• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Şehirlerin kokulari parfümleşti

Şehirlerin kokulari parfümleşti
Şehirleri yansıtan kendilerine özgü özel kokuları, şişelenmiş parfüm olarak satın alınabilecek.

İSTANBUL- Parfümde şehir kokuları modası başlıyor. Artık şehirleri yansıtan kendilerine özgü özel kokuları, şişelenmiş parfüm olarak satın alınabilecek.

loris7.jpg

Parfüm olup şişelense satın alınabilecek bazı kokular vardır. İşte şehirlerin kendine has kokuları da bunlardan bir tanesi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve uzun yıllar parfüm sektöründe bulunan başarılı parfüm markası Loris, koku uzmanları ile 17 ilde 8 ay boyunca süren araştırmalar sonucunda şehirlerin kendi özel kokularını araştırdı ve her şehrin kedine has kokusunu özel birer parfüm haline getirdi. Kokusunun parfüm haline getirildiği şehrin adını taşıyan parfümler arasında Eskişehir’den Trabzon’a, Antalya’dan Bursa’ya, Erzurum’dan Adana’ya kadar pek çok ilin kendine has kokusu yer alıyor. Her şehrin kendine özgü kokusundan üretilen parfümler aynı zamanda bay ve bayanlar için ayrı seçenekleri de bulunuyor.

parfum1.jpg

Şehirlerin sadece bitkileri değil karakterleri de analiz edildi

Uzun incelemeler sonucunda ilk olarak 17 ilin kendine has kokularının parfümleştiğini ve tüketicilerin beğenisine sunulduğunu belirten Loris Parfüm’ün kurucusu Fehmi Okuyucu, şehir kokularının nasıl seçildiğini anlattı. Parfümlere illerin karakterlerinin de yansıtıldığını ifade eden Okuyucu, “Her şehir farklı kokar. Bazısı o bölgede yetişen kendine has bitkilerden, bazıları yanından geçen bir nehirden ya da kıyısı olduğu bir denizden veya sahip olduğu iklimden, bazıları da yüzyıllara tanıklık eden tarihinden alır kokusunu. İşte biz de her şehrin kendine has kokularını araştırdık ve birer parfüm haline getirdik. Trabzon’da Karadeniz’den Antalya’da Portakal bahçelerinden, Erzurum’da kendine has doğasından esinlendik. Parfümlere yine illerin kendi isimlerini verdik. Örneğin Antalya’ya özel ürettiğimiz parfümün adını yine Antalya olarak koyduk. Aynı zamanda şehirlerin karakterlerini de kokulara yansıttık. Parfümlerin ayırt edici yönlerinin belirlenmesinde ve daha sert ya da hafif oluşunda işte bu karakteristik özellikler önemli rol oynadı. ”dedi.

İstanbul, İzmir ve Ankara’nın kokuları da parfüm olacak

Parfümü en çok merak edilen illerden olan İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropol şehirlerin de kokularının parfüm haline geleceğini söyleyen Okuyucu, her ilin kendine has bir kokusu olması gerektiğini ve şehir parfümlerinin marka şehir kimliğini güçlendireceğini belirterek yurtdışı tanıtımlarında da önemli katkı sağlayabileceğinin altını çizdi.

Loris Parfüm Hakkında

Parfüm sektöründe 10’yılı aşkın süredir hizmet veren Loris Parfüm, Türkiye’de 300, yurtdışında 30 farklı ülkede 100’ün üzerinde şube ile müşterilerine 400 çeşit ürün sunmaktadır. Sektörde öncü olmayı kendisine ilke edinmiş olan Loris Parfüm, kaliteli ürünleri ve alanında eğitimli, profesyonel çalışanlarıyla hizmet vermektedir. Teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak gelişen sektörde her geçen gün kalite çıtasını daha yukarıları çıkartmaktadır.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.