• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 17 °C

İYAGAD’de ‘Aşçılıkta başarı’ konuşuldu

İYAGAD’de ‘Aşçılıkta başarı’ konuşuldu
İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği- İYAGAD’ın “Gastronomi ve İş Dünyası” buluşmasında “Aşçılıkta Başarı” ve ‘Türk Mutfağı” konuşuldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ISTANBUL -
İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği- İYAGAD’ın Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Gastronomi ve İş Dünyası” buluşmasında “Aşçılıkta Başarı” ve ‘Türk Mutfağı” konuşuldu. Konuşmacılar Türk mutfağının dünyada hakettiği yeri alması için hepbirlikte tanıtım çalışmaları yapması gerektiği ve yemeklerin kimliğinin korunarak sunulması gerektiği belirtildi.

yedi-tepe-panel2.jpg

yedi-tepe-5.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU

İYAGAD Başkanı Salih Güney ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu- TAFED Başkanı Yalçın Manav, Kocaeli Akademik ve Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Nafi Bagi, EDD Yapı ve Tokat Sanayici ve İşadamları Derneği-TOSİAD İstanbul Şube Başkanı Ender Demirtaş, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Çakır Gıda A.Ş. Başkanı Ahmet Çakır katıldı. Toplantının moderatörlüğünü İYAGAD Gençlek Kolları Başkanı Adem Özkan ile sunucu Filiz Bekar yaptı. Daha sonra müzisyenler Dilara İncebacak ile Özlem Uysal toplantıyı türküleriyle renklendirdi.

yedi-tepe-panel7.jpg

yilmaz-guney.jpg

YILMAZ GÜNEY: GENÇLERLE BİRLİKTE OLMAK İSTEDİK

İYAGAD Başkanı Salih Güney “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yaşamak, gençlerle birlikte olmayı düşünerek bu toplantıyı düzenledik.Özellikle gençlerin toplantıya katılması için özen gösterdik” dedi.

yedi-tepe-panel-yalcin-manav2.jpg

İSTANBUL MUTFAK GÜNLERI 15 YAŞıNDA

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu- TAFED Başkanı Yalçın Manav, yurtdışında katıldıkları uluslararası yarışmalarda Aşçılar Milli Takımı ile Türkiye’ye yüzlerce altın ve gümüş madalya kazandırdıklarını belirterek şöyle konuştu: “Her yarışma Türk mutfağının biraz daha tanınmasını sağladı. Halen dünyadan 110 ülkenin üye olduğu Dünya Aşçılar Federasyonu –WACS üyesi olarak 1992’den bu yana İstanbul Mutfak Günleri ve Aşçılar Yarışması’nı düzenliyoruz. Yaklaşık 2000 aşçının katıldığı yarışmalarda aşçılık okulları ve genç aşçıların yer almasıyla dünyaya örnek olduk. Ayrıca 32 mutfak sayısı ile dünyada rekor kırdık. 2017 yarışmamıza 21 yabancı ülkeden 280 yabancı katılımcı yer aldı.”

yedi-tepe-panel-yalcin-manav1.jpg

HER AŞÇILIK OKULU AKADEMİ DEĞİL

TAFED Başkanı Yalçın Manav, denetimsiz bir şekilde arka arkaya kurulan aşçılık okullarının amacı dışına çıkmaya başladığını belirterek “Aşçılık okullarının ‘akademi’ başlığı altında yer alması hatadır. Akademi olmanın kuralları 4 yıllık üniversite eğitimi ve 2 yıllık akademik çalışma yapılmasını gerektirir. Burada bir aldatmaca bulunuyor. Hatta 4 günde aşçılık belgesi verildiğini söyleyenler bile var. Akademi unvanı kolay alınamaz. Zorla aşçı olunmaz. Aşık olmak, bilmek, çaba göstermek lazım” dedi.

yalcin-manav4.jpg

UYGUN FIYATA AŞÇILIK OKULU AÇACAĞIZ

Yalçın Manav, aşçılık okullarının 25-30 bin lira aralarak zengin kesimin çocuklarına hitap ettiğini söyledi. TAFED olarak küçük bütçeli ailelerinin yetenekli çocuklarının aşçılık eğitimi almaları için Aşçılık Okulu açmak için çalışmalar sürdürdüklerini belirten Manav “Yer arıyoruz. Bulduğumuz zaman Türkiye’nin yetenekli gençlerinin ucuz aşçılık eğitimi almalarını sağlayacağız. Pendik’te bir bina bulmuştuk ancak sorun çıktı. Mutfak malzemeleri için Öztiryakiler sponsor oldu ve bekliyor.”

gurkan-boztepe.jpg

BOZTEPE: RESTORANLARA KALİTE DENETİMİ
Gastronomi Turizmi Derneği-GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Türk mutfağını özlenen seviyeye getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek “Kalite Derneği-KAL-DER ve USLA ile işbirliği yaparak restoranların denetlenmesini sağlayacağız. Yapılan denetimler sonucu restoranlara Michelin yıldızı benzeri yıldızlama yapacağız. Bu sayede Türk mutfağının kaliteye ulaşarak uluslararası mutfaklar arasında yerini almasını hedefliyoruz” dedi.

yedi-tepe-ender.jpg

ENDER DEMIRTAŞ: ROL MODELİM ATATÜRK

EDD Yapı ve Tokat Sanayici ve İşadamları Derneği-TOSİAD İstanbul Şube Başkanı Ender Demirtaş “Ben başarı için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü kendime rol model olarak aldım. Onun özellikle gençliğe, gelişmeye, başarıya yönelik sözleri hepimizin yolunu açtı”dedi.


kocaieli-nafi.jpg

NAFİ BAGİ: BAŞARILAR KAZANDIK
Kocaeli Akademik ve Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Nafi Bagi, Milli Takım ile katıldıkları yarışmalarda büyük başarı kazandıklarını belirterek "Gençleri aşçılığa teşvik ederek mutfağa yeni yetenekler kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

yeditepe-ahmet-cakir.jpg

AHMET ÇAKIR: İYİ ÜRÜNLE LEZZETE KATKI YAPIYORUZ
Çakır Gıda A.Ş. Başkanı Ahmet Çakır organik gıda üretimi ile mutfaklara kalite getirdiklerini belirterek "Aşçılaın iyi ürünle dahabaşaılı olduklarını biliyoruz. Bu nedenle üretime özen gösteriyoruz" dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.