• BIST 9328.09
  • Altın 2749.602
  • Dolar 33.9423
  • Euro 37.5014
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 29 °C
  • Antalya 28 °C

50 lira harcırahla 10 maliyeci 1 tost yiyebilir

50 lira harcırahla 10 maliyeci 1 tost yiyebilir
Türkiye’de enflasyonun bozduğu fiyatlama algısı, Kiğılı markasının sahibi iş insanı Abdullah Kiğılı’nın bir tost ve ayranın 500 lira olmasına isyan etmesiyle birlikte yeni bir boyut kazandı.

İSTANBUL -Türkiye’de enflasyonun bozduğu fiyatlama algısı, Kiğılı markasının sahibi iş insanı Abdullah Kiğılı’nın bir tost ve ayranın 500 lira olmasına isyan etmesiyle birlikte yeni bir boyut kazandı.

Çünkü şu ana kadar yüksek fiyatlardan şikayetçi olanlar masanın karşı tarafındakiler yani tüketicilerdi. Bu kez ise bir iş insanı yüksek fiyata anlam veremediğini söylüyordu.

Bilindiği gibi Hazine ve Maliye Bakanlığı bir süredir, kamuoyunun önünde bulunan ve fahiş fiyatla satış yaptığı belirtilen beachlerde incelemeler yürütüyor. 1 Temmuz’da başlayan yoğun denetimler kapsamında Muğla’da 70, Antalya’da 60 ve İzmir’de 40 olmak üzere toplam 170 Maliyeci görev yaptı.
Ancak bulundukları şehrin dışında denetime çıkan Maliyecilere komik denilecek seviyede kahvaltı harcırahı verildiği belirtiliyor.

Maliyecilere günlük 50 lira kahvaltı harcırahı 

Başka şehirlerden buralara giden ve KYK yurtlarında kalan Maliyecilere günlük 50 lira kahvaltı harcırahı ödeniyor. Başka bir ifade ile bu görevliler denetim yaptıkları yerlerde kahvaltı yapmak isterlerse ancak 10 tanesi günlük kahvaltı harcırahını birleştirerek 1 tane tost satın alabiliyorlar. Bu paraya veya çayın da alınıp alınmayacağı ise meçhul.

Kaldıkları yurtların ücretleri de harcırahtan 

Daha da ilginci bu yoklama memurlarına 1 aylık süre için ödenen para sadece 13-14 bin lira civarında kalıyor. Hatta bu elemanların kaldıkları yurtların ücretlerini de yine aldıkları 14 bin liralık harcırahtan karşıladıkları kaydediliyor.

Yeri gelmişken tekrar hatırlatmakta fayda var. Bir süre önce TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen vergi paketinin bir maddesi, Maliye’nin taşra teşkilatındaki memur, sözleşmeli personel, icra, tahsilat, yoklama ile yaygın ve yoğun vergi denetimi işlemlerini daire dışında yapan memurlara verilecek mesai ücretlerini düzenliyordu.

Kabul edilen maddeye göre bu memurlara mesai saatleri dışında çalıştıkları her bir saat için memur aylık katsayısı ile 160 sayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar ödenecek. Yani saat başına 145 lira 23 kuruş alacak olan Maliyecilerin eline 1 ayda en fazla 7 bin 261 lira( ayda en fazla 50 saat mesai yapabilecekler) geçecek.

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.