• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Türk gemilerine Yunan yasağı

Türk gemilerine Yunan yasağı
Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların ve düzenli sefer yapan yolcu gemileri yasaklandı

ATİNA-Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların ve düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin liman çıkışları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yasaklandı.

Son dönemde Yunanistan Limanlarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatlara karşı Yunan PSC müfettişlerinin ön yargılı bir şekilde tutuklama kararı vermesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın sabrını taşırdı.

Özellikle, son aylarda Kos ve Rodos Limanlarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların Paris Memorandumu (Paris MoU) kapsamında yapılan denetimler sonucu tutuklanmasıyla birlikte, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önlem alma kararı aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk bayraklı ticari yatların 25 Eylül 2017 (Bugün), düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin ise 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren, Yunanistan karasularına sefer yapmasının yasaklarken, liman çıkışlarına izin verilmeyeceği belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Bölge Liman Başkanlıklarına gönderilen yazıda, Türk bayraklı ticari yatların 25 Eylül 2017 tarihinden itibaren liman çıkışlarına izin verilmemesi gerektiği ifade edilirken, düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin ise 12 Ekim 2017'den itibaren liman çıkışlarına izin verilmeyeceği ve vatandaşların mağdur edilmemesi için bilet satışlarının bu tarihten itibaren yapılmaması gerektiği kaydedildi.

SON 3 AYDA 5 TÜRK BAYRAKLI TİCARİ YAT VE YÜK GEMİSİ YUNANİSTAN'DA TUTUKLANDI

Yunanistan'ın Kos ve Rodos Adası'na sefer yapan 4 ticari yat ile Kalamaki Limanı'na sefer yapan bir yük gemisinin Yunanlı PSC müfettişleri tarafından Paris MoU kapsamında yaptığı denetimler sonucu tutukladığı öğrenilirken, 2017 yılı içinde Avrupa limanlarında tutulan gemi sayısının 13'e yükseldiği belirtildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.