• BIST 9419.66
  • Altın 2745.552
  • Dolar 33.9941
  • Euro 37.487
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 30 °C
  • Antalya 28 °C

Altın Portakal'ın Jüri Başkanı Ferzan Özpetek oldu

Altın Portakal'ın Jüri Başkanı Ferzan Özpetek oldu
2024 yılında 5-12 Ekim tarihleri arası 61'ncisi yapılacak olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
KONYAALTI/ANTALYA - Türk sinemasının Oscar'ı kabul edilen Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin jürisi belli oldu. Bu sene 2024 yılında 5-12 Ekim tarihleri arası 61'ncisi yapılacak olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu. 5-12 Ekim tarihleri arasında  ayında düzenlenecek festivalin jüri üyeleri, David Di Donatello, Deniz Göktürk Kobanbay, Berlin Film Festivali'nde 'Kumun Tadı' filmiyle tanınan yönetmen Melisa Önel, Mercan Dede, sinema yazarı Melis Behlil ve son olarak Gökçe Bahadır olacak.

altin-portakal-film-festivali-019.jpgaltin-portakal-film-festivali-020.jpg5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin jüri başkanlığını ise 2018 yılında 'Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü' sahibi olan yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek yapacak.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması jürisinde, David Di Donatello ödüllü yapım tasarımcısı Deniz Göktürk Kobanbay, Berlin Film Festivali'nde ‘Kumun Tadı’ filmiyle tanınan yönetmen Melisa Önel, 'Mercan Dede Ensemble' grubunun kurucusu Mercan Dede, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi, sinema yazarı Doç. Dr. Melis Behlil, oyuncu Gökçe Bahadır ve London Academy of Music and Dramatic Art mezunu, oyuncu İlker Kaleli yer alıyor. Jüri başkanlığında ise, filmleriyle ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazanan, 2018 Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibi yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek yer alıyor.

altin-portakal-film-festivali-021.jpgaltin-portakal-film-festivali-022.jpgTürk sinemasının Oscar'ı kabul edilen Antalya Film Festivali Geçen sene 60'ncısı Yönetmen Jecla Demirci'nin ''Kanun Hükmü '' belgeselinin önce festival seçkisine alınması ve ardından çıkarılması sonrası jürinin tamamını festivalden çekilmesi sonrası yapılmamıştı.

Antalya Antalya Altın Portakal Film Festivali 61 yıl içinde üç defa yapılmamıştı. Bunlar ise 1980 askeri darbesi, 1979 Yılında festivale katılacak  bazı filmlerde sansür istenilince tüm yönetmenler festivale katılmama kararı alması yapılmaz. En son Kanun Hükmü belgeselinin festival seçkisinden çıkarılması ile jürinin toplu istifası ile yapılmamıştı.

En son Temmuz Ayı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde Ak Partili ve MHP'li meclis üyeleri 2024  yılı 61'ncı Antalya Film Festivali yapılmasına karşı çıkmıştı.  

altin-portakal-film-festivali-023.jpgaltin-portakal-film-festivali-024.jpg

Bu haber toplam 997 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.