• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Halil Tuncer’in adıyla ‘korsan’ turizm

Halil Tuncer’in adıyla ‘korsan’ turizm
Halil Tuncer adını kullanarak korsan ticaret yapan ‘hayali’ IMC Tourism’i Maliye Bakanlığı ve TÜRSAB’a şikayet ediyor

ÖZKAN ALTINTAŞ -TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Yılların turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer sürpriz bir şekilde Ürdün kaynaklı ‘hayali’ bir turizm pazarlama şirketinin reklam sorumlusu, editörü ve ‘korsan turizm ticaretine aracı’ olduğunu öğrenince şaşkına döndü.

imc.jpg

Facebook üzerinden Türkiye’ye yayın yapan IMC Tourism Turkey Pazarlama Ajansı’nın sitesinde bilgisi dışında adı yer alan Halil Tuncer, aradığı telefon numarası ile adresin Helen Turizm’e ait çıkmasına ise daha çok şaşırdı. Helen Turizm’de telefona çıkan kişi “Türkiye’de tek Halil Tuncer sen misin?” deyince Halil Tuncer “Sitedeki fotoğrafa bakarsan o Halil Tuncer benim. Beni tüm turizm camiası tanır” dedi. Ancak yetkili “Sorunu siz çözün bizi ilgilendirmez” şeklinde konuşarak ‘hayali turizm ajansı’ olayını bildiklerini beyan etti.

kunye.jpg


halil-ozkan.jpg

KORSAN TURİZMCİLER TÜRK TURİZMİNİ SARDI

Konuyu savcılığa bildireceğini belirten Halil Tuncer, başta Maliye Bakanlığı olmak üzere TÜRSAB yetkililerini sorunu çözmeleri için göreve çağırdı. IMC Tourism’in facebook sitesi altında TÜRSAB logosu ve Helen Turizm’in adının bulunmadığını belirten Halil Tuncer “Türk turizmi ne çekiyorsa zor dönemde yurtdışından gelip Türk turizmcilerinin pazarından pay almaya çalışanlardan çekiyor. Hayali bir kuruluş olan IMC Tourism’in benimle herhangi bir anlaşması olmadığı gibi, Türkiye’nin kanunlarına uygun yasal konumu olduğunu gösteren herhangi bir işaret yok ” şeklinde konuştu.

reklam1.jpg

imc-tourism-reklam3.jpg

HELEN TURİZM ‘KORSAN’A ÇANAK TUTUYOR

Halil Tuncer, Cumhuriyet Caddesi Kolay Apartmanı 187/8 adresinde 0212 225 5250 numaralı telefonu aradığında IMC Tourism’in sahibi olduğu anlaşılan Mohammad Qawasmi’nin Helen Turizm üzerinden vergi numarası olmadan turizm faaliyeti yaptığını öğrendi. Qawasmi’nin Halil Tuncer’i ise ‘Reklam Sorumlusu’ olarak gösterdiği anlaşıldı.

imc-tourism-adres-harita.jpg

HALİL TUNCER: ADIMI HABERSİZ KULLANMIŞLAR

Daha önceleri Ürdün’de Seyahat Acenteleri Birliği’nde yönetici olarak görev yapan Mohammad Qawasmi’nin Türkiye’ye ‘turist getirmek’ karşılığında Helen Turizm’in adresini ve telefonunu kullanarak ticaret yaptığı ortaya çıktı. Ancak habersiz bir şekilde Halil Tuncer’in adını kullanınca iş ortaya çıktı.

imc-turkey11.jpg

50 YILLIK İTİBARIM ZEDELENİYOR

Halil Tuncer, turizmde 50 yıla yaklaşan itibarının zedelendiğini ve bu kişinin yaptığı yasadışı işin sorumluluğunun Helen Turizm’e çıkacağı konusunda yetkilileri uyardı. Ayrıca yapılan işlerin Maliye Bakanlığı başta olmak üzere Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği –TÜRSAB tarafından ‘korsan’ şeklinde tanımlanarak aynen ‘booking.com’ gibi olduğunu belirten Halil Tuncer “Mohammad Qawasmi’nin facebookta yaptığı IMC Tourism Turkey Pazarlama Ajansı’nın sitesine İzmir’de düzenlenecek Travel Turkey başta olmak üzere çeşitli kuruluşlardan reklam aldığı görülüyor. Bunları yaparken Türkiye’de yerleşik olmadığı için yasal konumu olmadığı için ortadadır. Yapılan yasadışı ticarette buna yol veren Helen Turizm’in sorumlu olduğunu görüyorum.

BANA GÜVENEN KİŞİLER ALDATILIYOR
Öncelikli olarak benim adımı kullanarak çevremden istifade ederek bana inanan ve güvenen kişiler aldatılmaktadır. Bu kişinin Türkiye’de ticaret yapabilmesi için Türkiye’nin kanunlarına uygun şirket kurması gerekmektedir. Başka bir şirketin üzerinden ticaret yapmasına göz yumulması haksız rekabettir ve yasadışıdır. Bu konuda başta TÜRSAB olmak üzere Maliye Bakanlığı yetkililerini uyarıyorum. Bu siteden adımın çıkarılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na avukatım aracılığıyla dilekçe vereceğim” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.