• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Aya İrini, Kudüs besteleriyle çınladı

Aya İrini, Kudüs besteleriyle çınladı
Tuluyhan Uğurlu ile Kudüs Mizac Topluluğu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen 2017 Kudüs Yılı etkinlikleri çerçevesinde bir konser verdi

İSTANBUL - Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu ile Kudüs Mizac Topluluğu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen 2017 Kudüs Yılı etkinlikleri çerçevesinde bir konser verdi. Topkapı Sarayı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilen “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” konserinde Tuluyhan Uğurlu, Kudüs için bestelediği eserleri da icra etti.


kudus-konser-1.jpg

EZAN OKUNDU

Kudüs Platformu ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen konserin giriş parçasından sonra, sahneden ezan okundu. Ezan sonrasında, “Bu ezan, Filistin’de şehit olan çocuklarımızın ruhlarına gitsin” temennisinde bulunan Tuluyhan Uğurlu, konserine devam etti. Uğurlu’dan sonra ise Mizac Topluluğu sahne aldı.

Tuluyhan Uğurlu ve Mizac Topluluğu'nun olağanüstü müzik ziyafetinin ardından Kudüs Platformu Başkanı Belkıs İbrahimhakkıoğlu, yaptığı konuşmayla katılımcılara teşekkür etti.


kudus-konser2.jpg

KUDÜS’ÜN GEÇMİŞİNE GÖTÜRDÜLER

Konseri eşi Sevgi Kurtulmuş ile dinleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kudüs Platformu Başkanı Belkıs İbrahimhakkıoğlu ile piyanist Uğurlu ve Mizac Topluluğu üyelerine teşekkür plaketi verdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,
"Bu salonda bulunanlar çok konser dinlemişlerdir ama bu akşam bambaşka. Bu tarihi mekanda bizi ta Kudüsün geçmişine götürdüler" dedi. Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: "Başta Hz. Ömer olmak üzere Selahaddin Eyyubi ve Sultan Abdulhamid’i bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Kudüs’e İslami ve barış kimliğini asırlardır nakşeden ecdadımızı minnetle, şükranla, rahmetle anıyoruz. Kudüs davasını bugün de taşıyan Filistinli mücahit ve mücahidelere, ümmet adına minnetlerimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

ŞEHİT FATIMA’YI MİNNETLE ANIYORUZ

Kurtulmuş, Kudüs’te İsrail güvenlik güçleri tarafından vurularak şehit edilen ve yardım ulaştırılmasına izin verilmeyen genç kızı hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz küçücuk Fatıma’nın şahsında, bütün Kudüs şehitlerini ve şehidelerini saygıyla, minnetle, biraz da mahcubiyetle anıyoruz. Allah ruhlarını şad etsin. Tuluyhan Bey’in ve Mizac Topluluğu’nun bu yürekten akan müzik şöleni bizi şehitlerimizin yanına da götürdü. Filistin davasının unutulmaz lideri Ebu Ammar Yasin Arafad’ı ve Filistin davasının büyük mücahidi şehit Ahmed Yasin’i bir kere daha takdirle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.”

KUDÜS’Ü ANLATMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Konserin ana sponsoru Kalyon Holding adına konuşan Reyhan Kalyoncu da “Bu sene Kudüs yılı ilan edildi. Yavuz’un Kudüsü fethinin 500. Yılı, Osmanlı’nın bu topraklardan çekilişinin 100. Yılı ve İsrail işgalinin 50. Yılı. Biz Kudüs’ü dünyaya anlatmak için yola çıktık. Sizler de bizlere eşlik ettiniz. Tuluyhan Uğurlu’ya Kudüs Platformu’na ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.