• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

KKTC’nin bayrağı JATA’da

KKTC’nin bayrağı JATA’da
Tokyo Japonya Turizm Fuarı 'Tourism Expo Japan’da KKTC’nin bayrağı gerçekleşti

TOKYO - Japonya Turizm Fuarı 'Tourism Expo Japan 2017' 21-24 Eylül tarihleri arasında Tokyo’da gerçekleşti. Fuarda KKTC'nin standı yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin de dahil olduğu çok sayıda ülkenin birçok turizm acentesi ve tur operatörleriyle birlikte katılım gösterdiği fuara bu yıl da ilgi büyüktü. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarın en önemli olaylarından birisi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk defa uluslararası bir turizm fuarında stand açması oldu.

japon-turizm-fuari1.jpg

KKTC bayrağı, haritası ve adıyla düzenlenmiş standa başta tur operatörleri ve acenteler olmak üzere Japon halkının ilgisi çok yoğun oldu. Japonya’da faaliyet gösteren NCC (North Cyprus Center) tarafından tüm başvuru hazırlıklarının yürütüldüğü ve aynı zamanda finanse edildiği KKTC standı Türkiye standının hemen yanında kuruldu. Türkiye Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç tarafından da ziyaret edilen stand, fuarın halka açık son iki günü oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

NCC şirketi CEO’su Hasan Nuri KKTC standının başvuru ve hazırlık sürecinden kurulan standın ileriye dönük katkılarına kadar birçok sorumuza yanıt verdi. KKTC kurulduktan sonra bu tarz başvuruların denendiğini ancak hemen müdahale edildiğini hatta ilk tur görüşmelerine bile alınmadığını belirten Hasan Nuri “Dünyada bir ilk! Tarih yazdık!” dedi. Japonya’nın tek turizm fuarı olan JATA ‘ya katılmak için KKTC turizm yetkilileri ile birlikte yola çıkan Hasan Nuri, zorlu bir süreçten geçtikten sonra katılım için kabul aldıklarını belirtti. Bu zorluklar fuar boyunca Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin baskılarıyla yoğun itirazlara dönüştü. Hedeflerinin KKTC’yi ve bayrağını tanıtmak olduğunu söyleyen Hasan Nuri, JATA düzenleme komitesinde Güney Kıbrıs’a ait turizm acentesinin de olmasının etkisiyle fuarın ilk iki gününün sonunda KKTC yazısı ve bayrağının baskılar sonucu kapatıldığını ifade etti.

İki gün boyunca fuarda bulunan herkese KKTC’nin varlığını tanıttıklarını belirten Hasan Nuri çok büyük tur operatörleri tarafından ilgiyle karşılandıklarını ve turizm açısından KKTC’nin Japonya’ya yeni bir pazar olabileceğini vurguladı. Ekim ayında görüşmelerin olumlu devam etmesi halinde 2018 yılında Japonya - KKTC arasında ilk turizm satışlarının gerçekleşmesi bekleniyor. KKTC standında fuarın üçüncü ve dördüncü günü halka açık olarak hizmet verilirken KKTC tanıtım broşürleri dağıtıldı ve Kuzey Kıbrıs’ı tanıtan ikramlarda bulunuldu. Son olarak KKTC’nin Japonya için turizm pazarına dönüşmesi için finansal desteğin dışında tanıtım ve organizasyon için güçlü bir ekip kurulması gerektiğini ve bunu ilk etapta sağladıklarını vurgulayan NCC CEO’su Hasan Nuri KKTC’den daha çok destek beklediklerini belirtti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.