• BIST 9494.73
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 17 °C

Adana Mersin havalimanına karşı

Adana Mersin havalimanına karşı
Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın Mersin'de Çukurova Havaalanı'nın inşa edilmesine ilişkin açıklamasıyla tartışmalar devam ediyor.

ADANA- Mersin'de inşa edilecek olan Çukurova Havaalanı'na ilişkin tartışmalar Adana'ya sıçradı. Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ın Mersin'in taşımacılık merkezi yapılabilmesine yönelik hedefler doğrultusunda ortaya çıkan Çukurova Havaalanı'nın bu ilde inşa edilmesine ilişkin tartışmalar devam ediyor.
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, böyle bir girişimin kamu kaynaklarının israfından başka bir anlam taşımayacağını söyledi.
Adana Havalimanı'nın küçük bir tadilatla tüm bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek duruma getirilmesinin mümkün olduğuna işaret eden Baş, bazı kişilerin siyasi rant hesapları ve seçim yatırımı uğruna Mersin'e de bir havaalanı açılmasını sağlayarak ülke kaynaklarını heba edilmesi anlamına geleceğini ileri sürdüğü girişimleri üzüntüyle izlediklerini belirtti.
Tam kapanmaya yüz tutan bir konunun yeniden gündeme getirilerek Adana ile Mersin arasındaki rekabetin kızıştırıldığını ifade eden Baş "Son 25 yıldır bu yöndeki söylenti ve girişimlerin tümü sonuçsuz kalsa da meselenin ısrarla gündeme getirilmesi çabalarını büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle takip ediyoruz," dedi.
Mersin'de inşa edilecek olan bir havaalanının Adana Havalimanı'ndaki yolcu trafiğinin verimsiz bir duruma gelmesini sağlayacağını bildiren Baş, Mersin'de de bir havaalanı için yeterli yolcu potansiyelinin olmadığını iddia etti.
Adana Havalimanı'nın Ceyhan ve Yumurtalık gibi enerji koridorunun merkezi olan ve Çukurova'daki 2,5 milyonu aşkın nüfusa hitap eden bir bölgenin ortasında yer aldığını hatırlatan Şaban Baş, bu alanın gerçek anlamda uluslararası düzeyde hizmet verebilmesine dönük somut çabalar beklendiği bir dönemde ortaya çıkan gelişmeleri hayretle karşıladıklarını kaydetti.

Baş, şunları söyledi:
"Adana Havalimanı'nın harcama bakımından büyük boyutta olmasa bile çözülmesi gereken ciddi sorunları vardır. İkinci pist yapılarak apronun genişletilmesi gerekir. İç ve dış hatlar daha büyük potansiyele hizmet verebilecek şekilde düzenlenmeli. Otoparkının kapasitesi yükseltilmeli. Çevresindeki düzensiz yapılaşmaya son verilmeli. Hepsinden önemlisi Antalya ve Bodrum havaalanları gibi modernize edilerek Avrupa standartlarına kavuşturulmalıdır."
Bu yöndeki çalışmaların 4 -5 yıldır Ulaştırma Bakanlığı'nın programında yer aldığına dikkat çeken Baş, bu husustaki çalışmaların Antalya Havaalanı örneğinde olduğu gibi özelleştirme yöntemiyle çözülmesini istedi.
Mersin'e kurulması düşünülen ve halen yer belirlemesi çalışmalarının sürdüğü belirtilen Çukurova Havaalanı için 250 milyon dolar harcanmasının öngörüldüğünü biidiren Baş "Oysa Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın yukarıda saydığımız eksikliklerinin düzeltilebilmesi çok daha az bir harcamayla mümkündür. Bu anlamda, tüm bölgeye hizmet verebilecek durumdaki Adana Şakirpaşa Havaalanı dururken 60 kilometre uzaklıkta yeni bir havalanı kurulmasının mantıklı hiçbir açıklamasının yapılabilmesi mümkün değildir. Siyasilerin çıkar beklentisiyle gündeme taşımaya çalıştıkları bu tür girişimler, Adana ile Mersin arasındaki birlik ve beraberlik ruhuna da zarar vermekte," şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.