• BIST 9891
  • Altın 2914.943
  • Dolar 34.1444
  • Euro 38.0705
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 23 °C

Alanya turizmine damgasını vuran iKemal Atlı vefat etti

Alanya turizmine damgasını vuran iKemal Atlı vefat etti
Yaklaşık 50 yıl önce Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın kiracısı olarak Alanya'nın Konaklı Mahallesi'nde otelciliğe başlayan Kemal Atlı, bu vizyonuyla Alanya'da turizmin öncüsü olmuştu

ALANYA - Hayırsever turizmci Kemal Atlı, 94 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık 50 yıl önce Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın kiracısı olarak Alanya'nın Konaklı Mahallesi'nde otelciliğe başlayan Atlı, bu vizyonuyla Alanya'da turizmin öncüsü olmuştu. Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın kiracısı olan ve Konaklı'da oteller işleten KOTİTAŞ A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Atlı vefat etti.
Alanya ile Kıbrıs'ta adını taşıyan okul ve sağlık kuruluşları bulunan hayırsever turizmci, uzun yıllardır yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşıyordu. 94 yaşında vefat eden Atlı, tanınmış turizmci Kenan Atlı'nın da babasıydı.
Hayırsever Atlı'nın cenazesi 27 Eylül Cuma günü öğle namazına müteakip Konaklı Mandıra Mezarlığı'na defnedilecek. Taziyesi ise Konaklı Atlılar İş Merkezi'nde yapılacak.

'İNEK Mİ OTLATACAK'
Yaklaşık 50 yıl önce Alanya'ya gelen Atlı, Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın Konaklı Mahallesi'nde bulunan denize sıfır arazilerini kiraladı. O yıllarda Alanya'da Atlı'nın yaptığı bu yatırım "İnek mi otlatacak" şeklinde şaşkınlık yarattı. Aynı zamanda müteahhitlik faaliyetlerinde bulunan Atlı, Konaklı'da kiraladığı araziye oteller ve turistik villalar yaptı. Atlı'nın bu yatırımı Alanya turizminde ilkler arasına girdi. Yıllar içerisinde dünyaca ünlü tur operatörleri ile işbirlikleri yaparak Alanya turizmine güç verdi. Alanya turizminin gelişimine öncülük yapan ve her dönem Alanya'da istihdam yaratan isimlerden olan Atlı, zaman zaman vakıf kiracısı olarak kira bedelleri üzerinden gündeme geldi. Ancak Atlı'nın 50 yıl önceki bu vizyonu, her zaman takdirle anılmasını sağladı. Aynı zamanda merhum MHP Lideri Alparslan Türkeş'in de yakın dostu olan Atlı, bir dönem Türkeş'e Alanya'da villa hediye etmesiyle de gündeme gelmişti.

ADI ALANYA VE KIBRIS'TA YAŞAYACAK
Atlı, her zaman Alanya'da hayırseverliğiyle de tanınan bir isim oldu. 1998 yılında Konaklı'da Kemal Atlı İlköğretim Okulu'nu yaptı. Aynı zamanda Konaklı'da aile sağlığı merkezi de yaptıran Atlı, cami, okul restorasyonlarında da hayırsever olarak yer aldı. Ömürlü-Kemal Atlı Kültür Evi de Alanya'da Atlı ve eşinin adını taşıyan eserlerden.
Kemal Atlı'nın oğlu Kenan Atlı, otel yatırımının bulunduğu KKTC'de annesi ve babası adına bir okul yaptı. Geçtiğimiz şubat ayında yapılan açılışa KKTC devlet erkanı eksiksiz katıldı. Ömürlü-Kemal Atlı Yeniboğaziçi İlkokulu, yavru vatanda da Atlı'nın adını yaşatıyor.

kemal-atli.jpgKEMAL ATLI KİMDİR?
Hayırsever Kemal Atlı, 1930 yılında bir öğretmen çocuğu olarak Malatya’da dünyaya geldi. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra orduya katıldı. 1970 yılında ticari hayata atılan Kemal Atlı, Alanya'da Konaklı Tatil Köyü Tesisleri'ni, Turbay Oteli'ni, Hamdullah Paşa Turistik Tesisleri'ni, Kemal Bay Otel'i ve Green Hill Tatil Köyleri'ni inşa etti. Evli ve iki çocuk babasıydı. 

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.