• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Hüseyin Kırk, TÜRSAB'a talip

Hüseyin Kırk, TÜRSAB'a talip
OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk: Kendilerini turizmin ağa babası zannedenleri istemiyoruz. Seyahat acentaları bizi işaret ederlerse ise göreve gelmeye talibiz

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği, OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk her platformda “Türsab Başkan Adayı” diye tanıtılırken, yaptığı açıklama ile TÜRSAB’ın “gizli adayı” olduğunu deklare etti. Önümüzdeki günlerde TÜRSAb başkan adaylığını açıklayabilecek olahn Hüseyin Kırk “Birlikte ülke turizmini yönetmeye talibiz. Aday değiliz ama aday olursak mutlaka 2023 hedefindeki Türkiye turizmi bu ülkenin yüz akı olacaktır” dedi.
OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, TÜRSAB’ı yönetenlerin misyonunu tamamladıklarını ve üyesi olan seyapat acentelerini unuttuklarını belirterek “Yetkiyi kendilerini turizmin ağa babası zanneden birkaç kişiden istemiyoruz tek yetki seyahat acentalarının ve bizi işaret ederler ise göreve gelmeye ve birlikte ülke turizmini yönetmeye talibiz” dedi.


OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’ın açıklaması şöyle:

huseyin-kirk1-.jpg

TURİZM ve TURSAB

Ülkeye döviz ve turist akışını sağlamak için ciddi çalışmalar yaptık; Bu amaçlarımızı gerçekleştirebilmek için, Ortadoğulu Körfez Ülkeleri ile kamu ve özel sektör turizm kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yaparak ülkeler arasında turizm politikalarının geliştirilmesinde de önemli görevler üstlendik.
Çevresel, tarihi ve insani değerlerinin korunması ve geliştirilmesi gibi turizmi yakından ilgilendiren konularda, bir sivil birlik olarak, yol gösterici, danışman ve problemleri çözen bir yapı olma özelliği de taşımaktan gurur duyduk.

Ortadoğu’da yapılan çalışmalar yetersiz; İstanbul da ki yetkililer duyarsız bir o kadar suni gündemlerle olayı geçiştirmeye çalışmaları İstanbul turizmine ciddi anlamda zarar vermektedir.
Tanıtımlara hepsi duyarsız. Bu yıl Katar, Dubai, Umman, Bahreyn, Lübnan, Kuveyt ve Suudi Arabistan da ülkemizi tanıtmaya devam ettik. Bu ülkelerde ileri gelen seyahat acentalarına temsilcilikler verdik.


huseyin-kirk-basaran.jpg

TURİZM HAFTASINDA TÜRSAB BİZİ UNUTTU

Bizleri davet eden İl turizm müdürlüğü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü nün İstanbullu Turizmcilerle sorunları konuşalım diye TÜRSAB ta toplantı yapıldı Türsab hepimizin ve Türsab yetkilileri seyahat acentalarını davet etmesi gerekir iken kendi üyesi olduğumuz Türsab seyahat acentalarını arayıp davet etmiyor. İl Kültür Turizm Müdürlüğü arayıp sorununuzu dile getirmek için sizleri Türsab a davet ediyoruz demesi bile mevcut Türsab yönetiminin misyonu ve vizyonunun ne kadar yetersiz olduğunun bir göstergesidir.

huseyin-kirk2.jpg

MEVCUT TÜRSAB YÖNETİMİ MİSYONUNU DOLDURMUŞTUR

Artık bu yıl sonunda yapılacak Türsab seçimlerinde mevcut yönetimin misyonunu doldurmuştur algısı taraflı tarafsız tüm seyahat acentalarında oluşmaya başlamış durumdadır.
Türsab mevcut yönetim kadrosunu baştan aşağı yenilemelidir. Tüm seyahat acentalarına çağrımızdır; Ortadoğu pazarına getirmiş olduğumuz bu sinerjiyi tüm pazarlara yaymak istiyoruz.
Seyahat Acentalarını gezerek yaptığımız çalışmaları anlatıp başta Avrupa pazarını canlandırma arzusundayız. Turizm kaybederken yetkililerin ciddi olmayışı sektöre ciddi zararlar vermektedir.

TURİZMİ YÖNETMEYE TALİP OLACAĞIZ
Seyahat Acentaları ile birlikte başta turizm sezonunu kurtaracağız daha sonra ülke turizmine yön verecek ciddi anlamda hizmet edecek vizyon sahibi olan yol arkadaşlarımızla ülke turizmini yönetmeye talip olacağız.
Herkes bize soruyor Türsab’ta kimi destekleyeceksiniz. Biz de diyoruz ki…En büyük Türsab adayı hizmet edecek olan genç ve çalışkan adaylarıdır. Kimin aday olduğu önemli değildir. İllaki birileri adaylık için çıkacak ve adayım diyecek.
Türsab; mevcut hantal yapısı ülke turizmine zarar vermektedir. Yepyeni bir sistemle Türsab ı yönetmek gerekir. Ülke turizmine canlılık getirecek 15 ten çok proje hazırladık ve hazırlamaya devam edeceğiz.

TURİZM BİZİM MİLLİ İŞ KOLUMUZ
Turizm ülkemizin milli iş kolu ve bu sektöre 7 den 70 e herkesin sahip çıkması gerekir.Milli değerlerimizi koruyarak Kültür ve yaşam tarzımızı gelen turistlere doğru anlatmamız gerekir.TURİZM mutlaka marka haline getirilmelidir,Başta İstanbul ve Antalya yı marka kent haline getirmemiz gerekir.

BİZ TÜRSAB YÖNETİMİNE HAZIRIZ
Türsab adayını doğru seçmemiz gerekir ve yeniden Tursab için çatı bir platform oluşturulmalıdır bu çatıya gelecek olanların derdi ülke turizmini şaha kaldırmak olmalıdır.
Biz her zaman hazırız görev verildiği takdirde Türsab ve ülke turizmini yönetmeye hazırız. Tek amacımız milli gelirimiz ve milli işimiz olan Turizmi pazarlarken deniz,kum,güneş tarih ve kültürümüzü doğru projelerle dünyaya tanıtmak olmalıdır.

TURIZMDE HERKES BIRBIRINI SEVMELIDIR
Rehberler odası ile mutlaka koordineli şekilde çalışılmalıdır,Yıllardır bu konuda çözüm üretilmiyor ve sektörde sevimsizlik var. Rehberler acentaları,acentalar rehberleri sevmiyor bu mutlaka değişmeli ve değiştirmek için formülümüz hazır.
Türsab bu ülkenin en değerli STK sı dünya ve ülkemiz arasındaki en önemli köprü.

SEYAHAT ACENTELERININ ITIBARı YOK
Mevcut seyahat acentalarının itibarı yok, Bu ülkeye turist ve döviz kazandıran binlerce seyahat acentasının bankalar nezdinde halk nezdinde itibarı kaybolmuş durumda bu durumu artıya getirecek projemiz hazır.

BIZ ÇÖZÜMLERI BILIYORUZ
Bizim projemize hiç kimse sahip çıkmasın. Turist taşımacılığı ile yolcu taşımacılığı bizim projemiz ve ilk dile getirenler bizleriz. Başkaları dile getirse de çözümü nasıl yapacaklarını bilmediklerinden başarılı olamazlar. Mevcut yönetmelikte yolcu ibaresi ile turist aynı kategoride gösteriliyor buna bugüne kadar hic kimse ses çıkarmadı biz itiraz ettik ve bu itirazımız bakanlıkça dikkate alındı.

’TÜRSAB’ı BIRLIKTE YÖNETELIM’’
Seyahat acentalarını ve muhalefeti tek çatı altında toplayacak platformu yakında kurabiliriz ve herkesi bu platforma bekliyoruz. ‘’Türsab’ı Birlikte Yönetelim’’ platformun adı bu şekilde olacak. Tursab ın kapıları tum üyelerine acık olacak ve büyük değişiklikler yaparak holding yapısından turizme hizmet eden seyahat acentalarına hizmet eden yapıya dönecek.

KENDILERINI TURIZMIN AĞA BABASı ZANNEDENLERI ISTEMIYORUZ
Yetkiyi kendilerini turizmin ağa babası zanneden birkaç kişiden istemiyoruz tek yetki seyahat acentalarının ve bizi işaret ederler ise göreve gelmeye ve birlikte ülke turizmini yönetmeye talibiz. Aday değiliz ama aday olursak mutlaka 2023 hedefindeki Türkiye turizmi bu ülkenin yüz akı olacaktır.
Saygılarımla

Otsad Genel Başkanı Hüseyin Kırk

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.