• BIST 9530.47
  • Altın 2475.487
  • Dolar 32.4663
  • Euro 34.8424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Aeroflot’ta şişman hostes yasağı

Aeroflot’ta şişman hostes yasağı
Aeroflot havayolu "fazla kilolu" hostesler incelmezse maaşlarını azaltma cezası veriyor

MOSKOVA - Rusya'nın bayrak taşıyan havayolu şirketi Aeroflot'un temsilcileri, yalnızca kadın yolcuların ince olmasının yanı sıra "fazla kilolu" oldukları takdirde cezalandırılması gerektiğini bildirdi. Karara itiraz eden ve "Maaşımız giyim ölçülerimizden dolayı düşürüldü" diyen uçuş görevlileri Yevgenia Evgeniya V. Magurina ve Irina N. Ierusalimskaya, iki uçuş görevlisinin talebini mahkeme reddederek Aeroflot’u haklı buldu. İki kadın ilk kişisel davalarını kaybetti, ancak her biri itirazda bulunmayı planladığını açıkladı.

AEROFLOT 48 BEDEN İSTİYOR
New York Dergisi'nde yer alan habere göre, Aeroflot'un politikası kadın kabin mürettebatının 48 (ABD'de 14) ebadında kalması gerektiğini ancak erkeklerin biraz daha büyük kalmasına izin verildiğini belirtiyor. Kabinlerinde çalışanların ağırlık talimatlarını uygulamaya koyma kararına göre iki ayrı dava açtıktan sonra ortaya çıktı. Dava açan Magurina"Maaşımız giyim ölçülerimizden dolayı düşürüldü. Uçmamıza izin verildi, ancak maaş düşürüldü"dedi

aeroflot2.jpg

KARAR DEĞİŞMİYOR

Aeroflot Kamu Konseyi üyeleri Ekonomist Nikita A. Krichevskiy ve gazeteci Pavel V Danilin, The New York Times’a ağır uçuş görevlilerinin acil bir durumda bir tehlike oluşturabileceğini belirterek yeni kuralları değiştime planları bulunmadığını söylediler.
Krichevskiy’in basın konferansında V Danilin, "42-48 boyutlarında giyinme şartı neden isteniyor anlamıyoruz. Ben 103 kg ağırlığında idim. Şimdi 80 kg ağırlığındayım. Yemek alışkanlıklarımı düzelttim ve kilo verdim. Belli bir boyutta olma kararının gerekçesini anlamıyorum"diyerek kararı eleştirdiler.

MAHKEME AEROFLOT’U HAKLI GÖRDÜ
Aeroflot, Krichevskiy ve P. Danilin'in sözlerinin kendilerini temsil etmeyeceğini belirterek: “N. Krichevskiy ve P Danilin kişisel görüşlerini ifade ediyorlardı. Aeroflot, Magurina ve Ierusalimskaya'nın Aeroflot'a karşı getirdiği iddiaları reddeden mahkemede kararına uymaktadır. Uçuş görevlilerinin daima en iyi şekilde görünmesini talep ediyoruz” denildi.
Bu arada CabinCrewHQ.com'un bildirdiğine göre dünyanın en büyük havayolu filosu olan American Airlines’ın uçuş görevlilerinin görünür dövmeler, piercingler ve uçuk saç renkleri içermeyen "Her zaman profesyonel bir görüntü sunulması" istediğini belirtti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.