• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Uludağ Ağaoğlu oteli yıkılıyor

Uludağ Ağaoğlu oteli yıkılıyor
İşadamı Ali Ağaoğlu’nun Uludağ’daki Ağaoğlu My Resort Otel’in kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümünün yıkımına başlandı.

BURSA- İşadamı Ali Ağaoğlu’nun Uludağ’daki Ağaoğlu My Resort Otel’in kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümünün yıkımına başlandı. Ali Ağaoğlu’nun kullanmadığı bu otelin kaçak olduğu belirtilen 8 bin 500 metrekarelik bölümü yargı sürecinin tamamlanmasının ardından dün Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kepçelerle kullanılamaz hale getirildi. Bu işlemin yargı sürecinin sona ermesinden sonra gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, "Oteldeki kaçak bölümlerin tamamı, tahsisli alanlar ayrı tutularak yıkılacak.

agaoglu-uludag3.jpg

Ali Ağaoğlu: Uludağ'a 100 Milyon Dolar yatırdım, orman kanunu ile turizm yönetilmez. Bu yıkım ise ödenek gönderildikten hemen sonra yapılacak. Ayrıca Uludağ’da, bu durumda bulunan bazı oteller var. Mahkemelerde davalar sonuçlanınca buraları da yıkacağız" dedi.

ORMAN BAKANLıĞıNDAN SERT ‘AĞAOĞLU’ AÇıKLAMASı: HADDINE DEĞIL..

Kış turizminin önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da, 1’inci yerleşim bölgesindeki tüm otellerin yıkılmasını öngören ’Dönüşüm Planı’na otel işletmecileri tepki göstermişti.
Ali Ağaoğlu da 2009 yılında 4 yıldızlı Ağaoğlu My Resort’u kapatmış, eşyayı da ihtiyacı olan okullara ve kişilere dağıtmıştı.

agaoglu-uludag2.20170516054155.jpg

“ORMAN KANUNU İLE TURİZM YÖNETİLMEZ” DİYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu geçtiğimiz haftalarda Uludağ'da düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden Uludağ’da sorunlar yaşanıyor. Uludağ için kayak merkezi deniliyor ancak birinci bölge Orman ve Su İşleri Bakanlığına, ikinci bölge Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı. Burası kayak merkezi ise kayak merkezi için ne gerekiyorsa o yapılmalı. Palandöken ve Erciyes'e devletin çok güzel yatırımları oldu. Biz Ağaoğlu olarak bugüne kadar Uludağ’a 100 milyon dolar yatırım yaptık. Birinci bölgede oteller boş, şimdi köpekler cirit atıyor. Uludağ'ın durumu ortada. Bu işin bir de sosyal boyutu var. Bugün gerçekten Uludağ’ın eteklerinde bir sürü köy var. Gidin o köylere doğudaki köylerden çok daha geri durumda. Otelimizde çalışan insanların yüzde 60’ı, yüzde 70’i civardaki köylerdendi. Burası civar köylerde çalışan insanlara iş ve aş kapısı. Uludağ'ı Orman ve Su İşleri Bakanlığının kanunu ile idare edersen olmaz” diye konuşmuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun Uludağ ile ilgili yaptığı açıklamalarna 'Haddine değil" diye cevap vermişti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.