• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Efsane marka Ulusoy için iflas kararı

Efsane marka Ulusoy için iflas kararı
Aile arasındaki bölünme sonrası Ulusoy Seyahat, Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Haluk Ulusoy’a kalmıştı.

İSTANBUL- Türkiye’nin en köklü yolcu taşıyan markalarından Ulusoy için mahkeme iflas kararı verdi. Temeli 1930’ların sonunda Ulusoy için geçen hafta verilen iflas kararı sonrası şirketin tasfiyesine başlanacak. Aile arasındaki bölünme sonrası Ulusoy Seyahat, Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Haluk Ulusoy’a kalmıştı.

KARAR 15 HAZİRAN’DA ÇIKTI
Yaşadığı mali sıkıntıları aşamayan Ulusoy Seyahat geçen yıl faaliyetlerini durdurmuştu. Ulusoy’un bir dizi otobüsü icradan satılırken, şirket hakkında bir deEfsane marka Ulusoy için iflas kararı
iflas davası açılmıştı. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada karar geçen 15 Haziran’da çıktı. Mahkeme anılan gün görülen duruşmada şirketin iflasını karar verdi.

ŞİRKET TASFİYE EDİLECEK
Bu kararla birlikte, 65 milyon 250 bin TL kayıtlı sermayesi bulunan Ulusoy Seyahat Nakliyat A. Ş. için tasfiye süreci de başlamış oldu. Şirketin tasfiye işlemleri Bakırköy 1. İcra Dairesi tarafından yürütülecek.

EN KÖKLÜ MARKALARDAN BİRİ
Ulusoy, Türkiye’nin en köklü kara taşımacılığı markalarından biri konumundaydı. Markanın temeli, 1937’de Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy tarafından, Trabzon-Of arası yük taşımacılığına dayanıyor. Ulusoy Kardeşler arasındaki bölünme sonrası, ailenin en güçlü markalarından Ulusoy Seyahat, Haluk Ulusoy’a kalmıştı.
70 yıldır yollarda olan Varan, seferlerini durdurdu70 yıldır yollarda olan Varan, seferlerini durdurdu

OTOBÜSLERİ İCRADAN SATIŞA KONULMUŞTU
Ancak, Ulusoy, hem sektörün yaşadığı sıkıntılar hem de grubun diğer işlerinde yaşanan sıkıntı nedene ile toparlanamadı. Ulusoy’un Bahçelievler’deki dev arazisi icradan satışa çıkarılırken, ünlü markanın bir dizi otobüsü de icradan satışa konulmuştu. Ulusoy markası, kara yolu taşımacılığında 'efsane marka' olarak anılıyor.

Ulusoy'un 6 yıl önce bünyesine kattığı Varan da geçen yıl seferlerini durdurmuştu.

"ULUSOY IFLAS ETTI" HABERLERI SONRASı ŞIRKETTEN AÇıKLAMA

Geçen yıl faaliyetlerini durduran 80 yıllık seyahat şirketi Ulusoy iflas etti. Ancak şirketten yapılan açıklamada kararın Ulusoy Ulaşım A.Ş.'yi kapsamadığı duyuruldu.
Ünlü seyahat firması Ulusoy'un iflas ettiği duyuruldu. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen iflas davasında karar 15 Haziran’da çıkmıştı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

ulusoy-duyuru.jpg

Ancak bu haberlerin medyada yer alması üzerine Ulusoy Ulaşım Anonim Şirketi bir yazılı açıklama yaparak, faaliyetlerine ve otobüs seferlerine devam ettiğini duyurdu. Söz konusu iflas kararının Ulusoy Seyahat Nakliyat Anonim Şirketi hakkında olduğu belirtiliyor.

GEÇEN YIL FAALİYETLERİNİ DURDURMUŞTU

Mali sıkıntı içerisindeki Ulusoy Seyahat ise geçen yıl faaliyetlerini durdurmuştu.
Şirketin Bahçelievler’deki arazisi icradan satışa çıkarılırken, bir dizi otobüsü de icradan satılmıştı.

80 YILLIK AİLE ŞİRKETİ

1937’de Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy tarafından kurulan Ulusoy Seyahat, kardeşler arasındaki bölünme sonrasında TFF eski Başkanı Haluk Ulusoy’a kalmıştı.Ulusoy'un 6 yıl önce bünyesine kattığı ünlü Varan Turizm markası da geçen yıl seferlerini durdurmuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.