• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Rus turist sayısı yüzde 1.455 arttı

Rus turist sayısı yüzde 1.455 arttı
ATOR, Mayıs tatili için yurtdışına çıkmayı tercih eden Rus turistlerin yaklaşık yüzde 40'ının Türkiye'yi ziyaret ettiğini açıkladı.

MOSKOVA - Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), tur satışları verilerine dayanarak Mayıs tatili için yurtdışına çıkmayı tercih eden Rus turistlerin yaklaşık yüzde 40'ının Türkiye'yi ziyaret ettiğini açıkladı.

Açıklamada, Rus turistlerin tatile gitmek için tercih ettikleri en popüler destinasyon listesinde Türkiye'yi Kıbrıs, Yunanistan, Tayland, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hindistan, Dominik Cumhuriyeti, Vietnam ve Çekya'nın takip ettiği belirtildi.

SKORIY: TÜRKİYE, FİYAT-KALİTE ORANI AÇISINDAN HAKLI OLARAK İLK SIRADA

Rus İzvestiya gazetesine konuşan Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkan Yardımcısı Roman Skorıy, Rus turistlerin Türkiye'ye yeniden artan ilgisinin nedenlerinin ortada olduğunu ifade ederek, "Yaz sezonu sonuçları itibariyle Türkiye'nin bir numaralı destinasyon olup olmayacağı konusunda şimdi yorum yapmayacağım. Fakat Türkiye'nin turizm sektörü, verdiği hizmetlerin fiyat-kalite oranı açısından haklı olarak dünyada ilk sıralarda yer alıyor" dedi.

BOBYLEV: TÜRKİYE'DE TATİL, MARKA OLMUŞTUR

Havalimanına iniş yapan Boeing 737/800 tipi uçak, geleneksel havacılık seremonisi su takı ile karşılandı
© AA/ Yunus Uğur
Dalaman'a gelen ilk Rus turist kafilesi su takıyla karşılandı
Rosturizm Ajansı Toplum Konseyi üyesi Roman Bobylev ise Türkiye'nin bu yaz sezonunda tatilini yurt dışında geçirmeyi planlayan Rus turistler için bir numaralı destinasyon olabileceğini düşünüyor.

Bobylev, İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada, "Türkiye'de tatil, uzun yıllar boyunca oluşturulmuş, bir nevi marka haline gelmiş çekici bir ürün. Rusya'da Türkiye'yi tatil yeri olarak tercih eden oldukça geniş bir kesim var ve zamanla bu kesimin yapısında hemen hiç değişiklik yaşanmadı. Ülkedeki siyasi ve toplumsal durum istikrarlı kalmaya devam ederse, yaz sezonu için Türkiye'nin Rus turistlerin arasında tekrar en popüler destinasyon haline geleceği tahmininde bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.