• BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 24 °C

Antalya Altın Portakal 60 yıl içinde üç defa yapılmadı

Antalya Altın Portakal 60 yıl içinde üç defa yapılmadı
Festivale katılan filmler yakın ülke komşuları İran, Lübnan, Ukrayna yönetmenlerinin Sınırların Sınırsızlığı filmleri de yer alıyor; Sesimi Duyan Var Mı?, Boz Arılar , Omar ve İranlı yönetmen Hany Abu Abbad'ın,Ömer Elemawi'nin Sonsuz Sınırlar filmi

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
KONYAALTI/ANTALYA -
Türk Sinemasının Oscar'ı kabul edilen Uluslararası Antalya Altın Portakal Festivali bu sene 61'ncisini 5-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak.Antalya Altın Portakal Film Festivali 60 yıllık uzun soluklu festival tarihi süresince üç defa yapılmadı.
Bunlar 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yapıldığı yıl. İkincisi ise 1979 yılında festivale katılacak filmlerin bazılarında Sansür Kurulu sansür isteyince festivale katılan filmlerin yapımcı ve yönetmenleri ortak deklarasyonla film festivalinden çekilme kararı sonrası yapılmaz.Üçüncüsüde 2023 yılında Festival Komitesi yönetmen Necla Demirci'nin Kanun Hükmünde belgeseli önce film seçkisine alması sonra çıkarması sonrası festival jürisinin toplu istifası etmesi ve festivalden çekilmesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 60. Antalya Film Festivali'nin yapılmayacağını açıklamıştı.

Sinemanın sınırları nerede sona erer? Bu bölüm, sinemanın gücünü ve toplumsal meselelere ışık tutma kapasitesini bir kez daha ortaya koyuyor. Farklı coğrafyalardan gelen bu yapımlar, ortak sorunlara tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşarak, izleyicilere evrensel bir insanlık deneyimi sunmayı hedefliyor. Dahası, insanın sınırlarla çevrili ve kaderine yenik dünyasını ve bu sınırların ötesine geçme çabasını anlatıyor. Göçmenlerin yolda bıraktıkları ayak izlerinden savaşların ortasında kalan hayatlara kadar her şey, tüm çıplaklığıyla perdeye yansıyor. Her bir yapım, bize ait bir hikaye anlatıyor; evrensel bir sesle, evrensel bir acıyı ya da umudu dile getiriyor. Her bir kare, başka bir insanın gözünden dünyayı görmeye davet ediyor.

antalya-altin-portakal-026.jpgFestivale katılan filmler yakın ülke komşuları İran, Lübnan, Ukrayna yönetmenlerinin Sınırların Sınırsızlığı filmleri de yer alıyor; Bunlar Sesimi Duyan Var Mı?, Boz Arılar , Omar ve İranlı yönetmen Hany Abu Abbad'ın,Ömer Elemawi'nin Sonsuz Sınırlar filmi yer alıyor.
antalya-altin-portakal-027.jpgantalya-altin-portakal-028.jpg

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.