat, Side, Alanya ve Gazipaşa Da bulunan beş yıldızlı otellerin mutfağına girerek turistler el emeği ve alın teri ile yetiştirilen ürünlerin damak tadına bakıyor ve hayran kalıyor. Sabah kahvaltılarında Elmalı'nın meşhur tahini, tahın helvası ve pekmezinin tadına bakarak kahvaltılarını yapıyorlar. Nitelikli tarım Antalya turizminin en güzel lokomotifi. Böylece köylünün, çiftçinin ürettiği ürünler otel mutfağına girerek el emeğinin alın terinin karşılığını alarak hem mutlu oluyorlar hemde ülke ve aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.''dedi.

tarim-makineleri-ihtisas-fuarini--002.jpgtarim-makineleri-ihtisas-fuarini--003.jpgBaşkan Öztürk, eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in 1970 yıllarda meşhur,''Toprak işleyenin, su kullananın '' sözünü Elmalı'da söylediğini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.