• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Turist otelde yemekten şikayetçi

Turist otelde yemekten şikayetçi
Alanya Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, ilçeye gelen turistlerin en çok otellerde çıkan yemeklerden şikayetçi olduğunu söyledi.

ANTALYA-Antalya'nın Alanya ilçesi Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, ilçeye gelen turistlerin en çok otellerde çıkan yemeklerden şikayetçi olduğunu söyledi. Kahya, içki konusunda kısıtlama yapılarak yemeklerin daha kaliteli çıkarılması gerektiğini belirtti.

Kleopatra Otelciler Birliği, 2008 turizm sezonu öncesi toplantı yaparak sorunları değerlendirdi. Alanya'nın Türkler beldesinde bulunan Alaiye SPA-Resort Otel'de yapılan toplantıya tur operatörleri ve turizmciler katıldı. Toplantıda Her Şey Dahil Sistemi'nin bir trend olduğu ve bu sistemden vazgeçmenin mümkün olmadığı vurgulandı.



Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, dünyanın dört bir yanından ilçeye gelen turistlerin en çok yemeklerden şikayetçi olduğunu söyledi. Otelde verilen hizmetler konusunda müdürlere çok büyük görevler düştüğünü dile getiren Kahya, tam pansiyonda sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Kleopatra'ya bağlı otellerin çoğunun yarım pansiyon sistemiyle hizmet verdiğini anlatan Kahya, "Tam pansiyon sistemiyle gelen müşteriler içki konusunda sıkıntı yaşamıyor. Ancak yemekler konusunda memnuniyetsizlik var. İçki servislerinde çok az kısıtlama yaparak daha kaliteli yemekler çıkarabiliriz. Bu fikrimizi turizmci arkadaşlarla görüşüyoruz. Bunun yanı sıra yarım pansiyon veya tam pansiyon olsun her türlü sistemin en iyi şekilde uygulanması gerekli. Aksi takdirde Alanya'dan memnun ayrılmayan bir turist gelecek yıl gelecek olan en az 5 turistin başka turistik kente gitmesine neden olabilir." dedi.

 

Turistik kentlerde görevlerin sadece turizmcilere düşmediğini anlatan Kahya, turizmcilerin yanı sıra yerel yöneticilerin de birtakım sorumluluklarının olduğunun altını çizdi. "Turistik tesislerde iyi hizmet veriyoruz ama turist dışarı çıktığı zaman şikayetler geliyor" diyen Kahya, esnafların da turistlere karşı daha duyarlı davranması gerektiğine işaret etti. Tur operatörlerinin verdiği bilgilere göre 2008 satışlarında geçen seneye göre yüzde 15 bir artış olduğunu ifade eden Kahya, yaşanan artışın sevindirici olduğunu kaydetti.

 

'YEREL SEÇİMLERDE TURİZMİ BİLEN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMELİ'

 

Toplantıya ev sahipliği yapan Alaiye SPA-Rosert Otel sahibi Hasan Uysal da Alanya turizminin içinde bulunduğu durumun çok iyi olmadığını belirtti. 2009'da yapılacak olan yerel seçimde belediye başkanlığına turizmi bilen bir kişinin seçilmesi gerektiğine inanan Uysal, "Yerel yönetim turizm için çok önemli. En iyi adayın seçilmesi içim çaba sarf etmek gerektiğini düşünüyorum. Çevreye duyarsız yöneticilerin seçilmesi durumunda çarpık yapılaşma ve turizmdeki sıkıntıların önüne geçilemez." dedi.

 

Turizmci Serdar Akaydın da Her Şey Dahil Sistemi'ne karşı direnmenin anlamsız olduğunu söyledi. Uygulanan sisteme karşı direnmenin akıntıya karşı kürek çekmek olacağına inanan Akaydın, "1994 yılında terör dolayısıyla turizmde çok kötü bir başlangıç yaptık. Şu anda uygulanan sistem ilk o zaman başladı ve zamanla yayıldı. Daha sonra Akdeniz havzasındaki ülkeler Türkiye'ye gelerek inceleme yaptılar. Bu sistemi uygulamaya geçtiler. Arz ve talepten dolayı bu sisteme geçildi." şeklinde konuştu. Türkiye'ye gelen turistlerin sabit gelirli ailelerden oluştuğunu aktaran Akaydın, Her Şey Dahil Sistemi'ni tartışmak yerine turistleri Alanya'ya çekmenin yeni yollarını bulmak için çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Alanya'daki turist potansiyelini arttırmak için yabancı ülkelerin takımlarının ilçeye davet edilebileceğini anlatan Akaydın, yabancı takımların ilçeye gelmesinin fuarlara binlerce dolar para verip broşür dağıtmaktan daha faydalı olacağına işaret etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.