• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Air Canada’nın 20 milyon dolarlık altın soygunu davası

Air Canada’nın 20 milyon dolarlık altın soygunu davası
Air Canada'nın Zürih ile Toronto arasındaki Nisan ayı seferinde 20 milyon dolarlık altın ve 2 milyon dolarlık nakit para kaybolmuştu.

TORONTO- Air Canada'nın deposundan altın ve nakit çalınması, güvenlik protokolündeki ihlaller nedeniyle herkesi şok etti , Air Canada'nın Zürih ile Toronto arasındaki Nisan ayı seferinde 20 milyon dolarlık altın ve 2 milyon dolarlık nakit para kaybolmuştu.
Air Canada’nın 20 milyon dolarlık altın soygunu davasında Brink's ile mahkeme savaşı veriyor. Air Canada değerli kargonun nakliyesini yapan şirketin, kargonun değerini beyan etmesi ve sigorta ettirmesi gerektiğini söylüyor.
Kanada tarihindeki en büyük hırsızlıklardan biriydi ve Air Canada'nın kargo operasyonlarının güvenlik protokolleriyle ilgili birçok soruyu gündeme getirdi. Her iki taraf da hırsızlık nedeniyle birbirine işaret ederken, bu mahkeme savaşının önümüzdeki aylarda nasıl sonuçlanacağını göreceğiz. Her iki taraf da hırsızlık nedeniyle birbirine işaret ederken, bu mahkeme savaşının önümüzdeki aylarda nasıl sonuçlanacağını göreceğiz.

air-canada-004.jpg

HIRSIZLIK NASıL OLDU

Hırsızlık k şok edici olsa da, gerçekleştirilme şekli dikkat çekiciydi . Brink's tarafından açılan davada, 20 milyon dolarlık altının ve 2 milyon dolarlık nakit paranın, Nisan ayında AC881 sefer sayılı Air Canada'nın Zürih ile Toronto arasındaki günlük yolcu servisinde tek bir konteyner içinde nakledildiği belirtildi.

Uçak saat 16:20 civarında Toronto'ya ulaştı ve kargo saat 17:50'de havayolunun deposuna nakledildi ancak tesise vardıktan bir saat sonra kaybolmuştu. Kimliği belirsiz bir kişi içeri girdi ve Air Canada personeline sahte bir havayolu faturası sundu; bu fatura kabul edildi ve gönderi serbest bırakıldı.

air-canada-005.jpg
MAHKEMEDELER

Air Canada, bu yılın başlarında kargo deposundan yapılan altın hırsızlığının sorumluluğunu reddediyor ve Brink's'in kargonun değerini beyan etmesi ve ek koruma için ödeme yapması gerektiğini savunuyor.

Air Canada, bu yılın başlarında deposunda meydana gelen büyük kargo hırsızlığıyla ilgili olarak mahkemede bir açıklama yaptı. Güvenlik protokolündeki ihlaller nedeniyle çalınan altın ve nakit, hırsızlığın gerçekleştirilme şekli konusunda herkesi şok etti ve bu kadar değerli kargonun güvenlik protokolleriyle ilgili birçok soruyu gündeme getirdi.

air-canada-006.jpg

AIR CANADA SORUMLULUĞU REDDETTI

Değerli altın kargo ve 20 milyon dolar tutarındaki nakit paranın çalınması nedeniyle davayla karşı karşıya olan Air Canada , şimdi de mahkemeye yaptığı açıklamada yanıt verdi. Havayolu, 400,19 kg altının İsviçre'den Toronto'ya taşınmasından sorumlu Miami merkezli ulaşım ve güvenlik hizmetleri sağlayıcısı Brink's tarafından ihmalkarlıkla suçlandı.

Ancak Air Canada, güvenliğinin ihmal edildiğini reddediyor ve şirketin kargonun değerini beyan etmesi ve daha fazla koruma için ekstra ödeme yapması gerektiğini söylüyor. National Post'un taşıyıcı tarafından mahkemede sunulan beyana erişimi vardı.

“Brink's Switzerland Ltd., bu hava konşimentosu kapsamında taşınan kargoya ilişkin olarak Air Canada'dan herhangi bir sigorta talep etmedi veya ödeme yapmadı ve Air Canada'nın bilgisi dahilinde, Brink's Switzerland Ltd. böyle bir sigorta da almadı… Brink's Switzerland Ltd. hava yoluyla taşıma sözleşmeleri konusunda her zaman bilgili bir taraf olmuştur.”

Taşıyıcı, Brink'in AC Secure hizmetleri ürünü için standart tarifeyi tercih ettiğini ve altının güvenliğini sigortalamayı veya ilave güvenlik sağlamamayı seçmenin sonuçlarının tamamen farkında olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.