İSTANBUL- Aşçılık mesleğinin istenilen düzeye ulaşması için eğitimin şart olduğu düşüncesiyle akademik eğitim gören aşçıların bir araya gelerek kurdukları Akademik Aşçılar Derneği (AKASDER) yaptığı çalışmalarla sektöre örnek oluyor.
Genç aşçıların birleşerek kurdukları Akademik Aşçılar Derneği (AKASDER) Başkanı İbrahim Dinç, Uluslararası Gastronomi Fiztivali İstanbul Mutfak Günleri 2007’de “Teşhir Ürünleri Çikolata Yarışması”nda yaptığı ‘Çikolata Gemi’ ile jürinin takdirini kazanarak Gümüş madalya kazandı.
Tüm Aşçılar Federasyonu-TAF’ın katkılarıyla düzenlenen stantta Türk mutfağının akademik seviyeye ulaşabilmesi için neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verdiler. İleride füzyon mutfağını kuracaklarını belirten AKASDER Baştanı İbrahim Dinç, Türk mutfak kültürünün kaybolan lezzetlerini derleyerek, yeni tatlar deneyeceklerini söyledi.
AKASDER, TAF’A KATILDI
AKASDER, Akademik aşçıların arasındaki dayanışmayı artırmak, mutfak mezunlarına iş imkanı sağlamak, akademik aşçıların sorunları ile ilgilenmek amacıyla kuruldu. Ayrıca aşçılık konusu ile faaliyet gösteren diğer dernek ve kuruluşlarla temas ve işbirliğinde bulunmayı hedefleyen AKASDER, Tüm Aşçılar Federasyonu-TAF bünyesine katılma kararı alarak, Türkiye’deki bütün aşçıların bir çatı altında toplanması hareketine katıldı.
KİTAPLA HARMANLANAN AŞÇI YAPISI
AKASDER yönetimi her işin başı eğitimden geçtiği gibi, en değerli milli hazinelerimizden olan aşçılık sanatının da eğitimden geçmesi gerektiğini belirterek şunları anlattı:
“Bu bilince sahip olan bizler akademik eğitim görmüş arkadaşlarla kurmuş olduğumuz Akademik Aşçılar Derneği turizm sektörünün lokomotif kolu olan ve köklü geçmişe sahip olan Türk mutfağını günümüzün şartlarını kullanarak bilim ve teknik aracılığıyla en iyi şekilde tanıtmayı amaçlamaktadır. Türk mutfağını bu şekilde dünya mutfakları arasından hak ettiği yere ulaştırmayı amaçlıyoruz.
Akademik Aşçılar Derneği okullarından mezun olarak iş hayatına katılan genç akademik aşçıları bil çatı altında toplayarak fikir alışverişi ile mükemmele ulaşmayı amaçlamaktadır. Ayrıca genç aşçılarımızı koordine ederek işverenle akademik aşçılar arasında bir köprü kurmayı hedefliyoruz. Bu sayede aşçılık sanatını eğitimli aşçılar sayesinde en yüksek kaliteye ulaştırmak ana hedefimizdir. Böylece aşçılık mesleğinin önemli bir sanat dalı olduğunu sosyal hayata benimsetmeyi amaçlıyoruz. Katıldığımız yarışmalarda deneyim kazanarak, daha önemli başarılara imza atarak genç aşçılarımıza örnek olacağız.”
AKADEMİK AŞÇILAR DERNEĞİ YÖNETİMİ
Dernek Merkezi Beşiktaş, Vişnezade Mah. Sporcu Adil Sok. Yıldız Apt. 31/2 numaralı adreste bulunan Akademik Aşçılar Derneği’nin yönetimi şöyle:
Yönetim Kurulu
1-İbrahim Dinç -Yönetim Kurulu Başkanı
2-İsmail Semih Keklikçi - Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı
3-Lider Abul -Sekreter
4-Bahadır Abul- Muhasip(Sayman)
5-Ertuğ Borazan-Yönetim Kurulu üye
6-Özgür Taylan Yücel-Yönetim Kurulu üye
7-Burak Özcan Yönetim Kurulu üye
8-Hasan Basri koltuk- Yönetim Kurulu Yedek Üye
9-İbrahim Gülderen - Yönetim Kurulu Yedek Üye
10-İsa Gürkan Cansever- Yönetim Kurulu Yedek Üye
11-Semih Açar-Yönetim Kurulu Yedek Üye
12-Savaş Deniz- Yönetim Kurulu Yedek Üye
13-Savaş Güden- Yönetim Kurulu Yedek Üye
14-Fatih Mehnet Aşkın- Yönetim Kurulu Yedek Üye
Denetim Kurulu
1-Murat Çakıroğlu-Denetim Kurulu Asil Üye
2-Uğur Beşlioğlu - Denetim Kurulu Asil Üye
3-Hasan Müjdat Aldal - Denetim Kurulu Asil Üye
4-Taha Erhan Dinç-Denetim Kurulu Yedek Üye
5-Şevket Cihan- Denetim Kurulu Yedek Üye
6-Muzaffer Cihan Şişek- Denetim Kurulu Yedek Üye