• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Türkiye’nin ilk turizm gönüllüleri

Türkiye’nin ilk turizm gönüllüleri
1961'de Amerikalıların desteğiyle açılan Ankara Otelcilik Okulu'ndan 1964 mezunlarının buluştuğu “Anomed” üyeleri Foça’da bir araya geldi

FOÇA - 1961 yılında Amerikalıların öncülüğünde ve desteği ile Ankara’da açılan Türkiyenin ilk otelcilik okulundan 1964 yılında mezun olarak eğitim yolu ile, Türk turizmine kazandırılan ülkemizin ilk turizm gönüllüleri, o yıllarda okulda müdürlük yapmış olan Yunus Aslan hoca da dahil olmak üzere İzmir’in şirin ilçesi ve ilçenin 36 yıllık işletmesi Hotel Karacam’da bir araya geldiler.

ankara-mezunlari2.jpg

Üç gün sürecek büyük buluşma için Türkiye’nin her yerinden gelenlerin yanı sıra, Tayland – Avusturalya – Amerika – İngiltere – Almanya gibi ülkelerden eşleriyle birlikte gelenlerin varlığı dikkat çekti. Özellikle uzaktan katılan Türkiye’nin eğitilmiş ilk turizm elçilerinin, yıllar sonra okul arkadaşları ile buluşmaları sırasında her birinin sevinç ve heyecanı gözden kaçmadı.

ankara-mezunlari1.jpg

ankara-mezunlari9.jpg

Foça’da gerçekleşen bu tarihi buluşmayı organize eden aynı dönem mezunlardan;

Hilmi Erbil : Okulumuzun mezunlarının bir derneği var. Kısa adı “ Anomed” esasında derneğimiz her yıl Türkiyenin güzide bir otelinde yılda bir kere genişletilmiş faydalı ve verimli toplantı düzenler. Bizler o toplantıları kaçırmayız. Ancak şimdiki toplantımız 1961 yılında okuldan mezun olan, Türkiye’nin ilk eğitilmiş turizm neferlerinin bir araya geldiği anlamlı bir toplantı oldu. Birbirini 40-50 senedir görmeyen dostlar bir araya geldik ve çok mutluyuz dedi.

Refik Şen: Uzun yıllar sonra bu güzel buluşmaya bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana, bundan dolayı bahtiyarım. Bu toplantıya kaılan bütün arkadaşlarına ve bu konuda yardımlarımlarını esirgemeyen Sebahattin Karaca’ya teşekkür etti.

Ruhi Yaman: Bazılarını okul sıralarından beri görmedim.Yarım yüz yıllık dostlarımlatekrar biraraya geldiğim için mutluyum. Bu mutluluk müdürümüz Yunus hoca ile bir kez daha buluşmak ve sevimli otelci Sebahattin Karaca ile tanışmakla daha da özel bir anlam kazandı, diyerek birlikteliğin güzelliğinden bahsetti.

Yunus aslan ( Hoca): ”Ankara Otelcilik Okulu ilktir. Hiç bir zaman ikinci olmayacaktır. Bu gururu bizler ölünceye kadar taşımaktan mutlu olacağız “ sözleri ile duygularını dile getirdi.

ankara-mezunlari7.jpg

ankara-mezunlari8.jpg

ankara-mezunlari11.jpg


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.