• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Dahaoğlu: Avrupalı uçak bulamıyor

Dahaoğlu: Avrupalı uçak bulamıyor
ALTİD ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, son 2 haftadır Avrupa'dan Alanya'ya ciddi talep var, uçak yok

ALANYA- TÜRSAB Başkanı Çavuşoğlu ise "Talep yoğun çünkü gidilebilecek tek destinasyon olarak Türkiye kaldı ama ne yazık ki bu yıl uçak sorunu aşılamaz" dedi Alanya'nin ana pazarı konumundaki Rusya'dan gelen turist sayısı artarken, Avrupa pazarındaki düşüş turizmcileri düşündürüyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ile Alanya Turizm ve Tanıtma Vafkı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Avrupa pazarından son 2 haftadır ciddi talep aldıklarını ancak uçak sorunu yaşandığını söyledi. Dahaoğlu "Rus turist sayısı geçen seneye oranla yüzde 3 bin 857 arttı. Bunun yanı sıra Almanya'da eksi yüzde 26, Hollanda'da eksi 35, İskandinavya'da da yüzde 50'lere varan bir düşüş görünüyor.
Bunun böyle olacağını daha önce dile getirmiştik. Avrupa'da malum krizlerden dolayı büyük tur operatörleri uçaklarını diğer bölgelere kaydırmak zorunda kaldılar. Şu anda Avrupa pazarından özellikle son 2 haftadan beri ciddi ve hatta yoğun bir istek var fakat en büyük sıkıntıları uçak bulamıyorlar. Şu anda görüştüğümüz tur operatörleri de bunu dile getiriyor. Gelecek sene bu artış ivmesinin aynı şekilde olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı gelecek sene Türkiye'ye olan uçak sayılarını daha da arttırma düşünceleri var.

'RUSYA'DA ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ'
Alanya için eskiden 'Küçük Almanya' denirdi ama artık Ruslardan dolayı 'Küçük Rusya' ifadesi kullanılıyor. Biz ALTAV olarak gittiğimiz 30'a yakın ülkenin yanı sıra operasyon yapan tur operatörleri ile görüşüp daha fazla ne kadar turist çekeceğimizin çalışmasını birlikte yapacağız. Yeri gelecek burada acentacıları, yeri gelecek gazetecileri ağırlayacağız ama çalışmaları arttırarak devam ediyoruz. Ruslar için yaptığımız çalışmaların da böyle verimli olduğunu görmek bizleri memnun ediyor. Bu Rusya'da çalışmalarımızı durduracağız anlamına gelmiyor. Rusya'da da çalışmalara kaldığımız yerden devam ediyoruz" dedi.

'NE YAZIK Kİ BU YIL GEÇTİ'
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu ise, Avrupa'dan ciddi talebe rağmen uçak olmayışına ilişkin "Diğer destinasyonların hepsi doldu. Yüksek sezondayız, okullar tatil oldu. Hırvatistan'dan İspanya'ya, Portekiz'den Yunanistan'a, Bulgaristan'a kadar tüm destinasyonlar şu anda dolu. Buralar yüksek fiyatlara doldu. Biz de şu anda çok ucuzuz. Gidilebilecek tek destinasyon Türkiye kaldı. İnsanlar tatil ihtiyaçlarını bir türlü çözecekler. Avrupa'dan talep var, Avrupalı tüketici fiyatı çok uygun olan charter uçak dahil paket tur almak istiyor ama tur operatörleri kısa bir süre için son dakika satışı yapmak istemiyor, kârlı satış yapmak istiyor. Bu yüzden artık uçak anlaşmasına girmiyorlar. Ne yazık ki bu yıl geçti. Seneye bu talep doğrultusunda Avrupa'dan uçak sorunu olmayacağını umuyoruz" dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.