• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

İnternet satışlarına vergi geliyor

İnternet satışlarına vergi geliyor
Türkiye'de internetten yapılan satış oranlarının büyük oranda artması üzerine vergi uygulaması getiriliyor.

ANKARA- Türkiye'de internetten yapılan satış oranlarının büyük oranda artması üzerine vergi uygulaması getiriliyor. İnternet üzerinden yapılan satışlar karşılığında ödenmesi gereken kurumlar vergisi ve KDV gibi sistemlerden muaf olmalarının haklı bir sebebinin olmadığı görüldü. Maliye Bakanlığı internet satışlarını denetleyeceğini ve gerekli vergilerin alınacağını belirtmişti.

İnternetten satış yapan şirketlerin geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal ile bir araya geldikleri öğrenildi. Yapılan görüşmelerin ardından kurumlar vergisi ve KDV gibi vergi sistemlerinin geri ödemeleri konusunda anlaşmanın sağlandığı açıklandı. İnternet satışları için özel vergi dairelerinin kullanılmasına karar verildi.

VERGI ÖDEMEKLE MÜKELLEF OLACAKLAR

Yapılan çalışmaların ardından uluslararası ölçekte ülkemizde de hizmet veren yabancı internet satış siteleri ile Maliye Bakanlığı arasında geçtiğimiz günlerde beklenilen görülme gerçekleşti. Bu süreçte Türkiye'de yerleşik durumda bulunan şirketlerin belirtilen ve olması gereken vergi ödemelerini ödemeyi kabul ettikleri açıklandı. Bu süreç içerisinde şirketler kurumlar vergisi ile KDV gibi ödemeleri yapacaklarını açıkladı. Maliye Bakanlığı daha sonraki dönemlerde işi bir aşama daha ileriye götüreceğini açıklayarak elektronik ticaret sistemi ile uğraşanlar için stopaj vergisinin getirilmesinin planlandığını açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da katılmış olduğu toplantıda e ticaret sisteminin vergilendirilmesi ve kayıt dışı oranlarının azaltılması için yapılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Yapılan çalışmanın Türkiye ekonomisi içinde önemli bir adım olduğu değerlendirildi. Yaşanabileceği mağduriyetlerin yeni sistemle birlikte en az seviyeye indirilmesine karar verildi. Net bir vergi düzenlemesinin getirileceği öğrenildi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.