• BIST 9631.59
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

TYD'de Oya Narin'den sert eleştiri

TYD'de Oya Narin'den sert eleştiri
TartışmalıTYD genel kurulunda konuşan başkan adayı Martı Otelleri Başkanı Oya Narin, sert eleştirilerde bulundu.

İSTANBUL- Tartışmalı geçen TYD genel kurulunda konuşan başkan adayı Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, sert eleştirilerde bulundu. ‘’28 yıl buraya emek vermiş birisi olarak bu antidemokratik ortamda başkan adaylığı konuşması yapmak zorunda kalmam beni biraz sarstı.'' diyen Narin, ''Memleketin her tarafındaki kutuplaşma buraya kadar sirayet etti' dedi.

TYD üyelerinin, derneğin 29 yıllık tarihinde Türkiye turizmine büyük yatırımlar yaptınığını ve Türkiye turizmini bu noktaya ulaşmasını sağladığını belirten Narin, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

tyd-oya-narin-3.jpg

‘MEMLEKETTEKİ KUTUPLAŞMA BURAYA KADAR SİRAYET ETTİ’
‘’TYD'nin rolü bu kritik dönemde daha da önemli. TYD bu misyonla çalışmaya, ekonomiye katkı sunmaya devam edecektir. Keşke sorunlarımızı burada yaşadığımız meseleleri yaşamadan çözebilseydik ama memleketin her tarafındaki kutuplaşma buraya kadar sirayet etti. Bu zamana kadar TYD’de çok sayıda görevde bulundum. Bugün 24 milyar dolarlık bir yatırımı temsil eden TYD'nin tüm çalışanlarına, başkanlarına ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kavga da gürültü de olsa biz bir aileyiz. Kim kazanırsa kazansın olgun bir şekilde sorunlarımızın üzerine yürümemiz lazım.

‘BÜNYEMİZDE SADECE HAVACILIK YOK, ÇALIŞMALAR TÜM BİLEŞENLERİ KAPSAMALI'
Turizmde en azından 2014 rakamlarına ulaşmak ve sektörü daha verimli hale getirmek için çalışacağız. Çağın gerekleri ve trendleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Turizmi geliştirecek çağdaş yatırım projeleri hayata geçirmeyi ve uygulamayı bir gereklilik olarak görüyouz. Bünyemizde, sadece havacılık yok; oteller, havalimanları, limanlar ve başka sektörlerden şirketler de var. Yapılan çalışmaların tüm bileşenleri kapsaması gerekiyor. İş birliği ve dayanışma içinde yola devam etmek zorundayız.
Gerek hükümetlerle, gerek uluslararası yatırımcılarla dayanışma içinde olmayan bir TYD, turizmin intiharı olur. Turizmin diğer sektörel örgütleri ile yakın ilişki içinde hareket etmek zorundayız. Türkiye'yi turizmde layık olduğu platformlara çıkarmak için çalışacağız.

‘EN BÜYÜK HAYALİM TURİZMİN TÜM PAYDAŞLARINI BİR ÇATI ALTINDA TOPLAYAN BİR YAPI’
Benim en büyük hayalim, turizmin tüm paydaşlarını bir çatı altında toplayan bir yapı içinde çalışmak. Değişen turizm sektörü ve seyahat alışkanlıklarının değişmesine uygun bir turizm hamlesi için çalışmak ve proje üretmek zorundayız.
Türkiye turizminin 2-3 yıllık bir duraksamanın ardından yeniden atağa geçeceği bir sürece hazırlanmalı, dünya trendlerine ayak uydurmalıyız. Yatırımların dönüşümü de buna uygun olmalıdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında devletimizin desteği ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ışığında çalışmak istiyoruz. Türkiye sevdalısı yatırımcıların bu sevdalarından vazgeçmemeleri gerekiyor.’’

YÖNETİM KURULUNDA KİMLER YER ALACAK?
Oya Narin, konuşmasının sonunda seçilmesi durumunda yönetim kurulunda yer alacak isimleri de açıkladı. İşte Narin’in yönetim kurulu listesi:
Oya Narin (Martı Otelleri)
Ayhan Bektaş (OTI Holding)
Ali Güreli (İkon Turizm)
Naile Göçen Çukurova (Göçtur Turizm Yatırım)
Selim Akın (Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı)
Serdar Bacaksız (Limak Grubu)
Banu Dedeman (Dedeman Holding)
Recai Çakır (Kadıkalesi Turizm İnşaat Yatırım İşletme)
Hediye Güral (Güral Sapanca Wellness & Convention Center)
Erkunt Öner (Tura Turizm Holding)
Ömer Tosun (İndigo Grup)
Kamil Berk (NG Kütahya Seramik Porselen Turizm)
Mustafa Göçen (Göçay Turizm)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.