• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Turizimcinin ‘turizm kredisi’ talebi

Turizimcinin ‘turizm kredisi’ talebi
Akkuş, alt gelir grubundaki vatandaşların turizm faaliyetlerinden faydalanabilmesi için bakanlığa 'turizm kredisi' talebinde bulunacaklarını bildirdi

BURSA - 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin iç turizme hareket katmasıyla motive olan turizmciyi, 2018 yaz sezonu için şimdiden heyecan sardı. İç turizmde geçen yıla göre yüzde 100 artış yakalandığını ifade eden TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği olarak, önümüzdeki aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na memur, emekli ve işçiye yönelik düşük faizli, uzun vadeli ‘turizm kredisi’ verilmesi talebinde bulunacaklarını söyledi. Akkuş, ülkede daha önce hiç tatile çıkmamış, masrafları nedeniyle memleketine gidemeyen kesimi tatile çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Ülke genelinde iç turizmin canlanmasına yönelik yürütülen projelerin bu yıl meyvesini vermeye başladığını ifade eden Akkuş, “Hem hükümet hem de TÜRSAB, bu sene iç turizme yöneldi. Seyahat acenteleri, çeşitli indirimler, aktiviteler ve vadeler yaparak, geçtiğimiz Kurban Bayramında İstanbul’dan 10 milyonu aşkın insan yurtiçinde seyahat etti. Diğer illerle bu rakam 25 milyona ulaştı. 1,5 milyon civarı Bursalı da tatil için ağırlıklı Antalya, Alanya, Manavgat’ı tercih etti” bilgisini verdi.

Yurtdışından gelen turist ile iç piyasanın pek hareketlenmediğini ifade eden Mehmet Akkuş, “Yabancı turistle ülkemize sadece döviz girdisi sağlıyoruz. O da belli başlı oteller ve uçaklar tarafından sağlanıyor. İç turizmde ise otelden restorana, marketten manavına, mağazadan dolmuşuna tüm esnaf faydalanıyor. Bayramda bunun yapılabildiğini gördük.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesi olarak ortaya attığımız işçi, emekli ve memur için turizm kredisi verilmesi fikrine, genel merkezimiz de sıcak baktı. Önümüzdeki aylarda projemizi Bakanlığa sunacağız. Hedefimiz ülkede daha önce hiç tatile çıkmamış, masrafları nedeniyle memleketine gidemeyeni, düşük faizli, uzun vadeli turizm kredisi ile tatile çıkarmak” dedi. 4 kişilik bir ailenin tatil yapabilmesi için ortalama 5 bin TL civarında paraya ihtiyaç duyduğunu belirten Akkuş, söz konusu kredinin de bu hesapla 24 veya 36 ay vadeli, düşük faizli, 5 bin TL’lik olması gerektiğini kaydetti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.