• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Antalya sağlık turizmini yeteri kadar değerlendirmiyor!

Antalya sağlık turizmini yeteri kadar değerlendirmiyor!
Op. Dr. Nusret Ataşlı, pandemi öncesi 16 milyon yabancı 11 milyon 500 bin yerli turist ağırlayan Antalya'nın sağlık turizminden yeteri kadar istifa edemediğini söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/ Antalya -
Lanavgat ilcesinde bir sağlık kuruluşunda  Orteopedi ve Travmatoloji Uzmanı doktoru olarak görev yapan Op. Dr. Nusret Ataşlı, pandemi öncesi 16 milyon yabancı 11 milyon 500 bin yerli turist ağırlayan Antalya'nın sağlık turizminden yeteri kadar istifa edemediğini söyledi.

saglik-turizmini.jpgsaglik-turizmini-.jpg Tıbbın temelini koruyucu hekimliğin oluşturduğuna dikkat çeken Op. Dr. Nusret Ataş, " Tıpkı bir insanın hatta ikiz kardeşlerin parmak izleri aynı olmadığı gibi her insanın sağlık sorunun bir olamaz. Bu noktada tıpta çok büyük otorite olan  İbn-i Sina hastaya teşhis koymada hastanın dinlenilmesi ve ona göre sağlık muayenesi yapılmasını söylüyor. Dünyada bizim kadar sağlığını ihmal eden başka bir millet yok.  Bizde hastalık bıçak kemiğe dayanmadan bir hekime gidilmez. Sorulduğunda niye gitmiyorsun dendiğinde " doktora gideceğim doktor elli türlü hastalığım var diyecek diye gitmiyorum " diye söylüyor. Böylesi hoyratça bir düşünce olabiliyor mi?" dedi.

saglik-turizmini-001.jpg

DÜNYADA KENDİ SAĞLIĞINI EN FAZLA İHMAL EDEN MİLLETİZ!

Avrupa Birliği (AB) koruyucu hekimlik perspektifinde her bireyin 6 ayda bir bir defa genel sağlık kontrolünden geçtiğini vurgulayan Dr. Nusret Ataşlı, bizde ise bir bel fıtığı, boyun fıtığı, eklem ağrısı, diz ağrısı, eklem ve romatizması olan bir doktora gitme yerine yakın arkadaşı, konu komşu  ve kulaktan duyma yöntemlerle şifa bulmaya çalıştığını kaydetti. 

 AB, İskandinavya, Kanada ,ABD ve ekonomik refah seviyesi yüksek olan ülkelerin sağlıkta " kendi vücut sağlığına yatırım yapmak olduğunun altını çizen Dr. Nusret Ataşlı, " Antalya pandemi öncesi 16 milyon yabancı turistin tatil yaptığı turizm destinasyonu yanısıra 117 ülkeden 145 bin yerleşik yabancının yaşadığı turizm destinasyonu ve dünyanın sayılı doku nakli ameliyatının yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi var.

saglik-turizmini-002.jpgAntalya'ya tatile gelen Alman, İngiliz , Hollanda, Belçika ve İskandinav ülke turistlerine bel fıtığı , boyun fıtığı,diz ağrısı, eklem romatizması, migren, varış,, topuk dikeni ve elde uyuşma rahatsızlığı nöral terapi kök hücresi CGF, Anti-aging, ozonterapi, diz kireçlenmesi ağrılarında yerli ve yabancı turistlere sağlık turizmi konseptinde hizmet veriyoruz. Bu noktada Antalya'nın çok büyük sağlık turizmi potansiyeli var. Fakat son 30 yıla baktığımızda laf çok icraat  ise az.Bu konuda en büyük eksikliğimiz yabancı dil. Manavgat'a tatile gelen bir turistin diş sağlığında hasta turist - diş hekimi kontak kurmada yeteri yabancı dil bilen elaman yok. Antalya ve turizmin yoğun yaşandığı ilçeler Alanya, Manavgat, Side, Kumköy, Kundu, Lara, Konyaaltı, Belek Kadriye, Boğazkent, Titreyengöl ve Muratpaşa ilçelerinde eczanelerin gazetelerin ilan reklamında bulunan  en fazla görülen yazının tecrübeli  Rusça, Almanca ve İngilizce bilen eczacı kalfası.Aslında tatil yapmada bir tedavidir."

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.