• BIST 9963.46
  • Altın 2841.902
  • Dolar 34.0705
  • Euro 38.0488
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 28 °C

Almanya Gladbeck'te yılın Elma Kraliçesi Meryem Cin oldu

Almanya Gladbeck'te yılın Elma Kraliçesi Meryem Cin oldu
Alanya'nın kardeş şehri Gladbeck Te her yıl düzenlenen Elma Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Abdurrahman Büyükkeskin
Alanya/Antalya - Antalya'nın Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kardeş şehirleri Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletine bağlı Gladbeck şehri ile başta turizm olmak üzere her alanda işbirliği yaptıklarını yapmaya da devam ettiklerini söyledi. Alanya'nın kardeş şehri Gladbeck Te her yıl düzenlenen Elma Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Alanya Belediyesi’ni Gladbeck’te Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu ve meclis üyeleri temsil etti.

elma-kralicesi-meryem-cin.jpg

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’ne bağlı Gladbeck şehrinde 1946 yılından beri her yıl Eylül ayında düzenlenen Elma Festivali gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu ve Meclis Üyeleri Mustafa Toksöz, Mehmet Ali Kiriş, Alper Birer, Erkan Demirci ve Alper Kan festivalde Alanya Belediyesi’ni temsil ettiler. Kardeş şehir Gladbeck’te yapılan festivalde, Geleneksel Elma Güzeli Yarışması’nda bu sene birinciliği Meryem Cin kazandı. Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu, Elma Kraliçesine hediye olarak Alanyada çift kişilik tatil hediye etti.

elma-kralicesi-meryem-cin-001.jpgelma-kralicesi-meryem-cin-002.jpgResmi ziyaret için Gladbeck kentinde bulunan Alanya heyeti, şehrin tarihi ve kültürel noktalarında incelemelerde bulundu. İki kardeş şehir arasında turizm ve kültürün tanıtılması ve geliştirilmesi konusunda iş birliği sağlanması konusunda görüş alışverişi yapıldı. Elma Festivali süresince İngiltere, Fransa, Polonya, Almanya, Avusturya’dan gelen Gladbeck’in diğer ülke kardeş şehirleriyle de temasa geçildi.

elma-kralicesi-meryem-cin-003.jpgGün içinde resmi ziyaretlerini gerçekleştiren Alanya heyeti, akşam yemeğinde Gladbeck Belediye yetkilileriyle bir araya geldi. Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu ve meclis üyeleri kardeş şehrimizle 1993 yılından bu yana gelen dostluk bağının devamı için iyi dileklerini dile getirdiler.
elma-kralicesi-meryem-cin-004.jpg
elma-kralicesi-meryem-cin-005.jpg

Bu haber toplam 1983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.