• BIST 8646.52
  • Altın 3027.127
  • Dolar 34.347
  • Euro 37.4601
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 21 °C

AB’den kadın hakları için 4.5 milyon avroluk fon ayrıldı

AB’den kadın hakları için 4.5 milyon avroluk fon ayrıldı
Avrupa Birliği ve BM Kadınları, Türkiye'nin 17 farklı şehrinden 22 sivil toplum kuruluşuna finansman ve teknik yardım sağlayacak.

ANKARA - Avrupa Birliği ve BM Kadınları, 22 sivil toplum örgütüne mali ve teknik destek sağlamak için güçlerini birleştirdi. Türkiye'deki kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği projeleri için 4.5 milyon avroluk fon ayrıldı. Avrupa Birliği ve BM Kadınları, Türkiye'nin 17 farklı şehrinden 22 sivil toplum kuruluşuna finansman ve teknik yardım sağlayacak.
AB'nin “Türkiye'de Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliğini Geliştirmek için Sivil Toplum Kapasitelerinin ve Çok Paydaşlı Ortaklıkların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında desteklenecek kuruluşların listesi Ankara'da düzenlenen törenle açıklandı.

ab’den-kadin-haklari.jpg

Destek için seçilen projelerin temsilcileri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bakan Danışmanı Eleftheria Pertzinidou ve BM Kadınları Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova'ya katıldı. AB tarafından finanse edilen “Sivil Toplum Aracı ve Medya Programı” kapsamında yaklaşık 4,5 milyon avroluk bir bütçeyle finanse edilen proje, Mart 2024'e kadar devam edecek. BM Kadınları'nın desteği, ağ oluşturma, bilgi ve deneyim paylaşımı, kapasite için teknik yardım ve hibeleri içerecek. geliştirme, veri ve kanıta dayalı savunuculuk ve kamu kurumları, yerel makamlar ve akademik kurumlarla ortaklıkları güçlendirmek için.

Kadın Dayanışma Vakfı KAMER, Türk Kadınlar Birliği ve Uçan Süpürge Vakfı, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin sona erdirilmesi, kadınların adalete ve insan hakları mekanizmalarına erişiminin sağlanması için UN Women ile ortak projeler hayata geçirecek. Kadın Dayanışma Vakfı, İstanbul'da şiddete uğrama riski olan ve destek mekanizmalarına erişimde zorluk yaşayan kadınlarla çalışacak. KAMER, 23 ildeki şubeleri ve 17 ortak sivil toplum kuruluşu (STK) aracılığıyla şiddete maruz kalan kadınlara destek sağlayacak. Türk Kadınlar Birliği, belediyelerin ve baroların kadın danışma merkezlerine yönelik çalışmalar yapacak. Uçan Süpürge Vakfı, kadınlara ücretsiz çevrimiçi hukuk danışmanlığı ve avukatlara yönelik eğitimler vererek kadınların adalete erişimini destekleyecek. Bu kuruluşlara ek olarak, kadın haklarını ve cinsiyet eşitliğini ilerletme kapasitelerini güçlendirmek amacıyla 18 kadın kuruluşu ve kadınların öncülüğündeki sivil toplum kuruluşları “küçük hibeler” yoluyla desteklenecektir. Hibe alan sivil toplum kuruluşları aşağıdaki gibidir:

Adana Meslek ve İş Kadınları Derneği

Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği

Aramızda Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Derneği

Ev Kadınları Dayanışma ve Kalkınma Derneği

Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği

Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği

Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği

Kırsal Bölgelerde Kadın Hareketi Derneği

Kütahya Girişimci ve Sanatçı Kadın Derneği

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği

Midyat Kadın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Ordu Kadınları Güçlendirme Derneği

Rabıta- Suriyeli Kadınlar Derneği

Roman Kadın Hakları ve Eşitlik Derneği

Sil Baştan, Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği

Suriyeli Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Ağı

Uluslararası Göçmen Kadın Dayanışma Derneği

Yaşamevi – Kadın Dayanışma Derneği

Bu haber toplam 1816 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.