• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

İran turizmi, Türk turizmciler ve otel yöneticileri ile dünyaya açılacak

İran turizmi, Türk turizmciler ve otel yöneticileri ile dünyaya açılacak
Turizm Otel Yöneticileri –TUROYD ile İran Horasan-ı Razavi Eyaleti Heyeti turizmde işbirliği yapılmasını planladılar.

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Turizm Otel Yöneticileri - TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, Genel Sekreter Orhan Genceli ve yönetim kurulu üyeleri ile Suadiye Oteli’nde İran Horasan-ı Razavi Eyaleti Heyeti ile yapılan “Turizmde İşbirliği” toplantısında başta otel yöneticileri olmak üzere Türk turizmcilerinin İran turizmini geliştirmeye yardımcı olması planlandı. İran heyeti “Türk turizmcilerin yardımıyla Türkiye ve İran’ı turizmde dünyanın zirvesine taşıyacağız”dediler. Yapılan görüşmelerde TUROYD yönetimi ve üyelerden oluşacak bir heyetin İran Horasan-ı Razavi Eyaleti'ni  ziyaret ederek yerinde incelemeler yapması, ihtiyaçların belirlenmesi ve ortak projeler üretilmesine karar verildi.

turoyd-iran-009.jpg
turoyd-iran.jpg

turoyd-iran-002.jpgturoyd-iran-002.jpg

MEŞHED, İNANÇ TURİZMİNİN MERKEZİ

Toplantı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın desteği, TUROYD Başkan Yardımcısı ve Suadiye Oteli Genel Müdürü Murad Yumak’ın evsahipliğinde düzenlendi.
İran Dışişleri Bakan Danışmanı ve Kuzey ve Doğu Temsilciliği Temsilcisi ve heyet başkanı Gholamabbas Arbabkhales yılda 30 milyon turist alan Meşhed’in, önemli türbeleri ile İran’ın “İnanç Turizmi Merkezi” olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türk turizmcilerinin yardımıyla İran turizmi gelişecektir. Bize turizmi öğretmeleri için Türk otel yatırımcıları ve yöneticilerine ihtiyacımız var. Hep birlikte çalışarak Türkiye ve İran turizmi işbirliğini dünyanın zirvesine taşıyabiliriz. Türkiye otelcilikte dünyanın en iyi ülkelerinden biridir. Türkiye ile kültürel bağları güçlü olan Horasan bir Anadolu şehridir. Anadoluya yerleşen bazı Osmanlılar Horasan’dan gitmişlerdir. Kültürel ortak noktalarımız bizi daha çok işbirliği yapmaya yöneltiyor ”

turoyd-iran-003.jpg

TURİZMDE BÜROKRATİK ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Horasan-ı Razavi Genel Valiliği Ekonomi Koordinasyon Genel Müdürü Ali Rasulian, Horasan’ın 6 milyon, Meşhed’in 2.5 milyon nüfusu bulunduğunu blirterek “Turizmi geliştirmek ve yeni oteller kurmak için her türlü imkan var. Yatırımcıların önünün kapatan tüm engelleri kaldırıyoruz. Bu engeller mevcut olan otellerin kalitesini yükseltmek adına yardımı gelecek Türk otil yöneticileri içinde vardır. Onların önünü açarak İran’ın turizmde kaliteye ulaşmasında Türk otelilerinin yardımına ihtiyacımız var” dedi.

turoyd-iran-004.jpg

turoyd-iran-005.jpg

OSMANLI VE PERS İMPARATORLUKLARININ TORUNLARI BULUŞTU

Turizm Otel Yöneticileri –TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, İran’ın Türkiye ile tarihten gelen kültür bağı bulunduğunu ve bölgenin tarihine yön veren Osmanlı İmparatorluğu ve Pers İmpatorluğu gibi iki büyük devletin torunları olarak birlikte işbirliği içinde yaşamak zorunda olduklarını söyledi.
Ali Can Aksu, dost ve kardeş İran için TUROYD olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek şöyle devam etti: “Yaklaşık 30 yıldır kapıları kapalı olan İran’ın dünya turizmine açılması için biz Türk otel yöneticileri olarak her türlü işbirliğine, desteğe hazırız. Türk otel yöneticileri tüm dünya ülkelerinde tercih ediliyor. Yöneticilerimiz dünyada eşi benzeri olmayan tesisleri başarı ile yönetiyor. TUROYD yönetimi olarak ülke turizmini geliştirmek için komşu ülkelerde ve potansiyel pazarlarda tanıtım atağına geçtik. Komşumuz İran Türkiye için çok önemlidir. Karşılıklı işbirlikleri kurulması ve iki ülkenin birbirini desteklemesi gerekiyor. TUROYD 81 ilde 1358 üyeye ulaştı. Yurtdışında 17 ülkede üyesi bulunan dev bir sivil toplum kuruluşu haline geldik. Halen 20 TUROYD üyesi yöneticimiz İran’da faaliyet gösteriyor. İran’ın turizm açısından bizden beklentilerini bilmek, bizim de İran’dan beklentilerimizi dile getirmek isteriz. Karşılıklı turizm faaliyetlerinin başarı ile devam edebilmesi için birbirimizi anlamamız gerekiyor. Bu amaçla birlikte çalışmalar sürdüreceğiz."

turoyd-iran-006.jpg

ULAŞIM SORUNU YOK

Havayolu Seyahat Hizmetleri ve Turizm Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Sharif Rouhani Türk Hava Yolları yanında İran’ın bir çok havayolunun Meşhed’e sefer yaptıklarını belirterek “Ulaşım sorunu yok. Biz sadece Türk turizmcilerinin desteği, bilgi paylaşımını ve birlikte çalışmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

turoyd-iran-008.jpg

İRAN’IN HORASAN HEYETİ
Toplantıya heyet başkanı olarak İran Dışişleri Bakan Danışmanı ve Kuzey ve Doğu Temsilciliği Temsilcisi Gholamabbas Arbabkhales, Horasan-ı Razavi Havaalanları Genel Müdürü Mohammadbagher Ghasemzadeh, Horasan-ı Razavi Genel Valiliği Ekonomi Koordinasyon Genel Müdürü Ali Rasulian, Horasan-ı Razavi Bütçe Planlama Kurumu Başkanı Reza Jamshidi, Horasan-ı Razavi Genel Valiliği Kültür Genel Müdürü Seyyed Hamid Mousavi, Dışişleri Bakanlığı Kuzey ve Doğu Temsilciliği Siyasi İşler Uzmanı Mohammad Ghobadirad, Havayolu Seyahat Hizmetleri ve Turizm Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Sharif Rouhani, Otelciler Topluluğu Üyesi Fariddodin Attar ile Hamid Baghernejad katıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.