• BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 25 °C

20.000 protestocu: Mallorca'da turizme direniş artıyor

20.000 protestocu: Mallorca'da turizme direniş artıyor
20.000'den fazla kişi , turistlerin aşırı kalabalıklaşmasını ve bu faaliyetin insan üzerinde yarattığı olumsuz etkileri protesto etmek için Palma (Mallorca) sokaklarına döküldü. 

MALLORCA - " Rotayı değiştirelim, sınırlar koyalım" sloganı altında , Polis tarafından güncellenen rakamlara göre 20.000'den fazla kişi , turistlerin aşırı kalabalıklaşmasını ve bu faaliyetin insan üzerinde yarattığı olumsuz etkileri protesto etmek için Palma (Mallorca) sokaklarına döküldü. 

Mallorcalılar, geçen Mayıs ayında yapılan çağrının ardından bu ikinci talep çağrısına yoğun bir şekilde yanıt verdi . El Mundo'nun işaret ettiği gibi , turizmden elde edilen gelirin daha iyi bir şekilde yeniden dağıtılması ve "sürdürülemez büyümenin" sona erdirilmesi çağrısında bulunan katılımcıların profili çok çeşitliydi; çok sayıda ailenin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen dernekler de vardı. dünya türü: sol gruplardan anti-kapitalist ve milliyetçi gruplara kadar.

'Daha Az Turizm, Daha Fazla Yaşam' platformu altında gruplanan 111 kuruluşun iddiaları arasında, Formentera'da halihazırda uygulanan araç girişine yönelik kısıtlamalar veya belirli bölgelerde tatil kiralamasının yasaklanması öne çıkıyor.

Proturizm girişimleri
Balear Adaları Hükümeti ve onun başkanı Margalida Prohens'in protestoculara saygı duyduğunu ifade eden ve ne yazık ki protestolarda yaşanan şiddet içeren sahnelerden kaçınmalarını isteyen tavsiyeleri doğrultusunda yürüyüş olaysız geçti. İspanya'nın diğer şehirleri.

Aslında Palma gösterisi sırasında spontane turizm yanlısı girişimler de ortaya çıktı. Adı geçen gazetenin haberine göre, çevredeki sokaklarda ismi bilinmeyen bir grup, turistlere " Turizmi seviyoruz " sloganlı çıkartmalar dağıttı 

mallorca.jpg

Caló des Moro'da 300 kişi aşırı kalabalığa karşı toplandı

Mallorcalılar turistlerin nabzını tutmaya devam ediyor. Pazar sabahı yaklaşık 300 kişi kitle turizmini protesto etmek için adanın en çok ziyaret edilen plajlarından biri olan Caló des Moro'da toplandı. Organizatörlerin Mallorca Platja Turu çağrısına pankartlarla giyinip türlü şarkılar söyleyen yüzlerce kişi yanıt verdi .
Sabah sekizden bu yana 300'e yakın kişi sahile gelerek orada bulunan turistlere "durma zamanı " diye bağırdı . Saat dokuz civarında plaj çoktan dolmuştu ve protestocular koyun her köşesini ele geçirmişti . Toplantıya katılanlardan biri olan Joan Cabot , "Burada bir şekilde istediğimiz şey, Mallorca ve Santanyí sakinlerinin yaşam kalitesinin bu aşırı kalabalık karşısında iyileşebilmesi için buraya kısıtlamalar ve düzenlemeler getirilmesidir" dedi. Diario de Mallorca'ya yaptığı açıklamalarda konsantrasyon .

Miting barışçıl ve olaysız bir şekilde gerçekleşmesine rağmen, Sivil Muhafızlardan beş ve Yerel Polisten iki ajan sokağa çıktı ve protestoyu dağıtmaya ve organizatörleri teşhis etmeye başladı . Temsilciler çağrıyı bir gösteri olarak değerlendirdi ve bu nedenle organizatörlerden ilgili izni istedi .

Bu haber toplam 560 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.