• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Booking Türkiye ile görüşmek istiyor

Booking Türkiye ile görüşmek istiyor
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, booking.com'dan Türkiye ile görüşmek istediklerini içeren bir mesaj aldıklarını söyledi.

ANKARA- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önerilerini değerlendiren booking.com'dan geçen hafta Türkiye ile görüşmek istediklerini içeren bir mesaj aldıklarını söyledi. booking.com'u Türk turizminin pazarlanmasında çok önemli bir enstrüman olarak gördüğünü belirten Zeybekçi “Haksız rekabet yaratmadan faaliyet göstermesi ve Türkiye'nin kurallarına tabi olması gerekiyor” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şunları söyledi: "Bununla ilgili bir formül önerimiz oldu kendilerine. En üst seviyede görüşme talepleri var yakında görüşeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı ile de görüşüyoruz. Önerimiz ekonomik ve ticari anlamda oldu. Kendileriyle çok kısa sürede görüşmek istiyorum.’

ÖNCE PARA CEZASI,
Rekabet Kurulu bu yılın ocak ayında "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik"teki ilgili madde hükümlerini uyguladı. Buna göre 2015 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayrisafi gelirleri üzerinden takdiren Booking.com BV'ye 2 milyon 543 bin 992,85 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı

SONRA FAALIYETLERI DURDURMA VERILDI
İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi de mart ayında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği avukatları, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet gerçekleştirdiği iddiasıyla booking.com aleyhine açtığı dava sonuçlandı. Buna göre şirketin internet adresi ve oluşturulacak başka bir adres üzerinden Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık etmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına karar verildi.

EKONOMİ BAKANI GÖRÜŞTÜ VE ÖNERİ SUNDU
Bu olaylar üzerine hükümet adına Ekonomi Bakanlığınca şirketin Türkiye'de mevzuata uygun şekilde faaliyet göstermesi için çalışmalar başlatıldı. Önce Ekonomi Bakanlığı yetkilileri görüşme yaptı. Daha sonra haziran ayında iBakan Zeybekci "booking.com" yetkilileriyle görüşerek, firmaya Türkiye'de faaliyette bulunabilmesine yönelik bir öneri sundu.

Reuters

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.