• BIST 9900.25
  • Altın 2873.736
  • Dolar 34.0998
  • Euro 38.0886
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 25 °C

Antalya konaklamada Avrupa'da birinci dünyada 10'ncu

Antalya konaklamada Avrupa'da birinci dünyada 10'ncu
Ekim ayı sonu itibariyle Antalya'ya gelen yabancı turist sayısının 13 milyonu aştığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek,'' Pandemi döneminde Antalya'ya tatile gelmede Ruslar birinci sırada oldu.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA -
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek,700 bin yatak kapasitesi yaklaşık 450'ye yakın beş yıldızlı oteliyle pandemi öbcesi 16 milyon yabancı turist ağırlayan Antalya'nın  konaklamada Avrupa'nın birinci dünyanın 10'ncu turizm destinasyonu olduğunu söyledi.
Ekim ayı sonu itibariyle Antalya'ya gelen yabancı turist sayısının 13 milyonu aştığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek,'' Pandemi döneminde Antalya'ya tatile gelmede  Ruslar birinci sırada oldu. Rusları ikinci sırada Ukraynalılar takip etti. Üçüncü sırada ise Almanlar olmuştu.

antalya--002.jpgantalya--003.jpgBu yıl ise birinciliği 2022 yılı ilk 10 ayı ortalamasına göre birinciliği Almalar almış durumda. Antalya tatile gelen tatil tercih yapan Rus, Baltık, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Alman ve Avrupalı turistin tatil yapma tercihi yanı sıra farklı milletlerden gayrimenkul alarak yerleşik yabancılar yaşamak istediği ülkemizde en ayrıcalıklı şehri Antalya. Antalya'da başta Rus ve Ukraynalılar olmak üzere 90'a yakın ülke olmak üzere yaklaşık 140 binin üzerinde yerleşik yaşıyor. Antalyamız Türkiye turizminin başkenti olması yanı sıra dünyada Rusya ile Ukrayna'nın halen savaşmasına karşı Rusların ve Ukraynalıların huzur ve güven, barış, sevgi ve kardeşlik içinde yaşadığı tek yer :Antalya.''' dedi.

antalya--004.jpgRUSLAR VE UKRAYNALILAR ANTALYADA  BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YAŞIYOR

Buna en güzel örneğin Anadolu Ateşi'nde halk danslarında  yer alan  Rus  dansçı Alexander Balakhonoc ile Ukraynalı dansçı Iryna Balakhonov, belirli bir süre Anadolu Ateşi'nde turnelere  katıldıktan sonra iki çocuklarıyla birlikte   Ukrayna döndüklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek ,''Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal  Atatürk '' Savaş gerekmedikçe  cinayettir .'' diyor.  Rus ve Ukraynalı  İrina-Alexander Balabanov çfti be ili çocuğu ile birlikte Ukrayna'da yaşarken Rusya ve Ukrayna Savaşının ortasında kalır. Çift durumu Anadolu Ateşi Nin Kurucusu Mustafa Erdoğan'a durumlarını anlatırlar ve kendilerin yardım isterler. Mustafa Erdoğan da  Rus ve Ukraynalı çifte   Anadolu Ateşinde yeniden yer almalarını ister ve Antalya'dan bir ev alır savaşın olduğu bölge den uzaklaştırarak Antalya'da huzur içinde yaşamlarına öncü olur. Atamızın dediği gibi 'Yurtta sulh cihan sulh' diyerek Antalyamız   Rus ve Ukraynalıların birlikte  huzur ve güven içinde yaşadığı şehirdir.''' diye konuştu. .

 Dünya turizminin amiral gemisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehirdeki festival konserlerine farklı gerekçelerle getirilen yasaklara karşı olduklarını dile getiren Başkan Böcek, sözleri tamamladı: '' Antalya'da Türkiye'nin en uzun soluklu  sinema festivali Antalya Altın Portakal Film Festivali, Piyano Festivali, Yörük-Türkmen  Kültürünü Yaşatma Festivali ,Tarım Festival ile Gastronomi Festivali olmak üzere çok sayıda festivalimiz var. Her türlü yasaklara karşıyız . Özgür düşünce, fikir özgürlüğü, düşünce ve basın özgürlüğünün önündeki engellerin  kaldırılmasına az kaldı. Cumhuriyetin  100. yılında daha özgür ülke olarak girmeye az kaldı. ''

 antalya-034.jpg                  
Başkan  Böcek, Antalyanın iki başat sektörü olduğunu bunun  tarım ve turizm olduğunu örtü altı tarımda Antalya'nın örtü altı tarımda  Türkiye'nin  sebze ihtiyacının  yüzde 67 ihtiyacını karşıladığını sözlerine ekledi.    

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.