• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Erbil'den son uçuş yapıldı

Erbil'den son uçuş yapıldı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin merkezi olan Erbil'in uluslararası havalimanında bugün son seferler yapıldı.

ERBİL- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin merkezi olan Erbil'in uluslararası havalimanında bugün son seferler yapıldı. Havalimanı Müdürü Telar Faik, askeri, diplomatik ve Birleşmiş Milletler'e ait uçuşlar dışında tüm uluslararası ucuşların bugün saat 18.00'den itibaren askıya alınacağını açıkladı.
Irak Parlamentosu'nun, bağımsızlık referandumuna yönelik yaptırımlar çerçevesinde, Kürt bölgesine yapılacak olan sivil uçuşların durdurulması kararı üzerine Erbil'de bugün son uçuşlar gerçekleştirildi. Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan bugün aralarında Türk Hava Yolları'nın İstanbul seferinin de bulunuduğu son seferler yapıldı. Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatılması kararının ardından, terminalde yoğunluk gözlenmezken, çok sayıda yabancı son uçuşlar ile Erbil'den ayrıldı. Bugün saat 18.00'den itibaren Erbil Uluslararası Havalimanı'nın yasak kapsamında sivil uçuşlara kapatılacağı öğrenilirken, seyahat eden yolcular ise duruma tepki gösterdi.

Uçuşların yasaklanması ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, askeri, diplomatik ve Birlemiş Milletler'e ait seferler dışında tüm uluslararası uçuşların bugün saat 18.00'den sonra askıya alınacağını söyledi. Irak hükümetinin referandum sonrasında Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki havalimanlarının uluslararası seferlere kapatılması kararını eleştiren Faik, "Bağdat hükümetinden sorunun çözülmesi konusunda şimdiye kadar herhangi bir heyet bizimle temas kurmadı. Bizimle bu konuda temas kurmalarını bekledik. Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun talimatıyla Erbil ve Süleymaniye'deki uluslararası uçak seferleri saat 18.00'den itibaren askıya alınacak. Bu karardan sadece Kürdistan bölgesi değil, tüm Irak zarar görecek. En kısa zamanda bu kararın iptal edilmesini istiyoruz. Erbil Uluslararası Havalimanı'na sadece askeri, diplomatik ve Birleşmiş Milletler'e ait uçaklar sefer yapabilecek" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.