• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Karacasöğüt köyünde doğa katliamı

Karacasöğüt köyünde doğa katliamı
Gazeteci ve eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın danışmanı Can Pulak, Gökova Karacasöğüt köyü ve Otluk Koyu’nda çevre katliamı için dikkat çekiyor.

MUĞLA- Türkiye’nin önemli gazetecilerinden ve eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın danışmanlığını yapan gazeteci Can Pulak, Gökova'nın incisi Karacasöğüt köyü ve Otluk Koyu’nda çevre katliamı için herkesin dikkatini çekiyor. Can Pulak yapıman katliamın devlet eliyle yapıldığını belirterek “İktidarlar gelir gider, Cumhurbaşkanları gelir gider ama tahrip edilmeye başlanan bu güzellikler bir daha geri gelmez. Doğa bizim ecdadımımızn mirasıdır ve geleceğe bırakacağımız en önemli hazinedir” diyor.

BÜYÜKELÇİ MURAT SUNGAR’IN FİLMİ
Gökova'nın incisi Karacasöğüt köyü, koyları, ormanları ve muhteşem görüntüleri Büyükelçi Murat Sungar tarafından filme çekilerek önemli ve kalıcı bir belgesel haline getirildi. Aynı zamanda köy sakini olan Sungar'a bu çarpıcı ve çok değerli eseri için teşekkür eder, eşi ve sevdikleriyle birlikte bu doğa cennetinde uzun, mutlu ve sağlıklı yıllar geçirmesini dilerim.

CAN PULAK: TAM BİR DOĞA CİNAYETİ
Çok önemli not: Bu filmi gönderdiğim çok değerli dostlarım, kardeşlerim, arkadaşlarım... İzlediğiniz bu güzellikler ne yazık ki tehlikede. Ankara doğal sit kararlarını değiştiriyor, özel çevre koruma kararlarını biçiyor ve bölgeyi imara açmak için akla getirilmemesi gereken değişiklikler yapıyor. Bu değişiklikler ve bölgeyi imara açma girişimleri tam bir doğa cinayeti olduğu gibi,
Cumhurbaşkanlığına ait Okluk'taki mütevazi evi yıkıp etrafını kalın beton duvarlarla örerek ortasına daha büyük bir yapı yapmak, yasaları hiçe saymanın bir yeni ve önemli örneğidir.
İktidarlar gelir gider, Cumhurbaşkanları gelir gider ama tahrip edilmeye başlanan bu güzellikler bir daha geri gelmez. Bölgeyi tanıyanların şimdi ciğeri yanıyor. Ama derdini anlatacak bir makam,yapılanın çok yanlış olduğunu anlayacak bir yetkili bulamıyor.
Karacasöğüt'te 41 yıldır yaşayan, bölgeyi iyi tanıyan, Cumhurbaşkanlığına o mütevazi evi doğaya dokunmadan yapan biri olarak günümüzde acıyla yaşadığımız çok büyük doğa katliamını, ömrümün ve gücümün yettiği, sesimin çıktığı kadar söylemeye ve anlatmaya devam edeceğim.
Giden gider kalan sağlar bizimdir demeyeceğiz. Ülkenin doğal güzelliklerini ve servetlerini elden çıkarttırmamak için yaptığımız mücadeleye, yasalar çerçevesinde devam edeceğiz.


BÜYÜKELÇİ MURAT SUNGAR’IN FİLMİNİ İZLEYİN

https://youtu.be/pLHn_f3eEVU
 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.