• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Altınbeşik Mağarası 10 yıllığına İbradı Belediyesi'nin oldu

Altınbeşik Mağarası 10 yıllığına İbradı Belediyesi'nin oldu
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru; '' Protokol İbradı ve ülke turizmi açısından son derece önemli olan bu karar olduğuna inanıyorum'' dedi

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
İBRADI /ANTALYA -
Antalya'nın İbradı ilçesi Ürünlü Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü Altınbeşik Mağarası'nın günü birlik işletmesi İbradı Belediyesi'nde kaldı. kaldı. İbradı Belediye Başkanı Avukat Serkan Küçükkuru ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü arasında 5+5 yıllığına protokol imzalandı.

altinbesik-magarasi-014.jpg
altinbesik-magarasi-015.jpg

Protokolle Altınbeşik Mağarası Milli Parkı sınırları içerisindeki günübirlik kullanım alanı kapı girişi, genel saha temizliği, botla mağara gezisi ve satış standları biriminin işletilmesi işleri İbradı Belediyesi'nce yapılacağını belirten İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru; ''Protokol İbradı ve ülke turizmi açısından son derece önemli olan bu karar olduğuna inanıyorum. İbradımıza hayırlı olsun. ilçemize hayırlı olsun. '' dedi.

altinbesik-magarasi-016.jpg
altinbesik-magarasi-017.jpg
Altınbeşik Mağarası Nın 4,5 kilometre uzunluğu ve bugüne kadar içinde 5 küçük gölün bulunduğu Türkiye'nin en büyük dünyanın ikinci büyük su içi mağarası olduğunu belirten Serkan Küçükkuru, mağara içinde yakın gölü ve milyonlarca yıl içinde oluşan sarkıt ve dikitleri görmeye 500 metre botla gidildiğini kaydetti.

altinbesik-magarasi-018.jpg
altinbesik-magarasi-019.jpgAltın beşik'in 2021 yılı turizm sezonunda dünyada tanınması için Türkçe, Rusça, Almanca ve İngilizce dillerinde tanıtım kitapçığı ve broşür hazırladıklarının altını çizen Küçükkuru,'' Mağaranın ilk keşfi ülkemizin mağara bilimlerinden Temuçin Aygen tarafından 1967 yılında yapılmış olup; geçtiğimiz yıllarda Çekyalı mağara bilimcilerle ASPEG mağara bilimcileri ve araştırmacıları 4,5 kilometre uzunluğundaki mağara içinde su göleti sayısını üçten beşe çıkardılar.

altinbesik-magarasi-021.jpgBilim adamları tarafından araştırmalar devam ediyor. Mağarayı gerek eko, gerek doğa ve gerekse astım hastalarının tedavisinde kullanılması için sağlık turizminin hayat bulması için çalışıyoruz. Altınbeşik Mağarası, asırlık kestane ağaçları, İbradı düğmeli evleri, Orman Eynif Ovasında bulunan ve vahşi doğada yaşayan yılkı atlar ile Ormana Nın asırlık hatılı taş evleri ve Ormana Dokuması astarları ve İbradı'da yetişen Kardelenler eko ve botanik turizmine en büyük zenginliğimiz.'
altinbesik-magarasi-020.jpg

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.